[SCAM] Faratach (M) Sdn Bhd (444409-D) | Penipu Besar Bisnes Streamyx Konon

CG Sponsors




ADAKAH FARATECH HARUS DISIASAT KERAJAAN MALAYSIA & TELEKOM MALAYSIA?


  • Total voters
    0
  • This poll will close: .

zinedine

Banned
Joined
Jan 11, 2007
Messages
5,741
Reaction score
22
Points
65
Aku banyak baca mengenai faratech dlm forum CG ni dan juga forum lain. Ramai orang berkongsi maklumat pasal syarikat faratech ni yg kaki makan duit orang Melayu, malah aku juga pernah tulis kisah pasal syarikat faratech ni (Cuba korang klik search dan taip faratech kat foum CG ni).

Cara faratech kaut duit Melayu amat sistematik sekali di mana dia mencipta program seperti "Program Khas Usahawan Telekomunikasi" (PKUT) dan terkini "Telekom Malaysia Business Program" (TMBP). Di mana program2 ini mendapat sokongan dari DPMMKL dan tajaan MARA (Sesapa yg takde duit boleh pinjam MARA). Lepas bayor yuran distributor/reseller/agent yg beribu-ribu tu, faratech akan lepas tangan.

Korang nak tengok sapa dia si faratech ni? ni dia boss dia namanya Farah Edora Alias. Aku dapat link ni dari sebuah forum yg lain. Cuba korang tengok, (ADMIN nOTE : LINK FRIENDSTER DELETED AS PER COMPLAINT BY OWNER)

Sesapa yg kenal faratech dan ada maklumat yg lebih dan lanjut mengenai faratech, bolehlah berkongsi di sini.
 
Sponsored Post

zinedine

Banned
Joined
Jan 11, 2007
Messages
5,741
Reaction score
22
Points
65
Korang Kenal Faratech Tak?

Hati-hati korang dgn iklan peluang bisnes telekomunikasi. Diorang akan jemput korang pegi dengor taklimat dia kat Menara TM kat KL sebelum perangkap dan brainwash korang utk join.
 
Last edited:

ngobok

Active Member
Joined
Jan 3, 2006
Messages
1,600
Reaction score
22
Points
25
Aku banyak baca mengenai faratech dlm forum CG ni dan juga forum lain. Ramai orang berkongsi maklumat pasal syarikat faratech ni yg kaki makan duit orang Melayu, malah aku juga pernah tulis kisah pasal syarikat faratech ni (Cuba korang klik search dan taip faratech kat foum CG ni).

Cara faratech kaut duit Melayu amat sistematik sekali di mana dia mencipta program seperti "Program Khas Usahawan Telekomunikasi" (PKUT) dan terkini "Telekom Malaysia Business Program" (TMBP). Di mana program2 ini mendapat sokongan dari DPMMKL dan tajaan MARA (Sesapa yg takde duit boleh pinjam MARA). Lepas bayor yuran distributor/reseller/agent yg beribu-ribu tu, faratech akan lepas tangan.

Korang nak tengok sapa dia si faratech ni? ni dia boss dia namanya Farah Edora Alias. Aku dapat link ni dari sebuah forum yg lain. Cuba korang tengok, (ADMIN NOTE : LINK FRIENDSTER DELETED AS PER COMPLAINT BY OWNER)

Sesapa yg kenal faratech dan ada maklumat yg lebih dan lanjut mengenai faratech, bolehlah berkongsi di sini.

aku adalah seorang mangsa dibwh skim PKUT..
3 tahun yg lepas..
aku habis RM15k
:( :( :(
 

zinedine

Banned
Joined
Jan 11, 2007
Messages
5,741
Reaction score
22
Points
65
aku adalah seorang mangsa dibwh skim PKUT..
3 tahun yg lepas..
aku habis RM15k
:( :( :(
Ye. Mesti ko ni distributor dia kan. Ramai lagi orang yg dah terkena. Janji manis bagai gula. Bila orang dah bayor semua yuran penyertaan, dia pun mulalah buat taik. Yg penting bagi dia, dia dah dapat duit cash, komisyen ciput jer. Keutamaan bagi dia adalah taja orang dapat duit, bukannya beri kerjasama dan bimbingan distributor/reseller/agent yg dilantiknya. Inilah dia orangnya yg songlap duit ko RM15k tu http://profiles.friendster.com/55683188
 

naj2921

Active+ Member
Joined
Apr 16, 2008
Messages
4,529
Reaction score
12
Points
25
Apsal tak report polis??:-? :-?
 

JutawaN_MilleniuM

Active Member
Joined
Feb 12, 2008
Messages
1,705
Reaction score
0
Points
20
Fuhh..Nasib xpegi taklimat tu..
Saya dapat sms jemputan suroh pegi kat menara rebung tu..
Ingatkan hari ahad..rupanya sabtu..
Ada hikmah kot terlepas pegi..
 

makitashi

Fun Poster
Joined
Mar 24, 2008
Messages
222
Reaction score
0
Points
10
aku kompius laaa...awat agensi kejaan bley support mende cam gini?~X( ~X( time orang nak mintak wat loan untuk kembangkan biz...payah lak nak kasi.macammaner laa melayu nak maju?makin layu laaa cenggini
:(scam :(scam
 
Sponsored Post
Top
Log in Register