BTC USD 56,895.6 Gold USD 1,777.70
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Wanted Saya Bayar Upah Utk Registerkan Uber Guna Proton Persona Anda (Perlu Dtg KL)

lindasabri

Fun Poster
Joined
Oct 19, 2007
Messages
572
Reaction score
39
Points
20
sya ada teksi persona yg baru 1 tahun umur,nak modify utk jadi kereta biasa

untuk guna as kereta uber

tapi masalah skrg plate number

tak boleh didaftarkan as teksi utk join uber

teksi sya masih baru dan tip top,cuma masalah plate je

nak join uber guna kereta lain mmg takde dan bujet tinggi utk rental pd mereka...komitmen pd teksi lagi 4 tahun kena bayar

so satu cara ialah register uber dgn geran dan proton persona org lain kemudian masa bawa uber guna persona sendiri

pastikan persona anda tidak akan register uber la kalau nak deal...

takde masalah akan berlaku pd anda,sbb penting masa nak register je..lepas tu settle dah

whatsup berapa rm nak upah ke 0178256072

nak deal nanti satu hari je kawasan kl

proses makan masa 1 jam je...tak perlu ke puspakom dll...hnya hadir ke office je tunjuk geran
 
Last edited:
Sponsored Post

Hypnosis-Diri

Super Active Member
Joined
Sep 22, 2014
Messages
8,232
Reaction score
653
Points
111
Mcm pyh jer tt nak solve problem.sape berani ambik risiko?

Kalau nak tukar no. plate,prosedur dia kene ade satu kenderaan baru n kenderaan lama.x kisahlah kete/moto/lori dll.pastu g jpj/puspakom letak no.plate lama kat kenderaan baru n no.plat baru kat kenderaan lama.2-2 kenderaan kene satu owner.x tau ler no.plate taxi boleh x tukar no.plate.
 

lindasabri

Fun Poster
Joined
Oct 19, 2007
Messages
572
Reaction score
39
Points
20
Mcm pyh jer tt nak solve problem.sape berani ambik risiko?

Kalau nak tukar no. plate,prosedur dia kene ade satu kenderaan baru n kenderaan lama.x kisahlah kete/moto/lori dll.pastu g jpj/puspakom letak no.plate lama kat kenderaan baru n no.plat baru kat kenderaan lama.2-2 kenderaan kene satu owner.x tau ler no.plate taxi boleh x tukar no.plate.

takde risiko...masa register kenderaan hnya tunjuk kat uber geran shaja...itu shaja tidak perlu tukar kat puspakom langsung

kerja mudah...satu jam settle
 

ResellerMaxis

Active+ Member
Joined
May 12, 2013
Messages
4,163
Reaction score
366
Points
41
sya ada teksi persona yg baru 1 tahun umur,nak modify utk jadi kereta biasa

untuk guna as kereta uber

tapi masalah skrg plate number

tak boleh didaftarkan as teksi utk join uber

teksi sya masih baru dan tip top,cuma masalah plate je

nak join uber guna kereta lain mmg takde dan bujet tinggi utk rental pd mereka...komitmen pd teksi lagi 4 tahun kena bayar

so satu cara ialah register uber dgn geran dan proton persona org lain kemudian masa bawa uber guna persona sendiri

pastikan persona anda tidak akan register uber la kalau nak deal...

takde masalah akan berlaku pd anda,sbb penting masa nak register je..lepas tu settle dah

whatsup berapa rm nak upah ke 0178256072

nak deal nanti satu hari je kawasan kl

proses makan masa 1 jam je...tak perlu ke puspakom dll...hnya hadir ke office je tunjuk geran

kenapa xsewakan teksi tu..then beli kereta lain untuk drive uber??
 

keepitreal

Active Member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
1,556
Reaction score
21
Points
25
maknanya tt nak guna no plat persona anda untuk register dengan uber...registration di uber pakai no plat kereta anda tapi guna nama tt......tidak di geran....betul tak
 

lindasabri

Fun Poster
Joined
Oct 19, 2007
Messages
572
Reaction score
39
Points
20
kenapa xsewakan teksi tu..then beli kereta lain untuk drive uber??

takde bujet utk beli kereta lain...loan susah..

pakai teksi ni ada kelebihan sbb gas...kalau pakai minyak profit kecil..bnyak uber driver complain dah di fb mereka

lagipun persona sya maintenance jaga
 

Prisoner

Active+ Member
Joined
Apr 25, 2010
Messages
4,005
Reaction score
38
Points
30
Nanti kalau nak operasi uber dengan kereta kaler teksi jugak ker?
no plat teksi jugak ker?
 

lindasabri

Fun Poster
Joined
Oct 19, 2007
Messages
572
Reaction score
39
Points
20
maknanya tt nak guna no plat persona anda untuk register dengan uber...registration di uber pakai no plat kereta anda tapi guna nama tt......tidak di geran....betul tak

yes...just tunjuk je geran kereta persona masa register....

just nak lepas register je :)
 

lindasabri

Fun Poster
Joined
Oct 19, 2007
Messages
572
Reaction score
39
Points
20
Nanti kalau nak operasi uber dengan kereta kaler teksi jugak ker?
no plat teksi jugak ker?

oh tidak..akan tukar cat fully merah dan buang semua sticker teksi dan plastik atas teksi bertulis teksi tu

nombor plate masa operasi akan pakai plate teksi...sya akan guna waktu malam je...nanti utk uber
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register