Sejarah freemason di Tanah Melayu

Recommended Brokers


syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,040
Reaction score
1,932
Points
141
Freemason bukan dajjal tapi tentera dajjal + penyembah syaitan

Dajjal keluar, mereka ni pengikut.. Dan 70 ribu ulamak islam akan ikut dajjal
mcm mana bos boleh tahu Freemason tu Dajjal??

aku ada dengar ceramah Ustaz Auni...dengar cerita mmg menarik...
aku respect je dia sbb dia nmpk mcm bnyk tahu..
tapi dia tahu semua tu dari mana??
dan apa yg dia cerita mcm takde bukti yg jelas..


sama macam org mati kene pukul..
tiba2 ada peguam tu putar belit ckp sebenarnya bkn salah org yg pukul tu, tapi salah nurse yang salah sbb tak rawat betul2..


maksudnya apa yg Ustaz Auni tu ckp memang "make sense",, tapi tak tahu adakah itu hanya sekadar "putar belit" utk menunjukkan freemason tu mmg pengikut Dajjal??? boleh jadi ianya hanya "putar belit" sbb "bukti yg jelas" tu takde... itu yg aku heran..

aku tak nak terlibat dengan "fitnah"...

sbb tu aku persoalkan ...bkn bermaksud aku suka FREEMASON... aku tak kenal pun depa sapa.....tapi aku nk kepastian dan kebenaran...itu saja..

sbb bila kita kata FREEMASON TU DAJJAL,, itu adalah TUDUHAN YANG SANGAT BESAR tu....kalau lah TUDUHAN tu salah, ia boleh jatuh pada FITNAH... FITNAH YANG SANGAT BESAR..
 
Last edited:
Sponsored Post

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,040
Reaction score
1,932
Points
141
Kwn aku christian bekas presiden kelab rotary kat sebuah negeri di selatan tanah air.:D

Khabarnya rotary ni cabang drpd freemason. Sama jer lebih kepada kebajikan. Dulu aku pernah terlibat dgn kerja utk rotary ni sbb kwn aku tu ler bg job. Mcm biasalah ahli kelab mahupun peringkat tertinggi penuh dgn kerahsiaan. Tak dapat nak korek lebih lebih.

So far aku belum dpt job utk freemason. Kot ada ada nnt aku cuba korek.:D:))
org Melayu dlm Rotary Club

 

imatheonlyone

Legendary Member
Joined
Mar 11, 2009
Messages
12,560
Reaction score
338
Points
141
Klu bukan dajjal skali pun, freemason adalah pertubuhan yg sama2 terlibat dalam conspiracy dunia ni...
 

akudotcom

Active+ Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
3,597
Reaction score
797
Points
71
Kalau freemason tu dajjal
Pi la bunuh depa cepat

Sapa berani?
 

cropok

Active Member
Joined
Mar 30, 2018
Messages
1,177
Reaction score
204
Points
33
teori konspirasi ni mcm mkn keropok..jgn mkn melebih2..nnt rosak buah pinggang..huhu..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register