To Sell Saudagar Import Permata !! Delima Dan Zamrud Baru Masuk!'UPDATE PAGE 1 DAN 40'

CG Sponsors




shadow

Active Member
Joined
Nov 18, 2007
Messages
2,200
Reaction score
2
Points
25
Salam semua.kepada sheikh2 dan tuan2 di luar sana,ana di sini ingin menjual pelbagai jenis batu permata untuk didedikasikan kepada semua peminat tegar batu permata.setelah lama meniaga secara offline dan sekejap2 online,ana dan rakan kongsi ingin meniaga online secara konsisten:D sebelum menunggu web siap,ana bukak tapak kat sinilah dulu yer:">

batu2 permata ana kebanyakannya diimport dari thailand dan ada juga dari india dan china.ana cuba xmau jual secara carat atau berat batu tetapi secara ikut ketul :)


Delima Daging/Star Ruby 11.5carat(sold out)



STAR RUBY DARI AFRIKA.BERAT 11.5CT.BATU NATURAL.SESUAI IKAT CINCIN.ADA BINTANG BILA DILIHAT BAWAH CAHAYA.

HARGA=RM130 SIAP POS


Delima Daging/Star Ruby 8ct(sold out)


BATU NATURAL DARI AFRIKA.ADA STAR BAWAH CAHAYA.REKAHAN YG NAMPAK MCM MATA TU ADALAH REKAHAN DIDALAM.KALAU PEGANG /GOSOK XRASA.STAR YANG CANTIK.SAIZ BANDINKAN DGN SYILING TU.

HARGA=RM100 SIAP POS


Delima Daging/Star Ruby 7.5ct (SOLD OUT)


BATU NATURAL DARI AFRIKA.ADA STAR.SAIZ BANDINGKAN DGN SYILING.

HARGA= RM100 SIAP POS


cincin permata campuran kayu dan logam.
Size 19++.boleh besarkan atau kecikkan di kedai emas/perak

11 macam
1)teras kelor
2)gading gajah
3)teras kayu delima
4)nibong tunggal
5)teras kayu kemuning
6)kayu tas sarawak
7)raja kayu
8)kayu senduduk putih
9)tempurung buta
10)buluh tumpat
11)besi kuning dari cirebon




MEMPUNYAI KHASIAT TERSENDIRI.
HARGA=RM90 SEKALI POS
 
Last edited:
Sponsored Post

miXxer

Legendary Member
Joined
Nov 12, 2007
Messages
13,252
Reaction score
63
Points
120
kasi up sket..

lawa plak batu ni..
 

raikko5

Legendary Member
Joined
Jul 29, 2008
Messages
14,939
Reaction score
17
Points
115
uiii.. saudagar batu permata.. sudah tambah lagi sorang.. heheeehe.. bagus2....
 

shadow

Active Member
Joined
Nov 18, 2007
Messages
2,200
Reaction score
2
Points
25
hehe terima kasih pada tuan2 yg support:)cgrock
ada banyak lagi ni ana punya batu mau longgok :D
 

AlchemisT

Permanently Banned - , Newbie hacker password stea
Joined
Feb 19, 2008
Messages
11,718
Reaction score
328
Points
131
batu permta..up lg untuk tuan tanha
 

endingman86

Legendary Member
Joined
Jun 5, 2008
Messages
11,492
Reaction score
61
Points
120
permata punye batu punya toke lar...ka saudagar permata?hehehe
 
Sponsored Post
Top
Log in Register