Sejarah penyakit tak wujud jangan cerita.

CG Sponsors




siputegang

Freshie
Joined
Dec 25, 2009
Messages
40
Reaction score
0
Points
6
salam...

Nasihat ni saya tujukan pada pembeli insuran kalau pernah buat mammograpy,jantung dan lain2 yg berkenaan penyakit yg tak di cover dan didapati normal,baik takyah ceritalah kalau buat tu bukan di suruh doktor atau pakar tapi dgn sukarela.
bukan apa org terdekat saya lurus bendul sgt cerita yg dia pernah buat mammograpy sedangkan buat dgn sukarela tanpa rekmen sapa2 cuma rasa tak sedap hati dan resultpun normal,akhirnya membawa masalah syarikat insursn ni nak result yg hilang tu,bila kata dah hilang mereka hold insuran baru dia dan cerita yg direkod katanya dah di simpan dibank negara,maka nak taknak terpaksa buat lagi dgn duit poket sendiri.

Jgn lurus bendul sgt kecuali memang ada sakit lainlah.
 
Sponsored Post

azizriadi

Active+ Member
Joined
Sep 4, 2007
Messages
4,117
Reaction score
58
Points
30
salam...

Nasihat ni saya tujukan pada pembeli insuran kalau pernah buat mammograpy,jantung dan lain2 yg berkenaan penyakit yg tak di cover dan didapati normal,baik takyah ceritalah kalau buat tu bukan di suruh doktor atau pakar tapi dgn sukarela.
bukan apa org terdekat saya lurus bendul sgt cerita yg dia pernah buat mammograpy sedangkan buat dgn sukarela tanpa rekmen sapa2 cuma rasa tak sedap hati dan resultpun normal,akhirnya membawa masalah syarikat insursn ni nak result yg hilang tu,bila kata dah hilang mereka hold insuran baru dia dan cerita yg direkod katanya dah di simpan dibank negara,maka nak taknak terpaksa buat lagi dgn duit poket sendiri.

Jgn lurus bendul sgt kecuali memang ada sakit lainlah.
Setuju....kalau sakit baru citer, kalau tak sakit, sesaja nak check up..tak payah nak citer...
 

abgchaq

Fun Poster
Joined
Sep 13, 2009
Messages
896
Reaction score
1
Points
15
dan jangan la lurus bendul sangat bila sign up borang tak ngaku ada penyakit buasir la itu la ini la..bila

cam client aku gi jumpa doktor siap ngaku dah ada buasir 6 bulan yang lepas sedangkan specified ilnes punya cooling period pun tak lepas lagi

nasihat aku jika ada masalah nak jumpa doktor contact aku dulu dia tak mau dengar last2 tak boleh nak claim..pastu kecewa

lenkali sebelum client nak sign up borang aku nak suruh client sign dulu satu surat yang mengatakan dia faham dan jelas dengan penjelasan aku.supaya bila dia lupa apa yang aku terangkan tak boleh nak salahkan consultant.hu hu hu
 

esohor

Active Member
Joined
Jun 12, 2008
Messages
1,524
Reaction score
0
Points
20
salam...

Nasihat ni saya tujukan pada pembeli insuran kalau pernah buat mammograpy,jantung dan lain2 yg berkenaan penyakit yg tak di cover dan didapati normal,baik takyah ceritalah kalau buat tu bukan di suruh doktor atau pakar tapi dgn sukarela.
bukan apa org terdekat saya lurus bendul sgt cerita yg dia pernah buat mammograpy sedangkan buat dgn sukarela tanpa rekmen sapa2 cuma rasa tak sedap hati dan resultpun normal,akhirnya membawa masalah syarikat insursn ni nak result yg hilang tu,bila kata dah hilang mereka hold insuran baru dia dan cerita yg direkod katanya dah di simpan dibank negara,maka nak taknak terpaksa buat lagi dgn duit poket sendiri.

Jgn lurus bendul sgt kecuali memang ada sakit lainlah.
agen tolong nasihatkan la.... jangan lah agen tolong sembunyikan lak sakit yg dah ada heehheeh
 

azizriadi

Active+ Member
Joined
Sep 4, 2007
Messages
4,117
Reaction score
58
Points
30
agen tolong nasihatkan la.... jangan lah agen tolong sembunyikan lak sakit yg dah ada heehheeh
Non-disclosure nie, kalau kena, korang tau le betapa peningnya kepala....lebih baik hindarkan awal2.
 

esohor

Active Member
Joined
Jun 12, 2008
Messages
1,524
Reaction score
0
Points
20
Non-disclosure nie, kalau kena, korang tau le betapa peningnya kepala....lebih baik hindarkan awal2.
heheheeh. aku sendiri kena 3-4 kali dah kes non disclosure... nak kata salah aku, dorang x cakap dorang ada sakit.... last2 aku x declare...

pastu kantoi... hahaha..... yg kena marah agen jgk...... inilah nasib sorang agen, nasib baik komisen byk....:eek::eek:
 

brodean

Active+ Member
Joined
Jul 9, 2007
Messages
3,636
Reaction score
73
Points
30
heheheeh. aku sendiri kena 3-4 kali dah kes non disclosure... nak kata salah aku, dorang x cakap dorang ada sakit.... last2 aku x declare...

pastu kantoi... hahaha..... yg kena marah agen jgk...... inilah nasib sorang agen, nasib baik komisen byk....:eek::eek:
standard la tuuu..salah kita aje

hmmm..tuan byk duit byrkan bil klien ke
 

siputegang

Freshie
Joined
Dec 25, 2009
Messages
40
Reaction score
0
Points
6
yg aku terkejut ejen kata apa yg direkod akan disimpan di bank negara..betul ke?...
dia cite lagi pengalaman dia ada satu kes ada perempuan gi cek doktor untuk cek jantung,dia risau sebab mak dia mati sakit jantung..lepas cek normal semua ..tapi pergi cite kat doktor semua tu..doktor main tulis laporan tu terus hantar branch..last2 kena reject...kononnya walaupun cek penyakit major ni dah macam kira ada sakit lebih2 lagi dia cerita keturunan dia ada yg mati muda pasal sakit tu...
kisah kedua ada mamat tu dah pernah claim..dah tu tak declare..lepas buat insuran baru..lepas dah lama nak claim kantoi rekod dia ada kat bank negara.

Sebab itulah untuk membersihkan rekod org yg aku kata tu terpaksa buat lagi sekali utk approve yg penyakit tu takde...
 

Ridzuan_AIA

Active+ Member
Joined
Jan 26, 2008
Messages
3,021
Reaction score
241
Points
33
yg aku terkejut ejen kata apa yg direkod akan disimpan di bank negara..betul ke?...
aku rasa bank negara pun tak brapa minat nk simpan rekod org sakit sana sini, patah riuk tulang, lubang jantung kirikanan..
bank negara hanya berminat nk simpan rekod, org tak byr hutang,org tu bankarap ka, org byk duit ka dan mcm2 lg....:)paid
 
Sponsored Post
Top
Log in Register