Sell, Buy, SL, TP dan Margin

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.16235
USD / JPY
105.545
GBP / USD
1.27782
USD / CHF
0.92870
USD / CAD
1.33891
EUR / JPY
122.680
AUD / USD
0.70303

CG Sponsors




wanzex

CG Top Poster Club
Joined
Jul 12, 2006
Messages
35,554
Reaction score
1,103
Points
191
hi kekawan otai forex sumer,
maaf la pepagi cenggini aku nk tanya skit soklan bo do.
maklumlah newbie dlm forex. baru je reg
semalam. masih tak reti. takde guru. baru
nk try main akaun demo.

aku nk tanya:
1. klu kita jangka market naik, dan kita nak kejar.
kita kne SELL or BUY?
2. jadi SL tu ke atas atau ke bawah?
3. TP kne letak ke atas atau ke bawah
4. Margin tu apa benda? :-?

tu jela buat round pertama ni.
makasih ek! :D
 
Sponsored Post

pagiygglpkinisdhtrg

Active+ Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
3,795
Reaction score
405
Points
41
hi kekawan otai forex sumer,
maaf la pepagi cenggini aku nk tanya skit soklan bo do.
maklumlah newbie dlm forex. baru je reg
semalam. masih tak reti. takde guru. baru
nk try main akaun demo.

aku nk tanya:
1. klu kita jangka market naik, dan kita nak kejar.
kita kne SELL or BUY?
2. jadi SL tu ke atas atau ke bawah?
3. TP kne letak ke atas atau ke bawah
4. Margin tu apa benda? :-?

tu jela buat round pertama ni.
makasih ek! :D

Salah rumah ni. Patut pegi ruangan newbie. :D

p/s- aku pon nubie, so tak reti nak jawap. Apakata kita tgu otai2 yg jawab :)paid
 

wanzex

CG Top Poster Club
Joined
Jul 12, 2006
Messages
35,554
Reaction score
1,103
Points
191
Salah rumah ni. Patut pegi ruangan newbie. :D

p/s- aku pon nubie, so tak reti nak jawap. Apakata kita tgu otai2 yg jawab :)paid
aku tau ko dh pandai main forex tp tak nak ckp.
takpe2. mungkin ada org lain yg bersimpati. :(
 

wanzex

CG Top Poster Club
Joined
Jul 12, 2006
Messages
35,554
Reaction score
1,103
Points
191
syusyah jugak nak main forex ni ek!
 

34☺*

Fun Poster
Joined
Dec 3, 2008
Messages
653
Reaction score
37
Points
20
Sekali lagi aku cakap, forex ni bahahaya, cukup2 bahaya, terlalu bahaya, :))

kalau nak ebook asas forex, pm je aku :))

kadang2 kita dibawah, kadang kita di atas, kadang2 terus kebawah :))

kalau nak trade forex, semata-mata mengejar keuntungan baik xyah, nanti tamak menguasai diri :)) trade lah forex, seperti anda ingin duduk selamanya dalam dunia ini :))
 

cipyu

Fun Poster
Joined
Aug 1, 2007
Messages
751
Reaction score
17
Points
15
hi kekawan otai forex sumer,
maaf la pepagi cenggini aku nk tanya skit soklan bo do.
maklumlah newbie dlm forex. baru je reg
semalam. masih tak reti. takde guru. baru
nk try main akaun demo.

aku nk tanya:
1. klu kita jangka market naik, dan kita nak kejar.
kita kne SELL or BUY?
2. jadi SL tu ke atas atau ke bawah?
3. TP kne letak ke atas atau ke bawah
4. Margin tu apa benda? :-?

tu jela buat round pertama ni.
makasih ek! :D
1. klu kita jangka market naik, dan kita nak kejar.
kita kne SELL or BUY?

- BUY

2. jadi SL tu ke atas atau ke bawah?

- bawah

3. TP kne letak ke atas atau ke bawah
- atas

4. Margin tu apa benda? :-?
- baki akaun ko..

ada lagi soalan..? hehe.
 

wanzex

CG Top Poster Club
Joined
Jul 12, 2006
Messages
35,554
Reaction score
1,103
Points
191
1. klu kita jangka market naik, dan kita nak kejar.
kita kne SELL or BUY?

- BUY

2. jadi SL tu ke atas atau ke bawah?

- bawah

3. TP kne letak ke atas atau ke bawah
- atas

4. Margin tu apa benda? :-?
- baki akaun ko..

ada lagi soalan..? hehe.
time kasih byk2 la cipyu.
ko tentu otai forex ni. baru aku paham.
smoga ko bjaya dlm dunia forex. amin! :D
 

wanzex

CG Top Poster Club
Joined
Jul 12, 2006
Messages
35,554
Reaction score
1,103
Points
191
boleh tak kekawan otai marketiva tlg ajar camana
nk ubah SL. aku ni newbie tak reti lagi ni. main
hentam jer akaun demo. tp anehnya selalu dpt profit.
org kata klu main real punyer mesti kantoi. huhuhuhu!
 
Sponsored Post
Top
Log in Register