BTC USD 41,606.1 Gold USD 1,735.60
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Viral Segelintir Rakyat Malaysia Masih Lagi Tiada Kesedaran Sivik

lats840

Active+ Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
3,022
Reaction score
820
Points
81
Binatang pun pening tgk keadaan mcm ni...
Tk lama lg penuh la b4bi hutan buat keje...
Abis bertmbah selerak...
 
Sponsored Post

pudins70

Super Active Member
Joined
Mar 28, 2011
Messages
8,841
Reaction score
873
Points
121
Bunyi macam terbalik tajuk berita ni.
Patutnya ditulis hanya segelintir rakyat malaysia yang ada kesedaran sivik.
 

TT

CG Super Hardcore Club
Top Poster #3
Joined
Jan 13, 2009
Messages
158,710
Reaction score
21,652
Points
1,671
dalam hutan lori smpah xmasuk bang
biasenye budak2 hiker la yg tolong bawak keluar
dalam group hiker banyak bende2 ni dibincangkan
Bukan ke tempat bkelah mesti ada yg manage. Byk tempat air terjun awam ak pg mesti jumpa pekerja pembersihan
 

wlp

Fun Poster
Joined
Feb 12, 2008
Messages
290
Reaction score
46
Points
20
#Artikel - Segelintir Rakyat Malaysia Masih Lagi Tiada Kesedaran Sivik
FB_IMG_1631683275831.jpg
FB_IMG_1631683273615.jpg
FB_IMG_1631683277975.jpg
FB_IMG_1631683280077.jpg
FB_IMG_1631683282326.jpg

SIKAP tidak bertanggungjawab dengan membuang sampah merata-rata berulang kembali dalam kalangan masyarakat kita sejak kelonggaran diberikan melalui Fasa Pemulihan Negara yang diumumkan kerajaan baru-baru ini. Kebanyakan lokasi tumpuan yang digunakan untuk menghirup udara segar itu kembali dicemari sampah sarap yang dibuang individu tidak bertanggungjawab.

Mentaliti kita harus berubah jika kita ingin menjadi seperti negara-negara maju yang lain. Sebagai contoh, rakyat Jepun boleh dijadikan model terbaik dalam hal-hal berkaitan disiplin dan kebersihan.

Lokasi: Sungai Pisang, Gombak.

Sat gi aku kutip duit masuk hampa........ otak kxyx kata kejam la..... majlis daerah zalim la.....susah kan rakyat nak berehat tak boleh..... tmpt hampa tenang fikiran pung hang buat sampah..... hampa ni mmg lah otak kxyx. Bilalah nak cerdik dan islam pung suruh jaga alam......Jgn mare nnti kena jual. Contoh buruk pada anak anak generasi belakang
 

azham

Super Active Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
6,880
Reaction score
1,852
Points
156
Bukan ke tempat bkelah mesti ada yg manage. Byk tempat air terjun awam ak pg mesti jumpa pekerja pembersihan
Pekerja Pembersihan Work from home tuan 😝
 

jaih

Super Active Member
Joined
Jan 14, 2006
Messages
9,998
Reaction score
456
Points
91
kena buat gini... setiap pengunjung nak masuk.. bekalkan plastik hitam satu... ngan suh letak deposit RM10.00 sekepala..bg yg masuk bwk brg2 makanan... keluar berlenggang... burn deposit..

org malaysia ni kena ajar ngan cara camnih.... kalau dak dia akan kira... alaaa org keja pembersihan kan ada... diaorg laa nanti akan angkut sampah tuh...
 

akecema

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
23,104
Reaction score
2,778
Points
206
Bukan ke tempat bkelah mesti ada yg manage. Byk tempat air terjun awam ak pg mesti jumpa pekerja pembersihan
kalau yg kat luar tepi jalan ade bang
yg ni nun jauh ke dalam

sg pisang waterfall tu 30 minit ~ sejam perjalanan

sg kanching tu yg dalam video dalam 30 minit jugak, MENDAKI
kanching ade 7 level waterfall, yg dalam gambar tu level 7
aku penah naik level 7 ni, xramai sgt org, bile turun ya allah, ramainye umat
so kalau kite tgk video tu pun kat level 7 dah ramai mcm tu, yang bawah2 mesti mcm semut

itu belum air terjun lepoh, 3 jam hiking
 

Fayafa

Active Member
Joined
May 21, 2017
Messages
2,111
Reaction score
760
Points
81
sivik hanya terletak pada Honda tapi tidak pada segelintir rakyat malaysia
 

akecema

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
23,104
Reaction score
2,778
Points
206
pano_3x3_6554167_1617498618000.jpg


gambar aku snap aritu,
kat level bawah dah ramai umat
tp kat level7 xramai sgt org sbb kene panjat
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register