• Forum search currently under maintenance...

Sejarah freemason di Tanah Melayu

Recommended Brokers


AkuHenjutJer

Super Active Member
Joined
Mar 4, 2010
Messages
6,895
Reaction score
83
Points
70
Major Masonic Events in South East Asia
1765 - Lodge No. 1 Bencoolen warranted.
1772 - 10 February, Marlborough Lodge warranted.
1786 - Founding of Penang.
1791 - Marlborough Lodge renamed "Rising Sun".
1793 - John Macdonald (son of Flora Macdonald the Jacobite heroine) first
Provincial Grand Master.
1796 - Humanity & Industry Fort Marlborough warranted.
TT,1765 tu tarikh penubuhan freemason ke?
 
Sponsored Post

AkuHenjutJer

Super Active Member
Joined
Mar 4, 2010
Messages
6,895
Reaction score
83
Points
70
itu yg heran tu..try gak belek duit rm1 tadi..he2..

usd1 memang comfirm ler ada..

bro...cuba try cari not USD 20 plak,
not tu tercipta 450 tahun dhlu smpi skrg tk prnh berubah lg,
yg best nya,knpa di not itu diaorg blh tau dhlu ttg WTC yg kena langgar tu.padahal WTC tu berlaku pd 2001.
:-?:-?:-?
 

cempaka biru

Freshie
Joined
Nov 13, 2010
Messages
33
Reaction score
1
Points
11
uit.. aku mmg dh lm prasan gambo agang kt wit m'sia ni ada yg xkena sbb xperfect. aku igt mata dia sepet n buat gambo tu nmpk cacat. rupa2nya tersembunyi jugak...kini menunjukkan mereka ada dimana2, mgkn disebelah kita juga...
 

TT

CG Super Hardcore Club
Gold Member
Joined
Jan 13, 2009
Messages
149,830
Reaction score
20,714
Points
1,661
dorg dh lma kt cni..sbb tu portugis serang melaka bile pedagang arab dtg mlaka islamkan parameswara..
 

taibwahid

Fun Poster
Joined
Dec 7, 2010
Messages
170
Reaction score
7
Points
15
Kalau tengok video The Arrival maybe boleh dapat lebih banyak idea pasal diorang ni.kat dalam tu sendiri banyak cite pasal kenapa banyak bangunan dicipta secara pelik2,contohnya konsep tiga segi. Sampaikan Sunway Piramid pon ade jugak dicritakan dalam tu.
 

Zul34

Super Active Member
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,959
Reaction score
14
Points
65
so apa kesimpulannya ?
 

naj79

Fun Poster
Joined
Jun 26, 2010
Messages
880
Reaction score
5
Points
15
apa kebihan jadi ahli freemason nie ek?
 

Maestyal

Active Member
Joined
Jun 2, 2009
Messages
1,332
Reaction score
6
Points
25
dorang park 1 dunia ni ak rasa......
mcm2 dorang buat utk tugas pengintipan pada setiap negara....
mungkin cari sesuatu yg akan memberi manfaat utk dorang....
kl membahayakan dorang......ak rasa dorang akan bertindak senyap2....
 

fadlie

Active Member
Joined
Jul 7, 2008
Messages
1,993
Reaction score
4
Points
25

bro...cuba try cari not USD 20 plak,
not tu tercipta 450 tahun dhlu smpi skrg tk prnh berubah lg,
yg best nya,knpa di not itu diaorg blh tau dhlu ttg WTC yg kena langgar tu.padahal WTC tu berlaku pd 2001.
:-?:-?:-?
Dalam abad ke-20, banyak kali not USD 20 berubah..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register