Sembang sembang FCPO

CG Sponsors




adi90

Fun Poster
Joined
Jul 9, 2014
Messages
102
Reaction score
0
Points
10
EW count utk 19/01/2018. Nampak macam dh cukup. Next week patutnya trend reversal. Apa2 pn tnggu confirmation (wave A) next week :)cgrock

Wow cantik nya susunan candle , guna platform ape nie bro
 
Sponsored Post

eches

Fun Poster
Joined
Aug 21, 2007
Messages
800
Reaction score
17
Points
15
Analisis 24/1/2018



Market price dh break trendline (signal nak ke atas). Subwave 3 of wave A pn nampak siap (atau dh nak siap). Bila wave 4 develop, hopefully price boleh test area 2472 - 2477. Ni area yg sesuai utk long (confluence area). Kalau market price break bawah 2470 (invalidation) dan terus ke bawah, EW count invalidated, kena recount.

Ni screenshot close up.

 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
152,293
Reaction score
20,966
Points
1,671
mana bro bateleur. lama xupdate
 

dxplay

Freshie
Joined
Feb 18, 2013
Messages
15
Reaction score
0
Points
3
ilmu saya tentangb saham dan benda2 macam ni kosong. Saya berminat nak belajar benda2 macam ni. Ada ke kelas yang mengadakan kelas belajar FCPO ini?
Sekarang zaman fesbuk... Cuba survey2 di FB... Saya pun belajar dr sifu jumpa kt Fb gak hihi...
 

dxplay

Freshie
Joined
Feb 18, 2013
Messages
15
Reaction score
0
Points
3
Makin senyap grup ni sejak tahun 2017-2018...

Saya baru start trade fcpo. Ada yg baru juga? Rasa semangat baca post2 lama.
 

silverstacker

Fun Poster
Joined
Dec 16, 2010
Messages
846
Reaction score
71
Points
20
Makin senyap grup ni sejak tahun 2017-2018...

Saya baru start trade fcpo. Ada yg baru juga? Rasa semangat baca post2 lama.
saya baru nk kumpul fund hahaa....:D
sifu2 update la selalu...bagi semangat sikit
 

eches

Fun Poster
Joined
Aug 21, 2007
Messages
800
Reaction score
17
Points
15
EW Counting untuk 07 Feb 2018

EW Counting (alternative 1): Permulaan wave 3 untuk wave C dah start ptg semalam. Sekarang dalam fasa correction subwave 2 (falling wedge atau triangle) dan pagi ni sepatutnya ke atas dgn subwave 3 (hopefully gap up :D). Entry ideal ptg semalam sblm market tutup (area 2469 - 2470) dan invalidation point (cutloss) dekat 2467. Cutloss senipis bawang tp kalau tiba2 gap down, mmg ayaq mata la :((




EW Counting (alternative 2): Wave 2 untuk wave C masih belum complete. Price patut ke bawah lagi sebelum ke atas. Invalidation point di 2444.

Aku stick kepada EW counting (alternative 1) sebab retracement wave 2 dah masuk area 50% - 61.8% wave 1 untuk wave C. Kalau kena cutloss gak pagi ni, kena cari tempat reentry ke atas..Sekian analisis noob pagi ni :p
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register