Senarai @ 'List' 'Joybidder' / Pembida & 'Joyseller' yang main2 (kemaskini 21-2-14)

CG Sponsors




muhdy

Legendary Member
Joined
May 20, 2010
Messages
11,100
Reaction score
37
Points
120
Senarai @ 'List' 'Joybidder' / Pembida & 'Joyseller' yang main2 (kemaskini 21-2-14)

Assalamualaikum,

Sejak akhir2 ini , ramai yang buka thread bidaan @ 'bid' ..

Saya dapati ada yang suka2 bid tapi bila menang , terus menyepi @ cakap tak nak beli pulak..

Jadi , saya buka thread ini untuk senaraikan joybidder nie supaya menjadi pengajaran & 'guideline' kepada TT yang buka thread bid.

Tambahan :

ada gak TT yang buka bid tapi bila bidder dah menang , macam tak nak jual plak dengan bagi alasan macam2 @ bagitau dah pos tapi takde bagi tracking no..

complaint dari sorang warga CG yang menang bid

kes aku lain lak..dah menang bid tp seller plak buat hal..mula2 senyap tak pos brg...dia siap offer brg smpai baru bayar...tunggu punya tunggu, takde respond pun dri seller nk mntak add ke apa..bila dh bising2 kt thread baru la ckp bz la apa..pastu dia PM bgtau dah pos...tp track no x bagi...dari bulan 2 smpai skang brg x smpai2.. bila tanya, terus menyepi...mmg aku x baya lg tp bila dia ckp dh pos tu yg buat aku risau brg tak smpai ..bila brg x dpt so aku x baya la...tp tgk seller tu senyap je aku buat kesimpulan mmg dia tak pos pun brg tu sebenarnya... so ID dia bleh di cop 'joyseller' la kan? ni link thread bid dia...

http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=308134&page=18


Saya mulakan senarai joybidder yang main2 kat dalam thread saya :

(1)ID : chipan_clothing

Thread bid : Bulan Bidaan :COMFAST 30G+5dbi antenna Akan Tamat Pada 9.30PM 24 Februari 2012

Link : http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=313050

(2) ID : mamat sibik

Thread bid : Bulan Bidaan : 'USED' PETRONAS GiftCard Reloadable ++Pemenang layak beli skmm RM55++

Link :http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=308851



Joybidder dalam thread seller lain :

1)
ID : axapi

Thread bid :[closed] celcom skmm rm25

Link :http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=322963

TS : vquad
2)
ID :faRina

Thread bid : [BID] Seagate Barracuda 500GB 3.5" Harddisk - Pemenang bid menghilangkan diri.

Link :http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=323131

TS : bintang4
3)
ID :
Irhan


Thread bid : [bid]nasi arab rm255.20 dengan nilai buka rm1...(Irhan @putera farhan Joy bidder)

Link : http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=327844

TS : ezura


2)
ID :faRina

Thread bid : [BID] Seagate Barracuda 500GB 3.5" Harddisk - Pemenang bid menghilangkan diri.

Link :http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=323131

TS : bintang4
JOYSELLER LIST

(1)JOYSELLER ID : Lie4rexpay

Thread bid : Used : Jom membidaaa : BlackBerry Storm 9500, RM 90

Link : http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=308134

sampai sudah x nmpak bayang Bb tu bro..TT pun senyap je.. tp kalo betul la dia pos, pastu aku pun x baya2 mesti dia bising tul tak..





p/s : mod tolong ubah kalau salah 'section' :)cgrock
 
Last edited:
Sponsored Post

muhdy

Legendary Member
Joined
May 20, 2010
Messages
11,100
Reaction score
37
Points
120
reserved for listing 2
 

muhdy

Legendary Member
Joined
May 20, 2010
Messages
11,100
Reaction score
37
Points
120
bump 1st time
 

wAk2394

Active Member
Joined
Mar 23, 2008
Messages
1,277
Reaction score
1
Points
25
Kira scammer gak la ni ya..
 

ikhmal_ok

Super Active Member
Joined
Aug 15, 2009
Messages
8,894
Reaction score
180
Points
73
biasa le, kat mana2 pun ada perangai camni. lumrah...terima je
 

lost_soul2878

Super Active Member
Joined
Jan 11, 2010
Messages
8,745
Reaction score
18
Points
65
wah... nie yg susah kalo ade yg saje suke2 bid pastu takmo beli lak bile menang bid.
 

muhdy

Legendary Member
Joined
May 20, 2010
Messages
11,100
Reaction score
37
Points
120
wah... nie yg susah kalo ade yg saje suke2 bid pastu takmo beli lak bile menang bid.
kalau suka2 main2 bid tapi bertanggungjawab takperlah.. ini tak , lepas menang terus senyap..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register