BTC USD 16,963.5 Gold USD 1,797.94
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Info Saudi lancarkan project The Line... bangunan pencakar langit sepanjang 170km

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
387,643
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
387,643
Reaction score
25,492
Points
2,836
Awards
1
Pandai dorang cari suara orang perempuan ni ye. Rasa macam kena hipnosis sekejap.....ada elemen wahhhhh gitu....kikikiki

Macam dalam movie giteww tuan 😄
 
Sponsored Post

Niyang

CG Top Poster Club
gem
Messages
44,290
Joined
May 13, 2009
Messages
44,290
Reaction score
2,133
Points
261
Awards
1
Aku tak paham kenapa pasang cermin sepanjang bangunan tu... Nak halang pasir dari bergerak ke?

Saudi pun ada rancangan nak hijaukan padang pasir mereka. Saintis kata kalau ini berjaya, hutan amazon pula akan berubah jadi padang pasir kerana wap yang menuju ke amazon akan diserap hutan Saudi.

Tak mustahil, kerana beribu tahun lepas Saudi pun hutan gak. Baru2 je ni tanah arab jadi padang pasir.

baru2 ni je..? tuh mula dr abad ke berapa saudi jd pdg pasir? zaman nabi ibrahim dh jd pdg pasir.. nabi ismail hentakan kudus keluarkan air zam2 di tanah tandus....
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
387,643
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
387,643
Reaction score
25,492
Points
2,836
Awards
1

a b c d e f

Super Active Member
gem
Messages
8,926
Joined
Oct 28, 2010
Messages
8,926
Reaction score
1,237
Points
151
baru2 ni je..? tuh mula dr abad ke berapa saudi jd pdg pasir? zaman nabi ibrahim dh jd pdg pasir.. nabi ismail hentakan kudus keluarkan air zam2 di tanah tandus....
Baru2....bukan jutaan tahun, bukan zaman dinosaur, lebih kurang 5000 tahun lepas. Mungkin zaman nabi Nuh kot
 

Havoline

Freshie
Messages
15
Joined
Apr 24, 2022
Messages
15
Reaction score
5
Points
8
Masa ISS nak di bina pun orang kata kerja gila. Last last semua negara nak tumpang ISS tu.
 

akudotcom

CG Top Poster Club
gem
Messages
33,507
Top Poster #4
Joined
Jun 17, 2007
Messages
33,507
Reaction score
4,411
Points
261
Awards
1
Arab nak cari tuhan musa tu
 

kopirait

CG Top Poster Club
gem
Messages
40,958
Joined
Apr 18, 2010
Messages
40,958
Reaction score
3,468
Points
266
Awards
1
Negara arab ni engineer sebab banyak projek pelik-pelik.
 

neocnputamen

Junior Member
Messages
67
Joined
May 25, 2015
Messages
67
Reaction score
12
Points
21
Kalau tanya otai otai archtecture, banyak lagi konsep design design pelik dari The Line ni yang cuma di kertas. King Saudi je berani ambik risiko. Bagi kita pelik, bagi mereka tak.
 
Sponsored Post

Top
Log in Register