Selangor Banyak Umah Urut?

CG Sponsors




hudud

Fun Poster
Joined
May 14, 2008
Messages
469
Reaction score
1
Points
15
Rumah urut berleluasa - Dasar libreal kerajaan negeri rancakan maksiat

SEORANG pelanggan sedang diurut di sebuah pusat urut di Puchong.

PETALING JAYA - Kemunculan pusat urut di merata kawasan di Selangor terutama sejak dua tahun lalu yang mengeksploitasi ramai wanita warga asing mengundang persoalan mengenai apa yang sedang berlaku di negeri itu yang sudah mencapai status negeri maju.

Jumlah pusat urut begitu banyak sehingga menyebabkan ada pihak berkuasa tempatan (PBT) sendiri tidak tahu jumlah sebenar pusat urut di kawasan masing-masing.

Realitinya hanya tiga PBT iaitu Majlis Perbandaran Selayang (MPS), Majlis Perbandaran Sepang (MP Sepang) dan Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ) yang sanggup mendedahkan jumlah sebenar rumah urut berlesen di kawasan masing-masing.

Bagaimanapun, ketika diminta mendedahkan jumlah rumah urut haram, pegawai MPSp dan MPAJ enggan memberikan sebarang butiran.

Itu belum dikira lagi pendedahan Majlis Keselamatan Negara (MKN) mengenai kewujudan kira-kira 4,000 pusat hiburan di Selangor yang ada di antaranya menawarkan khidmat urut.

Banyak pihak percaya dasar liberal kerajaan negeri dalam pengeluaran lesen pusat urut menjadi punca kegiatan tersebut berleluasa berbanding sebelum ini.

Tinjauan wartawan Kosmo! di beberapa lokasi seperti Kota Damansara, Petaling Jaya, Kajang, Ampang, Selayang, Subang dan Puchong mendapati kelemahan penguatkuasaan sebagai punca utama kewujudan pusat-pusat urut baru.

Jangan terkejut jika ada pusat urut di Selangor ketika ini beroperasi seawal pukul 10 pagi dan masih menerima pelanggan sehingga pukul 12 tengah malam.

Malah tinjauan di Bandar Sunway mendapati terdapat beberapa premis beroperasi sehingga pukul 3 dan 4 pagi sama seperti operasi kelab malam dan karaoke.

Lebih mengejutkan, terdapat juga rumah urut yang beroperasi tanpa papan tanda, malah cara perkhidmatannya tidak ubah seperti rumah pelacuran.
 
Sponsored Post

roBUST

Banned
Joined
Oct 13, 2008
Messages
12,406
Reaction score
136
Points
123
jgn salah kn pemerintah sekarang..salah kn pemerintah terdahulu..ni wabak yg d tinggal kn bg kt pemerintah baru..

cube anda pk,kalo dulu,berita2 sensasi masi ni jarang2 naik..:))n mbr aku keje tv3 ckp,wartawan kalo pegi slm kir toyo,mesti dapat duit..paling kurang 50..time PRU la wartawan paling kaya :eek:
 

Putra_Quezee

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Feb 7, 2008
Messages
1,287
Reaction score
19
Points
25
macam best je nak stay kat selangor... :D
 

hudud

Fun Poster
Joined
May 14, 2008
Messages
469
Reaction score
1
Points
15
kalo dapat urut pree sedap gakkk )0
 

NEMO

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,185
Reaction score
1,041
Points
1,101
lenguh plak rase badan ni tiba2
 

ckama33

Active+ Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
3,946
Reaction score
158
Points
33
bukankah ******* namanya..... baru perintah hari ni esok dah clear... step by step lah bro....sbelum ni sape yang memerintah?
 

dragger

Super Active Member
Joined
Aug 29, 2008
Messages
8,548
Reaction score
35
Points
70
ayat yg sering digunapakai, sejak 2 thn kebelakangan ini

ampess betui. mcm kt Penang, dikatakan org miskin bertambah sejak kerajaan PR memerintah. punya la kecik tahap IQ sesetengah(semua pn blh) pemimpin U**O.
 

eizzbizz

Super Active Member
Joined
Sep 2, 2009
Messages
8,364
Reaction score
474
Points
86
TT tak provide ke no phone + alamat rumah2 urut nih ...
B2B or Batin ... hehehe
 

tebbaloi

Legendary Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
klinik urut.. bukan rumah urut :"> :"> :">
 

roBUST

Banned
Joined
Oct 13, 2008
Messages
12,406
Reaction score
136
Points
123
ayat yg sering digunapakai, sejak 2 thn kebelakangan ini

ampess betui. mcm kt Penang, dikatakan org miskin bertambah sejak kerajaan PR memerintah. punya la kecik tahap IQ sesetengah(semua pn blh) pemimpin U**O.
biasa lah.org tuding kt pemerintah sekarang la..konon2 x cekap.

paling aku x tahan..isu babbi kt sepang tu..dulu time kir toyo senyap jer :eek:
 
Sponsored Post
Top
Log in Register