BTC USD 23,814.6 Gold USD 1,771.56
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Scalping (jobbing the market)

KepalaLutut

Junior Member
Messages
89
Joined
Oct 16, 2008
Messages
89
Reaction score
17
Points
11
Salam,

Aku ni Newbie. Newbie dalam segala segi. Jadi sudilah kiranya sifu-sifu forex di sini berkongsi 'secebis' ilmu dengan aku yang newbie nih.. hehehehe :D:D

Nak tanya pasal scalping.

1. Apakah kaedah/teknik paling berkesan kalau nak scalping?
2. Indicator yang sesuai?
3. Berapa max pips yang sepatutnya dicari?
4. Berapa pulak normal lost?
5. Tips-tips berkesan kalau nak scalping...

hehehehe! :)cgrock:)cgrock
 
Sponsored Post

wan_ensem501

Active Member
Messages
1,632
Joined
Nov 6, 2007
Messages
1,632
Reaction score
7
Points
25
aku pon newbies jgk dlm forex ni...
nak jgk blajar men forex...
 

hurairah01

Permanently Banned - Multiple ID
Messages
8,979
Joined
Jun 12, 2008
Messages
8,979
Reaction score
21
Points
65
Berdasarkan pengalaman saya,

Salam,

Aku ni Newbie. Newbie dalam segala segi. Jadi sudilah kiranya sifu-sifu forex di sini berkongsi 'secebis' ilmu dengan aku yang newbie nih.. hehehehe :D:D

Nak tanya pasal scalping.

1. Apakah kaedah/teknik paling berkesan kalau nak scalping? Kena cek banyak sistem, baru leh tahu mana yang sesuai ngn jiwa kita. Dlm cg pun ada banyak sistem scalping ni.
2. Indicator yang sesuai? Biasanya dlm sistem tu akan ada indi yang dh diletak dlm sistem tu.
3. Berapa max pips yang sepatutnya dicari?Saya set tp = 10
4. Berapa pulak normal lost?, stoploss=20 walaupun jarang guna stoploss.
5. Tips-tips berkesan kalau nak scalping... Practice and practice and practice guna sistem anda. InsyaAllah berjaya.

hehehehe! :)cgrock:)cgrock
 

nippon_hokage

Fun Poster
Messages
856
Joined
Jul 20, 2008
Messages
856
Reaction score
3
Points
15
nasihat dari seorg nwi utk kengkawan nwi yg lain....



jangan sesekali skalp selain anda mahir utk swing <<<<< hnya dgn swinger anda akan mengenal trend....


p/s: dah khatam swing....baru le sklaping2 ni....tu pn 1 hala jek.......trend dt skalp pun sell.....trend ut sklap pun buy.....skalp buy bedal sell n pun bedal....pas tu pair gajah aka gbp jpy....jawab
 

hurairah01

Permanently Banned - Multiple ID
Messages
8,979
Joined
Jun 12, 2008
Messages
8,979
Reaction score
21
Points
65
nasihat dari seorg nwi utk kengkawan nwi yg lain....



jangan sesekali skalp selain anda mahir utk swing <<<<< hnya dgn swinger anda akan mengenal trend....


p/s: dah khatam swing....baru le sklaping2 ni....tu pn 1 hala jek.......trend dt skalp pun sell.....trend ut sklap pun buy.....skalp buy bedal sell n pun bedal....pas tu pair gajah aka gbp jpy....jawab


Alamak, ambe ni tak tahu suwing lagi ni dh main scalp.
 

mostwanted

Active+ Member
Messages
2,989
Joined
Dec 4, 2008
Messages
2,989
Reaction score
43
Points
30
salam..saya pun newbie gk ni...xpernah main swing lagi,start forex terus main scalp ja..cpi kalau teknik dhbetul x kisah kan main scalp ja..
 

fxgator

Active Member
Messages
1,026
Joined
Nov 2, 2008
Messages
1,026
Reaction score
15
Points
25
Scalping ni org kata advance level. Bunyi n nampak senang tapi sebenarnya tak.









img1.jpg
img2.jpg
img3.jpg

img4.jpg
img10.jpg
img9.jpg
 

mostwanted

Active+ Member
Messages
2,989
Joined
Dec 4, 2008
Messages
2,989
Reaction score
43
Points
30
Scalping ni org kata advance level. Bunyi n nampak senang tapi sebenarnya tak.









img1.jpg
img2.jpg
img3.jpg

img4.jpg
img10.jpg
img9.jpg

ya ka.tapi bagi saya swing ni nampak susah dr scalp.xtau la. bru dok blajar nk main swing ni.dok cari teknik yg sesuai unk swing...tpi naked trading main swing kn??
 

elan

Active+ Member
Messages
4,798
Joined
Apr 10, 2007
Messages
4,798
Reaction score
34
Points
30
aku newbie jugak.... hehehhe... nak tau jugak indi apa paling best...:D
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.01689
USD / JPY
134.999
GBP / USD
1.20866
USD / CHF
0.95201
USD / CAD
1.28985
EUR / JPY
137.278
AUD / USD
0.69458

CG Sponsors




Top
Log in Register