Sempena lebih 10tahun takaful di Malaya. Apa sebab u amik Takaful?

CG Sponsors




pipboy46

Freshie
Joined
Sep 20, 2017
Messages
4
Reaction score
0
Points
3
Salam CGrians,

Ni first time i open thread. Harap dapat sambutan. Hehe ^^

Mohon jasa baik CGrians sekalian, boleh ceritakan apa sebab u mencarum dalam takaful?

Soalan lebih dalam;
~ Apa masalah yang u alami sampai u rasa nak amik takaful?
~ Siapa yang buat u rasa u perlu takaful?
~ Apa pengalaman yang u lalui sebelum, semasa ada takaful dan jika ada selepas u tinggalkan takaful?

Jom share ya. I nak dengar u punya cerita dan pengalaman. Terima kasih. ^^
 
Sponsored Post

momoque

Legendary Member
Joined
Dec 26, 2011
Messages
10,882
Reaction score
326
Points
141
Medical card...masuk wad x pyh byr 1 sen pun...ubat2 pas kuar wad pun byr bole claim..
 

Redza_AIA

Active Member
Joined
Mar 24, 2014
Messages
1,242
Reaction score
3
Points
25
1. Hutang banyak. Taknak bebankan anak bini dengan hutang lepas saya mati. Buying future money at a discount now.

2. Terasa diri sangat vulnerable. Bila2 masa boleh pi. Masa kerja dulu, selalu rasa jangan cintakan company lebih2. Bila sampai masanya kita tak boleh kerja, company takkan sayang kat kita pun.

3. Diri sendiri yg sedar. Agen sebagai penunjuk jalan je

4. Takde pengalam yang teruk lagi. So far dah carum takaful lebih 10 tahun, pernah claim sekali je untuk anak masuk hospital. Tak pernah terpikir nak terminate. Selalu cari jalan untuk fill in the gap. Saya tak pernah diuji dengan dahsyat. Sebagai persediaan, memang ambil takaful sebagai salah 1 mitigasi. Takut ujian yg datang nanti maha dahsyat.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register