To Sell [SELLING] Tebaloi - Sarawak Sago Snack

CG Sponsors




RMteam

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Nov 20, 2006
Messages
19,578
Reaction score
88
Points
125

Gambar Hiasan​

This traditional Sarawak Snack, is a delicacy of the Melanau People of Sarawak. It is taken as a snack and served to guests with tea and coffee. The unique taste of Tebaloi is so special that it has become a very popular snack for all race in Sarawak. The main producing areas of Tebaloi are in the Mukah and Dalat Districts along the coastal region of the Mukah Division. These areas favour large plantations of sago palms which produce sago powder, the main ingredient used in the processing of Tebaloi.

• Contents
Sago flour, Coconut, Sugar, Eggs and permitted Colouring.
(Contains no added artificial flavouring and colouring)
Kami memerima tempahan untuk produk di atas.
Produk adalah terus daripada pengusaha tebaloi di kawasan Dalat, Sarawak.
Harga yg berpatutan dan murah.

Untuk Food Testing - minima tempahan 1 Bungkus Harga RM2.00

Tempahan Untuk Snek Keluarga - minima tempahan 10 Bungkus Harga RM20.00

Tempahan Lebih Untuk Pengedar - Minima 100 Bungkus Harga RM190.00

Tempahan akan dihantar menggunakan pos berdaftar/ Pos Laju.

*Sila tambah RM7.00 untuk kos penghantaran.

Produk adalah dijamin sedap dan tiada yang semurahnya.:)cgrock
Nak rasa sendiri datanglah ke Sarawak.:)cgrock
Untuk tempahan sila emailkan kepada saya
jutawanborneo[a]yahoo.com.my
dan saya akan memberikan anda langkah selanjutnya.:)cgrock
Atau boleh menghubungi saya terus 0198640555 (Ismail).

Sama-samalah Kita Memajukan Produk IKS Di Kawasan Kita.
 
Last edited:
Sponsored Post

GT

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Nov 14, 2008
Messages
38,557
Reaction score
245
Points
123
Bagus Tuan.... Promote produk tempatan
 

RMteam

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Nov 20, 2006
Messages
19,578
Reaction score
88
Points
125
I just support pengusaha IKS di kawasan saya tuk.
Sapa nak rasa sendiri silakan datang ke Dalat, Sarawak.
Tapi dengan kemudahan yang ada, anda mahu ? segalanya di hujung jari anda betulkan.. ? hehehe
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
macam best saja tapi kesi ler more info..buat dari apa...bahan apa...rasa ala2 macam mana...
 

RMteam

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Nov 20, 2006
Messages
19,578
Reaction score
88
Points
125
macam best saja tapi kesi ler more info..buat dari apa...bahan apa...rasa ala2 macam mana...
Contents
Sago flour, Coconut, Sugar, Eggs and permitted Colouring:D
 

RMteam

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Nov 20, 2006
Messages
19,578
Reaction score
88
Points
125
Resepi

BISKUT TEBALOI

Bahan-bahan:

2 biji telur
700 gm tepung sagu
1 kilo kelapa parut (yg dibuang kulit ari)
500 gm gula
40 gm tepung kunyit (pewarna)

Pukul telur dan gula hingga kembang dan hancur. Masukkan nyiur,
tepung sagu, tepung kunyit dan kuar rata dan sebati. Canai adunan
diatas daun pisang nipis.

Bakar kali pertama:
bakar selama 4 - 5 minit dengan suhu 350 celcius (separuh masak)

keluarkan dan potong ikut saiz yg digemari.

Bakar kali kedua:
bakar selama 15 minit dengan suhu 180 celcius (kalau belum 15 min dah
masak, keluarkan saja dr oven)

Sumber : http://resipimcik.blogspot.com/2006/06/biskut-tebaloi.html
ni beberapa info, kalau nak boleh cuba hehehe... nak yang asli boleh dapatkan daripada saya. :D:p:p Selamat Mencuba. hehehe
 
Last edited:

arulgit

Active Member
Joined
Jan 6, 2007
Messages
2,061
Reaction score
13
Points
25
rasa dia mcm mana tuan?potato cip ka..mcm nasi beriyani ka..
 

RMteam

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Nov 20, 2006
Messages
19,578
Reaction score
88
Points
125
rasa dia mcm mana tuan?potato cip ka..mcm nasi beriyani ka..
Boleh testing sila2 lah order hehehe:D
sedap tu memang sedap tp nak cakap macam mana rasanya rasa Sagu yg manis dalam kepingan yg empuk serta rangup... hehee
nak orger sila2kan...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register