BTC USD 62,166.3 Gold USD 1,768.11
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Scammer maybank dikesan

ahmadfetri

Active Member
Joined
Jan 4, 2009
Messages
1,208
Reaction score
3
Points
25
Salam semua rakan CG. Ni sepatut aku nak bukak thread kat section scammer alert. Tp tak boleh plak sebab post tak cukup lagi...

------------------------------------

Ok, tadi aku bukak email. Cek inbox dan spam.. lalu aku jumpa emel ni. Dah tau awal2 mesti phishing site punya..

scammer-maybank-002.jpg

Then, aku perasan link yg dia kasik, http://www.pakejnewbies.com/mbb/m2u/common/M2ULogin.html?action=Login

See domain dia http://www.pakejnewbies.com. website malaysia.. ni ha web dia..

scammer-maybank-001.jpg


Aku cari maklumat kat whois..

scammer-maybank-003.jpg


KESIMPULANNYA : OWNER WEBSITE TAK BERSALAH, HANYA WEBSITE BELIAU YANG DIHIJACK OLEH PIHAK TAK BERTANGGUNG JAWAB... JIKA ANDA MEMILIKI WEBSITE, AMBIL LANGKAH SEWAJARNYA UNTUK PASTIKAN SECURITY DI TAHAP OPTIMUM BAGI MENGELAKKAN ORANG LAIN PECAH MASUK KE HOSTING ACCOUNT ANDA. TQ
 
Last edited:
Sponsored Post

atlantis

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Feb 3, 2008
Messages
35,221
Reaction score
767
Points
161
kena hijack nama dan kedua2 akaun bank?

mustahil2...
 

aygabg

Active Member
Joined
May 22, 2007
Messages
1,826
Reaction score
9
Points
25
hijack ni..mungkin ada yg tk puashati lepas beli pakej software dia kut
 

real_rolls

Super Active Member
Joined
Jun 5, 2006
Messages
6,726
Reaction score
266
Points
81

ahmadfetri

Active Member
Joined
Jan 4, 2009
Messages
1,208
Reaction score
3
Points
25
saya dah check dalam email spam.. tp domain berlainan setiap email

Update with Below link


http://www.karematematik.com/mbb/m2u/common/M2ULogin.html?action=Login
click on url or just copy and paste the url address

http://lakesidedinebaddeck.com/2M2ulogin.do/M2ulogin.do/Access.htm

http://www.gvlp.com.ar/mbb/m2u/common/M2ULogin.html?action=Login
click on url or just copy and paste the url address

aku pergi website tu dia redirect ni http://www.skmm.gov.my/antiphishing/?u=http://karematematik.com


The web page you tried to visit has been identified as a phishing website. A phishing website is a website operated by a malicious third party whose sole purpose is to steal your personal information and password. The page you tried to access has been blocked by the Malaysian Communications and Multimedia Commission (SKMM) after it was identified as a "phishing" web page. SKMM has done this to protect Malaysian internet users from falling victim to phishing websites.

oooo...
 
Last edited:

duitraya

Fun Poster
Joined
Jun 21, 2008
Messages
262
Reaction score
11
Points
15
Sekadar ingin berkongsi pengalaman... aku yakin 99.9% pemilik website ni tak bersalah dan dia tak perasan pun web dia jadi mangsa..

Sebabnya atas pengalaman sendiri sekitar tahun 2008, aku ada website sendiri... satu hari tu dapat panggilan dari mat saleh, perkenalkan diri dia dari Bank of Scotland.. dia kata website aku terlibat ngan phishing activity.. dia beri link website lebih kurang mcm TT beri tu. Aku trace balik folder dalam website aku rupanya ada satu folder nama ".", satu titik sahaja mmg susah nak perasan... aku nak delete pun tak boleh tak tau kenapa.. last2 aku downkan website...

Tu pengalama sendiri la... jadi macam kes ni, kalau owner website tu nak scam.. dia tak se***** tu nak reveal semua particular dia...

just my 2 cents... :)paid
 

ahmadfetri

Active Member
Joined
Jan 4, 2009
Messages
1,208
Reaction score
3
Points
25
Sekadar ingin berkongsi pengalaman... aku yakin 99.9% pemilik website ni tak bersalah dan dia tak perasan pun web dia jadi mangsa..

Sebabnya atas pengalaman sendiri sekitar tahun 2008, aku ada website sendiri... satu hari tu dapat panggilan dari mat saleh, perkenalkan diri dia dari Bank of Scotland.. dia kata website aku terlibat ngan phishing activity.. dia beri link website lebih kurang mcm TT beri tu. Aku trace balik folder dalam website aku rupanya ada satu folder nama ".", satu titik sahaja mmg susah nak perasan... aku nak delete pun tak boleh tak tau kenapa.. last2 aku downkan website...

Tu pengalama sendiri la... jadi macam kes ni, kalau owner website tu nak scam.. dia tak se***** tu nak reveal semua particular dia...

just my 2 cents... :)paid

owh.. camtu ye.. so kira ni mmg kes hijack la ni... huish~ bahaya neh bg yg ada website sendiri~ #:-S
kepada tuan website di atas, kalau ada terbaca ni, jgn terasa hati apa.. aku hanya sekadr berkongsi info je... belajar sumthin new hari ni...
:)cgrock
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register