Sebelum Proton, Harga Kereta Sekitar RM20 Ribu

CG Sponsors




Sponsored Post

a2zextra

Legendary Member
Joined
Sep 7, 2013
Messages
16,407
Reaction score
273
Points
141


Kesian Pembeli keta kat Msia... Ni semua salah Mahatdir ngan Proton... :):)
Beli Honda Accord 2.4 di Thailand, kos perjalanan RM500, baru RM127,000 je. :)paid Sampai di kastam dikecualikan GST sebab personal use.
 

a2zextra

Legendary Member
Joined
Sep 7, 2013
Messages
16,407
Reaction score
273
Points
141


RAKYAT : BILA POK JIB NAK TURUNKAN REGE KETA? KAMI KEPINGIN NAK PAKAI MYVI REGE UK... KETA BMW REGE UK.. PLEASE POKJIB...

POK JIB : SEMUA SALAH MAHATDIR NGAN PROTON .. PASAL DEPA HARGA KETA NAIK.. (SAMBIL SEDUT CUKAI.. UNTUNG MEM).. :)):)):))
Beli Ford Fiesta 1.4 di India, tambah kos penghantaran RM7500 jumlah baru RM52,100 berbanding RM69,900 di Malaysia. Sampai di pelabuhan, kastam kecualikan GST sebab personal use.
 

johor1976

Super Active Member
Joined
May 7, 2016
Messages
8,975
Reaction score
538
Points
111
Beli Honda Accord 2.4 di Thailand, kos perjalanan RM500, baru RM127,000 je. :)paid Sampai di kastam dikecualikan GST sebab personal use.
Nasib la duduk malaysia. Proton saga pun 35k. Padahal xde pape. Nanti jual di aussie lg murah
 

Apo

Fun Poster
Joined
Jul 2, 2008
Messages
145
Reaction score
0
Points
10
Agak2 klau PROTON closed harga kereta sama ka turun. Nak ka gov reduce TAX?
 

ekptd

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Jul 23, 2016
Messages
2,536
Reaction score
202
Points
33
mmg leh jimat...tp ada kerugiannya juga saudara...
pro and cons...
tp sy lihat lebih byk pro dari cons...
sbb byk telah dilabur kepada proton...dan proton memberikan peluang pekerjaan kepada ramai rakyat malaysia...
jadi rugi dari ditutup begitu shj...

saya berpendapat negara malaysia ini kaya sbnrnya. 1.5 billion banding dengan kekayaan negara kita, tiada masalah sbnrnya. cuma pemimpin kita kena lebih bijak agihkan kekayaan tersebut dan elakkan rasuah. tp malangnya pemimpin yg kita ada pada waktu ini tidak bijak seperti yg dikehendaki. bijaknya ke arah meningkatkan kekayaan diri sendiri, bukan kekayaan rakyat.
kalau dah setiap tahun kena 1.5 billion utk proton, mmg rugi la hasil negara. semata2 nak bela pekerja pekrja proton. diorg ni special sgt ke?

tak tutup proton, lagi la malaysia rugi
 
Sponsored Post
Top
Log in Register