Sape tau pasal PEKIDA

CG Sponsors




Adakah anda suka dengan PEKIDA?


  • Total voters
    0

azlann1981

Super Active Member
Joined
Apr 13, 2006
Messages
5,507
Reaction score
222
Points
73
Korang pernah dengar tak pasal PEKIDA??? aku dengar org kata yang PEKIDA nie dah macam kumpulan gengster melayu je...banyak perkara2 yang tak baik berkaitan diorg kedengaran....betul ker apa yang aku dengar nie pasal PEKIDA??aku pun baru first time dengar pasal PEKIDA nie..tak pernah dengar sebelum nie..kat Mastika ada cerita pasal pekida nie..betul ker apa yang aku baca kat mastika tu??
 
Last edited:
Sponsored Post

lazman

Fun Poster
Joined
Apr 23, 2006
Messages
542
Reaction score
9
Points
15
PEKIDA ni singkatan tuk ape bro?mcm pernah dengar.tapi malas nak recall otak aku pepagi nih..hehe
 

ntah

Freshie
Joined
Nov 13, 2006
Messages
5
Reaction score
0
Points
3
uihh.. pasal PEKIDA tulis kat sini.. kang ramai ahlinyer marah.. :D

tapi memang betul pun.. sekarang ramai yg masuk pekida, mat2 rempit, kaki pukul, tak sembahyang, kaki minum etc etc.. apa ceritanya nih.. bila dah masuk eksen pulak tuh..

naper tak pantau org2 macam ni dari masuk pekida. sangat2 memalukan.. kononnya untuk bangsa dan agama... apa sudah jadi? mcm kongsi gelap..

salah sorang Ayahanda lak Awie.. kahakahakhakahakahaka.. kaki pukul tu jadi ayahanda? kawin lagi satu tak bagitau bini.. Islam apakah ini? bercerai berai lak tuh? Islam apakah ini? Mempertahankan Islam tengkorak dia! Piiiiraaaahhhh!!! macamana dia boleh dapat status Ayahanda pekida pun tak taulaa..
 

acid_burng

Fun Poster
Joined
Feb 15, 2006
Messages
443
Reaction score
1
Points
15
yeke bro...aku baru tau awie tu mcm tu...aku ingat die tu penyanyi jek..rupanye ade lagi ek.... PEKIDA ni ape tujuan ditubuhkan sebenarnye??? bleh sape2 terangkan tak...sy confuse la...
 

kon

Active Member
Joined
Aug 13, 2006
Messages
1,009
Reaction score
9
Points
25
yang buat probs kbnyakannye ahli baru..
bg aku biarla sket ahli asalkan berkualiti.. :D
 

ntah

Freshie
Joined
Nov 13, 2006
Messages
5
Reaction score
0
Points
3
yeke bro...aku baru tau awie tu mcm tu...aku ingat die tu penyanyi jek..rupanye ade lagi ek.... PEKIDA ni ape tujuan ditubuhkan sebenarnye??? bleh sape2 terangkan tak...sy confuse la...
untuk kebaikan la.. tak silap aku pak lah yg tubuhkan dulu time 60an ke 70an aku pun tak pasti..

ditubuhkan untuk membela orang Melayu dari apa segi dan yg utamanya membela agama Islam la..Nak join boleh, tapi jangan harap la ko boleh kuar balik.. dua syarat jer boleh kuar, samada ko kena bunuh atau ko murtad (kene bunuh la jugak) (ni aku dengar dari orang pekida sendiri)..

Diorang akan tolong ko kalau ada masalah, sebab ko dah kira adik beradik. time kawin lagi best, diorang sure beramai2 datang nyer.. bagus tak? memang bagus..aku setuju sangat..

lagi satu bila diorang panggil ko mesti datang, tak kira pagi ker, tengah malam ker, tengah main ker apa ker.. kecuali ko berada di luar kawasan atau luar negeri..ada alasan kukuh laa. kalau tidak siap la ko. Alasan takut tak leh pakai.. time2 nak gaduh dengan bangsa lain ko boleh cari ahli pekida ni.. berduyun2 diorang turun.. tapi sekarang nih dengan bangsa sendiri pun diorang gaduh. apa cerita? Islamkah ini.. kalau suka bgaduh.

Tahu tak? aku pernah dengar sorang bangsa lain cakap dengan sepupu aku, sebab dia nyaris kena dengan pekida pasal silap kecik jer.. "kalau macam ni la orang melayu, bangsa lain memang terpaksa join kongsi gelap yang dah ada, ataupun tubuhkan yg baru."

Generasi baru pekida sungguh memalukan.
 

kokorez

Active+ Member
Joined
Jan 15, 2006
Messages
3,105
Reaction score
35
Points
30
taks epatutnye disembang kat sinie..
 

khairilhusni

Legendary Member
Joined
Apr 4, 2006
Messages
10,919
Reaction score
69
Points
120
artis kumpulan ker ni? ehehehe...

stop la wei, jgn bincang kat sini.. isu sensitif.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register