BTC USD 47,715.4 Gold USD 1,755.61
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Sembilan pelajar ditahan

notrexdame

CG Hardcore Club
Paid Membership
Joined
Apr 26, 2008
Messages
76,139
Reaction score
63
Points
525
Oleh ZULIATY ZULKIFFLI
[email protected]



ALOR STAR: Polis menahan sembilan pelajar yang dipercayai terbabit dalam kejadian membelasah seorang pelajar tingkatan dua sebuah sekolah menengah di sini, petang Khamis lalu.

Semua suspek dipercayai ditahan di rumah masing-masing di pusat bandar ini, sekitar jam 12 tengah malam kelmarin, sejurus polis menerima laporan daripada mangsa.

Ketua Polis Daerah Kota Star, Asisten Komisioner Abdul Ghafar Rajab, berkata pihaknya mengambil keterangan daripada semua suspek berusia 15, 16 dan 17 tahun di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Star, di sini.

Bagaimanapun, katanya, mereka kemudian dibebaskan dengan jaminan polis sejurus selesai soal siasat.

Sementara itu, jurucakap sekolah terbabit ketika dihubungi berkata, pihaknya menyerahkan kepada polis untuk menjalankan siasatan terhadap pelajar yang disyaki terbabit pergaduhan itu.

Katanya, pihak sekolah akan menyiasat kejadian itu, namun tindakan sama ada menggantung persekolahan pelajar terbabit atau sebaliknya bergantung kepada siasatan polis.

“Sebelum ini pernah berlaku pergaduhan di sekolah ini tetapi hanya membabitkan kes kecil, dan setakat ini laporan lengkap mengenai kejadian itu belum diterima dan pihak sekolah akan melakukan siasatan kelak. Sekarang, biar polis siasat dulu,” katanya.

Dalam kejadian 6.30 petang Khamis lalu, pelajar, Muhamad Rais Mustar, 14, cedera di dagu, muka, lengan dan badan selepas mendakwa dibelasah 10 pelajar senior di sekolahnya.

Dia dipercayai ditumbuk, ditendang dan dipukul dengan batang penyodok sampah bertubi-tubi sehingga berlumuran darah di dalam bilik warden asrama selepas tamat waktu persekolahan ketika hendak pulang ke rumahnya di Kampung Permatang Buluh, Yan.

Mangsa kemudian dihantar ke Hospital Sultanah Bahiyah (HSB), di sini, untuk mendapatkan rawatan lanjut selepas mengikut bapanya membuat laporan polis.

p/s: biasa la x puas ati...ad yg kacak...tu yg pukul bdk tu sume x kacak..:eek::eek:
 
Sponsored Post

jutaONEprepaid

Legendary Member
Paid Membership
Joined
Apr 8, 2007
Messages
15,681
Reaction score
2
Points
115
jgn pukul sampai mati sudah..

anak orang tu..
 

shinkawa

Active Member
Joined
Aug 23, 2008
Messages
1,332
Reaction score
23
Points
25
ape kes dier kene pukol??

kalo maling wat per nk kesian
 

blindclownx

Active Member
Joined
May 18, 2008
Messages
1,169
Reaction score
2
Points
35
kalau mcm nie bole buka skolah boxing...hahahahahaah
 

shinkawa

Active Member
Joined
Aug 23, 2008
Messages
1,332
Reaction score
23
Points
25
maling2 nih mmg aku anti..

kalo btol dier maling biarkan jerk

bru dier taw langit tuh tinggi rendah
 

notrexdame

CG Hardcore Club
Paid Membership
Joined
Apr 26, 2008
Messages
76,139
Reaction score
63
Points
525
maling2 nih mmg aku anti..

kalo btol dier maling biarkan jerk

bru dier taw langit tuh tinggi rendah

dulu aku pena join pukul budak gay kat asrama SMKA..dorg kantoi men blakang kat tandas surau.. lunyai gak :eek::eek:
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register