BTC USD 42,487.9 Gold USD 1,776.72
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Selagi boleh tangguk di air yang keruh, tangguklah ustaz oi

hiduprakyat

Super Active Member
Joined
Dec 6, 2010
Messages
5,359
Reaction score
398
Points
91
FB_IMG_1626665439505.jpg

"Selagi boleh tangguk di air yang keruh, tangguklah ustaz oi” – Shahrulezad Mohameddin.


PETALING JAYA: Pengarah sensasi, Shahrulezad Mohameddin tidak bersetuju dengan tindakan pendakwah bebas, Firdaus Wong Wai Hung, yang dilihat memberi sokongan terhadap penyanyi rap, Caprice berhubung isu yang berlaku di Gaza.

Menerusi entri Facebook, Shahrulezad berkata, tidak dapat dinafikan andai selepas ini warganet hilang rasa hormat terhadap golongan agamawan yang dikatakan mengambil kesempatan menyindir sesama sendiri.

“Selagi boleh menangguk di air yang keruh, tangguklah ustaz oi. Kalau selepas ini warganet atau golongan lagha keduniaan macam abang ini hilang rasa homat pada institusi agamawan macam korang yang ambil kesempatan menyindir sesama sendiri.

“Bagi petunjuk yang jelas. Jadi jangan salahkan kami ya, dah kalau perangai-perangai sejenis ini juga dihidangkan pada kami setiap hari. Jadinya, kami baca sambil makan popcorn sahajalah.

“Lepas ini jika abam buat drama fasal perangai korang yang macam ini jangan sentap tau,” coretnya di Facebook.

Menerusi facebook milik Firdaus Wong semalam, dia memberikan sokongan terhadap penyanyi tersebut yang dikatakn berselisih faham dan tidak berpuas hati dengan pendakwah bebas, Ustaz Ebit Lew mengenai misi kemanusian di Gaza.

Kemudian, Firdaus juga menitipkan semangat terhadap Caprice dengan menyatakan dia seorang yang kuat dan tabah untuk menghadapi reaksi semua pihak susulan kenyataan yang dilontarkan. Malah, perkongsian tersebut didakwa ada berbaur sindirian terhadap seseorang.

“InshaAllah, saya dengan anda. Di dunia kita boleh berlakon tetapi bila jumpa Mungkar dan Nakir, lakonan kita di dunia yang mempersonakan serta memperdayakan manusia akan menjadi penyesalan,” ujarnya.

Terdahulu, Caprice mendedahkan dirinya disekat oleh Ustaz Ebit Lew di Instagram serta sehingga kini masih menjadi persoalan mengenai hal sebenar yang berlaku antara mereka semasa misi kemanusia di Gaza.

#UtusanOnline
 
Sponsored Post

traderfox

Super Active Member
Joined
Apr 25, 2008
Messages
7,762
Reaction score
243
Points
83
dia pun sama menangguk gak buat filem berdasarkan hal orang lain
 

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
9,358
Reaction score
779
Points
126

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
9,358
Reaction score
779
Points
126
2. Selain seorang penyanyi, penulis lagu, penerbit rakaman dan ahli perniagaan, Caprice juga penceramah motivasi di Malaysia. 3. Pengasas aplikasi pendidikan Classruum di bawah Caprice Technologies. 4. Turut mencipta aplikasi pendidikan yang lain seperti Mengaji.com, Rajin.Com dalam melaksanakan jihadnya ke jalan Allah. 5.

Mamat ni hisap gam kata aliff

The domain name

rajin.com​

is for sale!

Your request for http://mengaji.com/ could not be fulfilled, because the connection to mengaji.com (52.221.149.232) could not be established.

Classruum.com aims to empower new migrants to SG to learn the necessary knowledge needed to assimilate into our society and potentially get a PR here too. Domain name sudah tukar tuan

Caprice Technologies ?
 
Sponsored Post

CG Sponsors
Top
Log in Register