BTC USD 47,606.2 Gold USD 1,753.60
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Semak Kualiti Handphone ANDA

putra2k

Fun Poster
Joined
Jan 26, 2008
Messages
432
Reaction score
19
Points
15
Adakah handphone anda sebelum ini selalu rosak? Ataupun sejak beli drpd 5 tahun lalu masih lagi berfungsi dgn baik??

Sekarang, mari kita semak kualiti handphone masing2 agar sesuatu tindakan dpt diambil dgn segera...

Langkah 1
Sila taip *#06# pd kekunci handphone anda utk melihat Serial Number.

Langkah 2
Sila semak nombor apakah yg berada pada Serial Number yg bilangan ke tujuh dan lapan (XXXXXX??XXXXXX. . ...)

Langkah 3
Berdasarkan perincian di bawah, sila semak dgn nombor yg ke tujuh dan ke lapan pd Serial Number handphone anda td.

Perincian 1
Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 02 atau 20, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di Emirates & kualiti sgt teruk.

Perincian 2
Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 08 atau 80, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di Germany & kualiti biasa.

Perincian 3
Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 01 atau 10, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di Finland & kualiti agak baik.

Perincian 4
Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 00, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di negara pengeluar handphone tersebut & kualiti sangat baik.

Perincian 5
Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 13, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di Azerbaijan & kualiti paling teruk
 
Sponsored Post

sideskirt

Active+ Member
Joined
Jul 31, 2007
Messages
3,819
Reaction score
16
Points
25
tunggu je la peminat sepanduk datang :)):))
 

kalam79

Active Member
Joined
May 27, 2008
Messages
1,550
Reaction score
5
Points
25
hphone SE aku (01) pasang kat findland br gn so far ok..:D:D:D
hphone Nokia aku (00) penah masuk air roak pas 2 elok sndr
lps bbrp bln..:)paid:)paid:)paid
 

eapui

Active+ Member
Joined
Dec 28, 2007
Messages
4,827
Reaction score
7
Points
25
semua jenis HF kod cam ne ke?:-?
 

cay3869

Active+ Member
Joined
Mar 11, 2007
Messages
3,095
Reaction score
43
Points
30
hmm ada dh nie.. aku tlg angkat sepanduk nie laa.. :(scam :D
 

montaz

Fun Poster
Joined
Jul 8, 2006
Messages
231
Reaction score
0
Points
10
HP Koi Nokia 6630(Kumbang)
: 00 : Dah 3 tahun Pakai, dah Jatuh 1000x +++++

Berbaloi Beli Mahal Masa Tu...


:)paid
 

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,259
Reaction score
861
Points
176
kalau 60 camner pulak....(ni handphone CSL) SE 01-kira from finland....
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register