Scorpions umum persaraan selepas ditubuhkan 1961

CG Sponsors




eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
BERLIN - Band rock terkenal dari Jerman, Scorpions melabuhkan tirai nyanyian mereka selepas empat dekad menceburkan diri dalam industri muzik, lapor laman web kumpulan berkenaan semalam.

Band yang popular dengan lagu Wind of Change itu menyatakan bahawa anggota-anggota kumpulannya sepakat bahawa kerjaya muzik mereka sudah sampai ke penghujungnya.

Menurut laman web itu, anggota-anggota band tersebut akan menamatkan kerjaya muzik mereka selepas album terakhir, Sting In The Tail diterbitkan pada Mac ini.

Ia menyatakan satu konsert jelajah akan bermula di Jerman pada Mei depan sebelum diadakan di beberapa tempat lain di dunia dalam tempoh beberapa tahun akan datang.

Pemain gitar band itu, Rudolf Schenker menubuhkan kumpulan Scorpions di Hannover, Jerman pada 1965.

Penyanyi Klaus Meine mula menyertai band tersebut beberapa tahun kemudian dan dia kini berusia 61 tahun. - AP
 
Sponsored Post

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
Elok dah tu...dah tua2 nak rock apa lagi dah :))
 

saxsor

Super Active Member
Joined
May 25, 2009
Messages
8,464
Reaction score
34
Points
70
dah 61 tahun rupanya klaus meine ni..

goodbye scorpion, lagu2 dia mmg best...:)cgrock
 

tapirbawaklori

Super Active Member
Joined
Oct 24, 2007
Messages
8,149
Reaction score
207
Points
73
tak lama lagi follow yusof islam la ni...jerman ramai org islam :)
 

mr_turner

Active+ Member
Joined
Jan 15, 2010
Messages
3,107
Reaction score
11
Points
25
da xder da lagend band donia neh..
huhu
 

puyong

Super Active Member
Joined
Jan 29, 2007
Messages
6,474
Reaction score
15
Points
65
still loving u bebe....
 

aes

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2008
Messages
9,557
Reaction score
19
Points
65
lagu2 semua sdp didengar dan dah jdk lagu evergreen

Scorpiion the best
 

abu85

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 31, 2008
Messages
30,147
Reaction score
453
Points
131
Im still loving you scorpian
 

fizzy86

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Feb 14, 2009
Messages
7,376
Reaction score
37
Points
70
kalo wat konsert kat msia mcm dulu bez nih....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register