Senarai Harga Komputer, Aksesori & Aplikasi Terkini

Recommended Brokers


Xploit Machine

Super Active Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
8,609
Reaction score
1,914
Points
176


Computer Zone - Hardware & Accessories
ViewNet Computers - Hardware & Accessories
ViewNet Computers - Laptops & Notebooks
Startec Computer - Hardware & Accessories
Startec Computer - Laptop & Desktops
Sri Computer - Hardware & Accessories
Viewnet Computer - Hardware & Accessories
Thundermatch Technology - Hardware & Accessories
Jayacom Computers - Hardware & Accessories

IdealTech Gaming & Customs - RIG 1
IdealTech Gaming & Customs - RIG 2
IdealTech Gaming & Customs - RIG 3
IdealTech Custom RIG Builder


CG Update 04.10.2019 @ 1342hrs - Akan kemas kini dari masa ke semasa (pastikan tarikhnya disini)

*CariGold tiada kaitan dengan syarikat, paparan tanda harga disini dalam apa jua situasi, topik ini dikemaskini secara persendirian. Paparan senarai harga adalah mengikut tarikh dan masa dikemaskini oleh syarikat-syarikat dan diambil dari laman rasmi berkenaan.
 
Last edited:
Sponsored Post

Xploit Machine

Super Active Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
8,609
Reaction score
1,914
Points
176
Bagus ni.. dulu asyik tengk kat forum sebelah.. good job my friend
terima kasih, ada lagi senarai harga dari kedai2 lain, kang free saya akan kemaskini :)
 

Xploit Machine

Super Active Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
8,609
Reaction score
1,914
Points
176
Kemaskini / Update 17.09.2019 @ 1755hrs
 

asral

Fun Poster
Joined
Jun 27, 2015
Messages
581
Reaction score
180
Points
23
terbaik boskurr....
 

rsat

Fun Poster
Joined
Aug 4, 2011
Messages
716
Reaction score
36
Points
30
Mahal dah barang komputer..dulu boleh lagi nak beli..sekarang pikir 2 kali..huhuhu..
 

Xploit Machine

Super Active Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
8,609
Reaction score
1,914
Points
176
^^ harga turun naik sekarang, barang teknologi xder kawalan harga .. komputer pertama saya gunakan milik kawan sama sekolah sulu 8086 main Prince of Persia, Donkey Kong pakai MS-DOS .. sape2 pernah guna MS-DOS ni dah boleh kira "God-Level" sekarang .. budak2 sekarang mana tau guna Command Prompt ..

komputer pertama ayah belikan 486SX lepas lulus UPSR circa 1990, masa tu satu set PC dah cecah RM6,000 siap printer dan scanner .. pakai DA51 (Direct Access), Lotus 123, Wordstar atas plaftorm Windows 3.1 ..

lepas beberapa tahun baru dapat rasa alam Internet guna TMNet 1515 .. member2 guna laju sikit Jaring 1511 guna model 14.4kbps .. yang kaya2 guna modem canggih 56kbps ..

:D
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster Of Month
Joined
Mar 15, 2010
Messages
258,550
Reaction score
8,702
Points
2,226


Computer Zone - Hardware & Accessories
ViewNet Computers - Hardware & Accessories
ViewNet Computers - Laptops & Notebooks
Startec Computer - Hardware & Accessories
Startec Computer - Laptop & Desktops
Sri Computer - Hardware & Accessories
Viewnet Computer - Hardware & Accessories
Thundermatch Technology - Hardware & Accessories
Jayacom Computers - Hardware & Accessories

IdealTech Gaming & Customs - RIG 1
IdealTech Gaming & Customs - RIG 2
IdealTech Gaming & Customs - RIG 3
IdealTech Custom RIG Builder

CG Update 17.09.2019 @ 1755hrs - Akan kemas kini dari masa ke semasa (pastikan tarikhnya disini)

*CariGold tiada kaitan dengan syarikat, paparan tanda harga disini dalam apa jua situasi, topik ini dikemaskini secara persendirian. Paparan senarai harga adalah mengikut tarikh dan masa dikemaskini oleh syarikat-syarikat dan diambil dari laman rasmi berkenaan.
Terbaik ni tuan
Dah lama tak mengikuti perkembangan semasa barangan komputer sejak dah kerja dan berkeluarga
Dulu2 selalu upgrade komputer
Speaker Altec Lansing vs4121 je yg masih kekal di gunakan
Sekarang pakai sekadar ada je :D
 

Majind

Freshie
Joined
Apr 25, 2019
Messages
48
Reaction score
2
Points
11
That is just great, I am looking for something like that in the next few months of my time. For example something like Ryzen 3xxx along with A320M motherboard, 1TB SSD, 16GB DDR4, probably inner APU for videos cause not playing and that's it.
 

John Nawi

Active+ Member
Joined
Oct 23, 2012
Messages
4,859
Reaction score
106
Points
43
^^ harga turun naik sekarang, barang teknologi xder kawalan harga .. komputer pertama saya gunakan milik kawan sama sekolah sulu 8086 main Prince of Persia, Donkey Kong pakai MS-DOS .. sape2 pernah guna MS-DOS ni dah boleh kira "God-Level" sekarang .. budak2 sekarang mana tau guna Command Prompt ..

komputer pertama ayah belikan 486SX lepas lulus UPSR circa 1990, masa tu satu set PC dah cecah RM6,000 siap printer dan scanner .. pakai DA51 (Direct Access), Lotus 123, Wordstar atas plaftorm Windows 3.1 ..

lepas beberapa tahun baru dapat rasa alam Internet guna TMNet 1515 .. member2 guna laju sikit Jaring 1511 guna model 14.4kbps .. yang kaya2 guna modem canggih 56kbps ..

:D
keje aku skg masih lagi pakai cmd..asyukk...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register