BTC USD 57,588.1 Gold USD 1,794.42
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Saya Belum Rasa Ingin Berkahwin Lagi - Farah Asyikin

eboss

CG Hardcore
Messages
85,652
Paid Membership
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,895
Points
591
RIAK wajahnya cukup ceria ketika hadir pada sesi temubual santai ini. Tutur Farah Asyikin tenang, mungkin juga kerana dia baru saja pulang dari Melbourne, Australia setelah tiga minggu berada di sana untuk 'menenangkan fikiran'.

Penyanyi berusia 30 tahun ini hanya tersenyum apabila ditanya gejolak rasanya ketika ini setelah mengharungi kontroversi yang mencabar dirinya baru-baru ini.

Tohmahan yang dilemparkan terhadap dirinya yang dikatakan mempunyai hubungan dengan suami orang bukan satu perkara yang mudah untuk ditangkis dalam fikiran wanita ini.

Mahu atau tidak, Farah terpaksa menerima hakikat bahawa kisah hitam itu akan sentiasa lekat dalam sejarah hidupnya. Cuma kekuatan diri saja yang mampu membuatkan penyanyi ini dapat meneruskan kehidupan biasa tanpa memikirkan apa yang pernah singgah dalam dirinya.

"Dituduh sebagai perampas suami orang memang cukup memeritkan, tambahan pula perkara itu tidak benar. Sebagai artis, saya tidak nafikan kontroversi adakalanya turut 'membantu' menaikkan nama artis, tapi tanyalah mana-mana artis, tiada siapa yang mahukan kontroversi seteruk ini dalam diri mereka.

"Berkali-kali saya pernah katakan, saya amat menentang perempuan yang mengambil 'hak' orang lain. Saya tahu perasaannya, apatah lagi saya juga pernah bergelar isteri.

"Tetapi saya akui, semua yang berlaku ada hikmah disebaliknya. Saya menjadi seorang wanita yang lebih 'kuat'. Salah satu sebab saya ke Melbourne juga adalah untuk tenangkan fikiran selepas apa yang terjadi.

"Siapa yang tidak tertekan bila dilanda kontroversi seperti ini. Saya pun tidak mahu 'diserang' dengan soalan-soalan oleh sanak-saudara dan disebabkan itu, saya memutuskan untuk 'korbankan' Hari Raya Haji yang lalu dan pergi ke Melbourne seorang diri," kata Farah yang tinggal bersama ibu saudaranya yang menetap di sana.

Ujar Farah, dia sudah tidak mahu berbicara tentang kisah itu lagi dan ingin membuka episod baru dalam hidupnya. Namun, tutur penyanyi ini lagi, antara dia dan 'lelaki' tersebut masih lagi berkawan baik sehingga saat ini.

"Buat masa ini, kami hanya selesa berkawan saja. Saya pun tidak menyalahkan mana-mana pihak kerana semuanya berlaku bukan daripada kami," tegas Farah yang pernah melalui perceraian dengan bekas suaminya, pada 26 Mei tahun lalu.

Sekadar menyingkap kisah di sebalik kontroversi yang melandanya kira-kira dua bulan lalu, semuanya tercetus gara-gara satu e-mail yang dihantar oleh seseorang kepada pihak-pihak tertentu termasuklah wartawan yang mendakwa Farah bercinta dengan suami orang dan mereka dikatakan turut bercuti bersama di Hong Kong.

Menjelaskan perkara itu sebaik e-mail itu tersebar, Farah tidak menafikan lelaki yang dimaksudkan di dalam e-mail itu ialah M, berasal dari Singapura, yang mana hubungan mereka baru saja benar-benar serius sejak beberapa bulan yang lalu.

Namun, kata Farah ketika itu, apa yang diperkatakan di dalam email tersebut tentang dirinya adalah tidak benar kerana lelaki tersebut sebenarnya telah pun bercerai sebelum mereka berkenalan rapat.

Malah, lelaki yang dimaksudkan itu juga telah mengeluarkan kenyataan agar tidak membabitkan Farah dalam hal tersebut.

Ditanya sama ada perkara ini membuatkan dia lebih berhati-hati untuk mencari jodoh, sambil tersenyum Farah berkata, istilah serik sama sekali tidak timbul.

Namun, untuk berbicara lanjut tentang jodoh dan sekaligus mengenai perkahwinan, ujar Farah, dia belum memikirkan ke arah itu.

"Sejujurnya, saya belum rasa ingin berkahwin lagi buat masa ini, tambahan pula dengan apa yang melanda diri saya membuatkan saya perlu lebih berhati-hati. Saya tidak pernah meletakkan sasaran bila saya akan berkahwin lagi.

"Saya tidak nafikan, segelintir masyarakat sering meletakkan persepsi negatif terhadap perempuan berstatus janda. Tapi saya bukanlah jenis wanita yang terdesak. Saya ada keluarga dan kawan-kawan yang sentiasa berada di sekeliling saya.

"Perasaaan sunyi tu adakalanya memanglah terasa juga. Tetapi saya tidak terlalu memikirkannya," kata Farah yang ingin memberikan tumpuan sepenuhnya terhadap karier nyanyiannya terlebih dahulu.

Ketika ini, Farah baru saja merakamkan single terbarunya, Ada Mu yang merupakan hasil nukilannya sendiri.
 
Sponsored Post

alisha_qistina

Super Active Member
Messages
6,412
Joined
Jun 27, 2008
Messages
6,412
Reaction score
257
Points
81
Perasaaan sunyi tu adakalanya memanglah terasa juga...hehehehe
 

ajoi24

Active+ Member
Messages
3,195
Joined
Sep 25, 2009
Messages
3,195
Reaction score
4
Points
25
sape maw kawen artis yg x pndai masak kemas umah apetah lg jg anak..yg taw shoping shoping n shoping + bergaya n perabih duit laki..sape nk angkat tgn...hahahahahaha
 

abu85

CG Top Poster Club
Messages
30,147
Paid Membership
Joined
May 31, 2008
Messages
30,147
Reaction score
453
Points
131
tak do gambar ker artis ni,, heeh
 

haudli

CG Top Poster Club
Messages
47,314
Paid Membership
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,314
Reaction score
442
Points
136
ala.tgh naik lagi...tunnggu lagi 8 tahun kawin la die ni..
 
Sponsored Post

CG Sponsors
Top
Log in Register