Ask/Help Sape pernah beli kat amazon.com

Recommended Brokers


achmadalbab

Fun Poster
Joined
Jun 22, 2012
Messages
584
Reaction score
0
Points
10
Salam semua...
Nak tanya skit sape2 yg pernah beli barang kat amazon.com...
1- selamat ke idak?
2- kalau brg tak sampai mcm mana?
3- mcm mana nk tau brg tu ori ke idak?
4- kalau brg yg sampai tu rosak mcm mana nk buat.

Tolong bg info...
 
Sponsored Post

adar

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Dec 20, 2005
Messages
9,027
Reaction score
215
Points
73
Salam semua...
Nak tanya skit sape2 yg pernah beli barang kat amazon.com...
1- selamat ke idak?
2- kalau brg tak sampai mcm mana?
3- mcm mana nk tau brg tu ori ke idak?
4- kalau brg yg sampai tu rosak mcm mana nk buat.

Tolong bg info...
setakat ni pernah beli buku je. InsyaALLAH slmt jika buku.

tp kalo brg mcm elektronik tu elakkan la. takut kastam tahan dan minta surat sirim je. produk2 kesihatan pun tak boleh. perlukan surat dr kkm.

jadi sebaiknya beritahu brg apa bro nak beli? kalo setakat buku tu mmg 100% lepas. part kereta pun lepas asalkan bayar cukai je.
 

random1

Active+ Member
Joined
Dec 26, 2008
Messages
3,071
Reaction score
49
Points
30
ok je,x silap ada cover insurans,teman pernah beli bola boling,yg x tahan caj courier boleh tahan juga kalau berat,nk murah beli dr branch yg berdekatan, x silap amazon or ebay ada singapura branch,murah skit
 

achmadalbab

Fun Poster
Joined
Jun 22, 2012
Messages
584
Reaction score
0
Points
10
setakat ni pernah beli buku je. InsyaALLAH slmt jika buku.

tp kalo brg mcm elektronik tu elakkan la. takut kastam tahan dan minta surat sirim je. produk2 kesihatan pun tak boleh. perlukan surat dr kkm.

jadi sebaiknya beritahu brg apa bro nak beli? kalo setakat buku tu mmg 100% lepas. part kereta pun lepas asalkan bayar cukai je.
Nk beli alat2 memancing je.
 

achmadalbab

Fun Poster
Joined
Jun 22, 2012
Messages
584
Reaction score
0
Points
10
ok je,x silap ada cover insurans,teman pernah beli bola boling,yg x tahan caj courier boleh tahan juga kalau berat,nk murah beli dr branch yg berdekatan, x silap amazon or ebay ada singapura branch,murah skit
Bukan dia dah tulis ke kos shipping
 
Sponsored Post
Top
Log in Register