Senarai Bengkel Kereta Milik Bumiputra Islam

CG Sponsors




Adakah anda akan terus menyokong perniagaan bumiputra Islam?


  • Total voters
    0

wazir

Fun Poster
Joined
Mar 26, 2009
Messages
699
Reaction score
8
Points
15
nak jimat punya pasal, tokey repair workshop sekarang ni banyak ambik pekerja myanmar, bangla dan rohingya jadi pomen. banyak benda yg mereka buat main taram saja, habis kereta dilunyai oleh mereka. Sebelum hantar kereta tanya dulu sapa pomen.
 
Sponsored Post

bobmudah

Active Member
Joined
Jun 3, 2011
Messages
1,422
Reaction score
0
Points
20
kalo nak ketuk body dgn cat body area shah alam jalan kebun or bukit kemuning ade tak yg ber baloi?
 

lost_soul2878

Super Active Member
Joined
Jan 11, 2010
Messages
8,745
Reaction score
18
Points
65
fuh! mujur ade thread ni, bagus... memang nak carik bengkel org kite kat area wangsa maju. kalau sesape leh kasik tau bengkel yg expert perdana v6 area lembah klang kasik la tau den jugak huhu...
 

myalizee83

Active+ Member
Joined
Jun 9, 2008
Messages
2,677
Reaction score
15
Points
25
bagus thread nie baru kena tipu dengan satu kedai nie... kancil kawe diya suruh buwat obohol sbb leaking... pastu diya ckp dlm seribu itu mcm jer pastu dah anto diya ckp x blh obohol nie kena tuko engine sbb x boleh obohol... pastu kawe agreed lah sbb enjine diya dah baraikan... diya ckp paling tinggi pun MYR1800 tapi engine 660... kawe dah lama buwat kat situ tuko mcm2 alternator... erkon sumuanye dah beribu2... rupenye situ juwal mahal tapi gune barang lawya... semua yg ditukar kat situ akan rosak balik lepas abis warranty 3 bulan... mmg kena ketok giler2... mentang2 kawe x tau aper2... pastu tanye bengkel lain harga jauh lebih murah... mmg jilaka kedai tue... Kedai Castrol... penipu nak mampos... Kedai Castrol kat Jalan Rawa EDL Perling, Johor... Jaga2 kedai tue... org nie sgt licik... Nama tokey tue Ah Di...
 

babyblacky

CG Top Poster Club
Joined
Feb 24, 2011
Messages
20,129
Reaction score
211
Points
123
bengkel melayu nie so far satu jer, asyik nak cash..cc takmau (islamic atau tak)...nie so far pengalaman la, customer bukan selalu ader cash #:-S
 

raayeop

Active Member
Joined
Jun 2, 2014
Messages
1,149
Reaction score
3
Points
25
Di www.mytayar.com, anda boleh mendapatkan barangan dibawah ini dengan cara Mudah, Jimat dan Telus.
1) Tayar kereta (complete All Inclusive Pricing)
2) Tayar kereta (with Balancing & Installation sahaja)
3) Bateri kereta (dengan delivery percuma)
4) Package tukar minyak hitam
5) Tayar motosikal
Like kami di www.facebook.com/mytayardotcom
‪#‎jual‬ ‪#‎tayar‬ ‪#‎jualbeli‬ ‪#‎kereta‬
 

qarzza

Active+ Member
Joined
Oct 20, 2008
Messages
4,386
Reaction score
29
Points
30
ade satu kedai aksesori kete kat bandar baru ampang, melayu, barang harga jauh beza dari kedai cine sebelah2... tapi bertahan 2 tahun je... tak tahu kenapa... kemungkinan akibat di pulaukan pembekal.... macam kes ternak udang kat kg aku...
 

wak man

Fun Poster
Joined
Jul 31, 2010
Messages
890
Reaction score
2
Points
15
Di Subang Mas hampir semua melayu satu jer India....bole pilih....sama juga di pinggiran USJ3.....tp yg berhampiran balai polis ramai cino.....pilih jer
 
Sponsored Post
Top
Log in Register