BTC USD 41,790.2 Gold USD 1,740.60
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Sembang sembang FCPO

Hou-Ou

Fun Poster
Joined
Jun 13, 2021
Messages
287
Reaction score
104
Points
33
hahaha...hari hari senaman jantung😆😆
saya baru pos borang buka akaun fcpo maybank.Tengah berdebar debar ni,bercampur baur..seronok,risau,takut,excited,gerun pun ada.


selamat datang ke medan tempur :)
 
Sponsored Post

mytrade

Super Active Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
7,167
Reaction score
262
Points
91
Alhamdullillah

Hari ni saya TRY buat satu kelainan..nak try aggresive sikit

setiap tutup market saya asyik teringat "UNTUNG TERLEPAS"

so ..saya try

BUY 4405 (ini 1 minit market buka)
TP 4407 (RM 50 )

BUY 4392
TP 4402

BUY 4403
TP 4405



Hahah..penattttt....lepas tu saya biarkan sja
MARKET SEKARANG 4420 !


Untung saya RM 350 sja...Bagi Broker RM 63 ..Tinggal saya RM 287

tak apalah sekurangnya ghari ni FBR saya dapat komisyen lebih sikit :)

Tapi untung saya kurang drp semalam

Tak apa..InsyaAllah..masa banyak lagi.

huhu..penatttt (penat jantung sebenarnya.. )


Alhamdullillah Rezeki RM 350 :)
awal awal dah drift...ha..ha
open gap pagi td ya..
nanti tunggu gap tu mesti akan kena tutup balik..
 

mytrade

Super Active Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
7,167
Reaction score
262
Points
91
FBR saya siap wasap "Thank You Bro.." :) :) :)
Ha..ha..
sekali sekala jadi bad boy..
Ok 2 candle last tadi ..TF15...
Setting plan to Buy 4435...tp terklik Limit Order...trus done kat 4422..ha..ha..
target 30 tick...4452

Sebab beli..
Trend Long...HH dan HL..
So place 4335, sbb klu break 4330 consider jadi la tuu.
 

mytrade

Super Active Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
7,167
Reaction score
262
Points
91
Ha..ha..
sekali sekala jadi bad boy..
Ok 2 candle last tadi ..TF15...
Setting plan to Buy 4435...tp terklik Limit Order...trus done kat 4422..ha..ha..
target 30 tick...4452

Sebab beli..
Trend Long...HH dan HL..
So place 4335, sbb klu break 4330 consider jadi la tuu.
tamak plak...suppose 25 point saja...Target sell 4447..tp kita tgk je la..boleh lajak tak ke 4452..
 

Hou-Ou

Fun Poster
Joined
Jun 13, 2021
Messages
287
Reaction score
104
Points
33
Analisa esok mcm mana bossku bossku sekelian...🙋

Hari ni kita Tukar Bulan

Saya tengok macam si Lembu nak mengganas lagi

Cuma saya jangka range agak kecikkk sikit so tak takut sangat

Otak ingat nak BUY sja.



Tau2 dia bukak2 junam :)
Aikkk mcm tak kena pulak nak SELL

Set up SELL triggered ..walau takut2 SELL juga 4277 (walau dah jauh drp sepatutnya saya SELL tadi )

Hit and Run sjalah

see money take money

So saya TP 4271

Alhamdullillah rezeki pagi Jumaat Allah swt bagi RM 150.00

cantik sungguh dia junam tak break2 sampai 4251..Berapa tu! :) 20 ticks bawah saya! masa baru 10.42 hahah

sekarang baru dia brakee kat 4261...junam balik tu haha..



To me..saya dah tak nampak set up..

tak silap Daily mcm ada Inside Bar..nak pecah atas..

so kalau dia cengkok bawah..kira perangkap..dia jadi Bearish HIKKAKE ?

Kalau betul Hikkake..memang sedaplah lembu kena belasah dek Beruang.

nak tengok daily chart sat lagi

(Next view kenanga ni ..huhu...sedihh ) ke saya yg tak pandai guna...Tak stabil chart java ni!



Alhamdullillah pagi2 ni saya withdraw lagi RM 500.00 ..duit belanja hujung minggu.
harap boleh cover kejap lagi
baru dapat RM 150.00 ni :)
 

Hou-Ou

Fun Poster
Joined
Jun 13, 2021
Messages
287
Reaction score
104
Points
33
huhu..saya SELL 4277

dia pergi sampai 4184!

RM 2350.00 tu...huhu...kenapalah saya terus TP RM 150.00 sja

RM 2350.00 dgn RM 150.00 jauhnyaaaa beza

huhu...
 

Hou-Ou

Fun Poster
Joined
Jun 13, 2021
Messages
287
Reaction score
104
Points
33
dia tak jadi Hikkake..nampak macam dah berhenti turun?

Saya pun baru tengok pagi tadi sja chart Dec ni

Klau pada saya lah..Daily mcm memang Bearishlah

yg betulnya..saya pun dlm gelap ..tak tau nak buat apa.

sapa ada Idea?
 

Hou-Ou

Fun Poster
Joined
Jun 13, 2021
Messages
287
Reaction score
104
Points
33
Selepas hari termenong lihat price bye bye..saya wasap sifu "awan yg Terpilu"

sembang2 apa yg patut saya buat..kalau awal awal dah terlepas bas

So dia kata..kalau SETUP dah tak valid out of range..buatlah range baru.


haha..saya tau ..tapi Margin saya yg kecillll ni buat saya risauuu

tapi..kalau mcm ni..macamana nak kaya :)




So..saya belekkk Chart..

tengok kat H1 memang nampak pin bar..tanda2 reversal

Tapi takut main kat H1

cari peluang kat M5

yes,,dia buat ABC

Tawakal dan tunggu SETUP Triggered..

BUY 4242

dia naik 4248 saya TP :)

masih samall amount

tapi Alhamdullillah....saya rasa syukur Alhamdullillah..SETUP ABC pun boleh pakai

Kalau ikut Fibo..161.8 first target ABC kat 4274

sekarang 4250 (tadi naik 4258)

saya TP 4248


haha...tengok dia pergi tak 4274?




(Alhamdullillah rezeki saya bertambah...dah dapat RM 300.00 Alhamdullillah..)
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register