BTC USD 50,700.5 Gold USD 1,784.25
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Sape kat sini kerja kementerian pelajaran? (KPLI)

isdaniel

Fun Poster
Messages
578
Joined
May 6, 2007
Messages
578
Reaction score
24
Points
15
Salamzz to all cgrianz,

Sape kat sini kerja kementerian pelajaran? Aku ada isu sedikit mengenai KPLI sbb ada perkara yg x sepatutnya berlaku tp berlaku..

Erm..citernya mcm nie..wife aku dah 3 atau 4kali mohon KPLI..so procedure mcm biasa laa kan..isi borang, gi ujian, lulus ujian dan gi interview. So bebaru nie, result KPLI kluar dan didapati wife aku gagal lg utk dptkan KPLI...sedangkan beliau ada pengalaman mengajar dan sedang mengajar sebagai guru GSTT semasa memohon KPLI untuk intake 2009 nie..

So dgn rasa tidak puas hati, aku telah mencuba meminta seorang rakan (jawatan rendah) di kementerian untuk cek status wife aku..Sekali bila cek, didapati mereka sewang2nya atau sengaja meletakkan status wife aku sbg "gagal ujian". Sedangkan wife aku alhamdulillah dah gi interview. Perkara nie berlaku dah 2 atau 3 kali ditahun2 yg lepas cuma xde org tlg untuk cek status kecuali this year.

Kami rasa mcm teraniaya, sedangkan wife aku dah ikut procedure yg betul. Aku kesian tgk dia..erm sabar jerkk laa..cuma kami xde cable jerkk utk dlm hal nie. Kami buat secara jujur dan telus.

Oleh itu, jika sape2 ada kenalan atau bekerja di Kementerian Pelajaran, sy ingin berhubung untuk menyelesaikan masalah nie segera. FYI, rayuan telah dibuat melalui online dan kami juga akan ke sana untuk buat rayuan berlisan dan bertulis sekali lg.

Harap dpt bantuan dari sape2 yg ada exp.

TQ
 
Sponsored Post

Sasuke Kun

Fun Poster
Messages
647
Joined
Jul 10, 2008
Messages
647
Reaction score
0
Points
10
mcm pengalaman member2 aku thn lps ada yg pegi ke putrajaya(KPM) hntr surat rayuan..dlm web mmg ada tulis sbrg surat tidak dilayan tetapi hakikatnya ramai yg pegi sana.aku cadang elok gak bro gi sana.
 

sevenx17

Active+ Member
Messages
2,792
Joined
Apr 15, 2008
Messages
2,792
Reaction score
0
Points
20
aku simpati dgn ko
patutnye org dah ade pgalaman ni diutamakan
bkn nk kate,biasanye kabel ni power skit..aku pn xde kabel:(:)(:)((
 

isdaniel

Fun Poster
Messages
578
Joined
May 6, 2007
Messages
578
Reaction score
24
Points
15
mcm pengalaman member2 aku thn lps ada yg pegi ke putrajaya(KPM) hntr surat rayuan..dlm web mmg ada tulis sbrg surat tidak dilayan tetapi hakikatnya ramai yg pegi sana.aku cadang elok gak bro gi sana.


maybe dlm selasa ni aku nak gi sane...skrang tgh tggu dptkan salinan bukti ujian gagal jerk selain bukti surat interview
 

Sasuke Kun

Fun Poster
Messages
647
Joined
Jul 10, 2008
Messages
647
Reaction score
0
Points
10
aku pun dulu kes rayuan gak..biasala ada kabel lg snang la.masa aku stuD kpli dulu tu pun ada student yg fresh graduate lum konvo pun dah dpt kpli..rezeki diorang.
 

isdaniel

Fun Poster
Messages
578
Joined
May 6, 2007
Messages
578
Reaction score
24
Points
15
aku simpati dgn ko
patutnye org dah ade pgalaman ni diutamakan
bkn nk kate,biasanye kabel ni power skit..aku pn xde kabel:(:)(:)((

susah la kalo trend sebegini sentiasa berlaku..kesian pd dah berkali mohon dan ada pengalaman cuma xde cable jerk
 

lastshark

Active+ Member
Messages
4,505
Joined
Aug 27, 2007
Messages
4,505
Reaction score
4
Points
25
gi kementerian la.. bawak sekali isu tu.. bawak sekali surat rekomen dari GB/pengetua pat last minie ko ngajor...ada sokongan ppd pun bagus juga...biasele... kadang oranglain ikut broadband jalu lebar heheheh
 

Sasuke Kun

Fun Poster
Messages
647
Joined
Jul 10, 2008
Messages
647
Reaction score
0
Points
10
tu la pakai jalur lebar ni mmg power la.kita yg still pakai infrared ni susah la sket:D
 

viper21my

Super Active Member
Messages
7,604
Joined
Feb 25, 2006
Messages
7,604
Reaction score
176
Points
73
ko pi je biro pengaduan awam, ambik nama sekali orang yang bagitau ko tu, aku kalo berurusan rasmi, gerenti aku amik nama sapa yang cakap dengan aku,,, silap cakap,,, siap la....
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register