BTC USD 19,023.8 Gold USD 1,643.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Semak Kualiti Handphone ANDA

putra2k

Fun Poster
Messages
432
Joined
Jan 26, 2008
Messages
432
Reaction score
19
Points
15
Adakah handphone anda sebelum ini selalu rosak? Ataupun sejak beli drpd 5 tahun lalu masih lagi berfungsi dgn baik??

Sekarang, mari kita semak kualiti handphone masing2 agar sesuatu tindakan dpt diambil dgn segera...

Langkah 1
Sila taip *#06# pd kekunci handphone anda utk melihat Serial Number.

Langkah 2
Sila semak nombor apakah yg berada pada Serial Number yg bilangan ke tujuh dan lapan (XXXXXX??XXXXXX. . ...)

Langkah 3
Berdasarkan perincian di bawah, sila semak dgn nombor yg ke tujuh dan ke lapan pd Serial Number handphone anda td.

Perincian 1
Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 02 atau 20, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di Emirates & kualiti sgt teruk.

Perincian 2
Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 08 atau 80, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di Germany & kualiti biasa.

Perincian 3
Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 01 atau 10, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di Finland & kualiti agak baik.

Perincian 4
Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 00, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di negara pengeluar handphone tersebut & kualiti sangat baik.

Perincian 5
Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 13, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di Azerbaijan & kualiti paling teruk
 
Sponsored Post

sideskirt

Active+ Member
Messages
3,819
Joined
Jul 31, 2007
Messages
3,819
Reaction score
16
Points
25
tunggu je la peminat sepanduk datang :)):))
 

kalam79

Active Member
Messages
1,550
Joined
May 27, 2008
Messages
1,550
Reaction score
5
Points
25
hphone SE aku (01) pasang kat findland br gn so far ok..:D:D:D
hphone Nokia aku (00) penah masuk air roak pas 2 elok sndr
lps bbrp bln..:)paid:)paid:)paid
 

eapui

Active+ Member
Messages
4,827
Joined
Dec 28, 2007
Messages
4,827
Reaction score
7
Points
25
semua jenis HF kod cam ne ke?:-?
 

cay3869

Active+ Member
Messages
3,095
Joined
Mar 11, 2007
Messages
3,095
Reaction score
43
Points
30
hmm ada dh nie.. aku tlg angkat sepanduk nie laa.. :(scam :D
 

montaz

Fun Poster
Messages
231
Joined
Jul 8, 2006
Messages
231
Reaction score
0
Points
10
HP Koi Nokia 6630(Kumbang)
: 00 : Dah 3 tahun Pakai, dah Jatuh 1000x +++++

Berbaloi Beli Mahal Masa Tu...


:)paid
 

tokputih

CG Top Poster Club
gem
Messages
27,373
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,373
Reaction score
907
Points
176
kalau 60 camner pulak....(ni handphone CSL) SE 01-kira from finland....
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register