BTC USD 59,971.5 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Sekiranya tidak dicalonkan bekas menteri akan melompat

talibanes

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Aug 18, 2011
Messages
12,991
Reaction score
1,851
Points
191
KANGAR - Bekas menteri dan juga masih menjadi Ahli Parlimen di Perlis dikatakan meninggalkan Barisan Nasional (BN) sekiranya beliau tidak dicalonkan semula kerusi berkenaan dalam Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13 nanti.

Beliau yang pernah dilantik menganggotai kabinet semasa pentadbiran bekas Perdana Menteri ke lima, Tun Abdullah Ahmad Badawi apabila memenangi PRU ke-11 pada 2004, kemudiannya digugurkan apabila Datuk Seri Najib Tun Razak mengambil-alih pemerintahan.


Menurut laman Facebook pro-Umno Perlis, beliau juga dikatakan telah mengatur beberapa mesyuarat untuk menentukan nasibnya sekiranya tidak dicalonkan semula.

"Tidak sepatutnya mengugut kepimpinan dalam perjuangan BN, kena lihat apa juga sumbangan beliau semasa menjawat jawatan menteri. Apa yang beliau bawa kepada pembangunan Perlis?

"Umurnya pun sudah semakin meningkat, adalah wajar diberikan kepada pimpinan muda. Ini tidak, mengatur rancangan untuk berpaling tadah pula kepada BN," katanya dipetik Sinar Harian, semalam.

Perlis mempunyai tiga kerusi Parlimen milik BN dan 15 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN), dua daripadanya dimenangi pembangkang.

Ahli Parlimen di Perlis adalah, Datuk Seri Azmi Khalid (Padang Besar), Datuk Seri Mohd Radzi Sheikh Ahmad (Kangar) dan Datuk Ismail Kassim (Arau).

Menurut sumber lain, Ahli Parlimen berkenaan juga dikatakan sedang mengintai peluang bertanding kerusi DUN dan menjadi Menteri Besar sekiranya tidak dicalonkan di Parlimen.
 
Sponsored Post

kerunai

CG Top Poster Club
Joined
Sep 2, 2007
Messages
25,023
Reaction score
68
Points
120
dulu lu tiaw sama wa, sikalang wa tiaw sama lu, kasik hantam habis
 

talibanes

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Aug 18, 2011
Messages
12,991
Reaction score
1,851
Points
191
umno penternak katak yg berjaya :))
 

nasuha_2007

Active Member
Joined
Aug 8, 2007
Messages
1,996
Reaction score
2
Points
25
ni la sikap sebenar kebanyakan politician
semua utk kepentingan diri
mana ada citer utk rakyat lagi
auta jer
 

ceklifxsniper

Legendary Member
Joined
Feb 7, 2010
Messages
12,466
Reaction score
126
Points
128
.... dicalonkan atau tidak , pastinya , pas akan menang .. dah 55 tahun merdeka dibawah bn, Perlis masih tang tu jugak ...fikir fikirkan...
 

boyz371

CG Top Poster Club
ForexMart Fans
Joined
Aug 24, 2010
Messages
28,564
Reaction score
281
Points
131
lompat si kata lompat....
 

talibanes

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Aug 18, 2011
Messages
12,991
Reaction score
1,851
Points
191
katak2 yg menjadi idaman kalbu sebelah sana :))
dulu nak beli tak mampu, la ni lompat mari free2 je...
:))

eh ko ni tetiba je masuk
bg la salam dulu kot ye pun ..

kawan2 kau la tu :))
 

azlanhussain

CG Top Poster Club
Joined
Sep 5, 2008
Messages
20,707
Reaction score
675
Points
166
eh ko ni tetiba je masuk
bg la salam dulu kot ye pun ..

kawan2 kau la tu :))

tak tau pulak ada rule kata kena beri salam sebelum post ke thread org... heheh saja cari alasan la tu bila malu dikantoikan :)

apapun tak salah beri salam kan....

Assalammualaikum.... TT
dah jumpa ke budak LYNAS yg mati tu :))

thread lama tinggal, tak jenguk2 nampak... :)

kalau ada rule baru kena beri salam sebelum masuk thred org, kena juga ada rule baru, kena mengaku & minta maaf secara terbuka bila terkantoi buka thread fitnah... karang tak pasal2 CG dilabel lubuk fitnah semata2 angkara macai2 pengambur tanah LYNAS macam hang ni... hari ni dah banyak thread hang kena ban... jangan sampai ko pulak kena permanently ban macam kawan hang sorang lagi tu... :)

saja beri ingat... tak salah kan ingat mengingati :)

salam....
 
Last edited:
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register