Wanted [Selesai - Sudah Berjaya] Bantu keluarkan duit KWSP akaun 2

CG Sponsors




Status
Not open for further replies.

kronoz

Active Member
Joined
Jun 1, 2011
Messages
1,957
Reaction score
24
Points
25
Assalamualaikum warga CG..
Apa khabar semua? Sihat tak hari ni?

Saya nak tanya ada tak sesiapa boleh bantu saya keluar account 2?
Dalam tu ada la duit dan saya nak gunakan untuk renovation.
Account 2 biasanya kita boleh guna untuk beli rumah atau study.
Tapi saya nak keluarkan untuk diguna pakai sendiri..

Tahun lepas kawan saya ada buat sebab dia ada member kat kolej swasta.
So member dia tolong register untuk kolej dan keluar duit KWSP.
Pastu duit keluar tapi haram dia tak masuk kolej.
Hanya setakat nak keluarkan duit tu je..
Tapi saya dah lost contact dengan dia sekarang tu yang susah.

Ada sesiapa ada pengalaman atau ada kawan boleh bantu?
Komisyen akan dibincangkan...

Thanks kawan-kawan semua.

-------------------------
Updated:
20th July 11:05 am


Daripada ramai yang pinjam duit Ah Long baik aku kasi update sikit..
Setelah 2 bulan lebih mencari jalan,
akhirnya dah berjaya keluar account 2..
at the end of the day duit ni pun hasil peluh aku sendiri
 
Last edited:
Sponsored Post

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
pi KWSP terus lah
 

kronoz

Active Member
Joined
Jun 1, 2011
Messages
1,957
Reaction score
24
Points
25
pi KWSP terus lah
aduyai boss, jawapan macam ni anak saya pun tahu :D
untuk keluarkan duit account 2 boleh pergi KWSP terus.
Tapi jika kita nak beli rumah atau nak buat pakai study.

Saya bukan nak beli rumah dan tiada S&P untuk tipu diorang.
Dan saya bukan nak sambung study buat ketika ini.

Maksud saya ialah bukan keluar duit cara lurus.
Tapi keluar duit cara bengkang bengkok.
Sebab kawan saya ada buat, dia tipu2 cakap nak sambung study.
Pastu member dia kerja kolej bahagian admission tolong kawtim.
Tapi dia bukan study betul2, hanya sekadar tipu2 untuk keluarkan duit.

So lebih kurang macam tu la saya nak buat...

Ada ke sesiapa sini yang boleh tolong? Thanks
 

ulam

CG Top Poster Club
Joined
Apr 30, 2008
Messages
22,375
Reaction score
59
Points
120
x mau masuk campur... :))
 

MASTER ZEKAMAN

Active+ Member
Joined
Sep 16, 2008
Messages
4,231
Reaction score
51
Points
30
berapa komisen yg nak d beri tu?... tolong beri pencerahan...hehhehe
 

serwan

Active+ Member
Joined
Sep 6, 2008
Messages
2,828
Reaction score
20
Points
25
Open sangat thread kau ni bro... Sini ramai mata2.. Sekadar peringatan...
 

tirani

Active+ Member
Joined
Jul 23, 2007
Messages
2,639
Reaction score
3
Points
25
hangpi la daftar mana2 kolej swasta..minta surat offer..then bg offer letter tu kat kwsp..kot kwsp boleh caya..
 

babyblacky

CG Top Poster Club
Joined
Feb 24, 2011
Messages
20,133
Reaction score
211
Points
123
kne ad cable la bro br ley :)
dlu mmber ak pnh tlng wat cmnie lost contact gaks ngan dier sbb transfer tpt :(
 

fazil3801

Active Member
Joined
Feb 17, 2007
Messages
1,687
Reaction score
9
Points
25
gi buat renovation laa tapi makeup price triple kan senang...
 

zalie78

Fun Poster
Joined
Nov 20, 2007
Messages
537
Reaction score
3
Points
15
Kena tangkap naye bro...jgn memain boleh masuk penjara wooo
 
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post
Top
Log in Register