Sape ade pengalaman beli buku di website ni? Sila share...

Latest Posts

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.21305
USD / JPY
103.474
GBP / USD
1.3682
USD / CHF
0.8888
USD / CAD
1.26168
EUR / JPY
125.519
AUD / USD
0.77705

CG Sponsors




mojojo

Fun Poster
Joined
Jun 5, 2007
Messages
179
Reaction score
9
Points
15
salam sume,

sj nk tau kalau2 ade member CG yg penah beli buku dr website ni.
sbb planning nk beli satu buku pasal RSI. buku ni
td siang aku g round Borders, MPH, Kinokuniya, Popular sume tadet buku ni. sangat la sengal. terpakse la nk kene beli online jugak la kot.

kalau sape2 pnh beli dr website yg aku tulis kt atas tu, sile la share pengalaman anda pasal servis mereka.

asalnye nk beli direct dr website publisher buku tu
book details
tp dkt Shipping Information website diorang ade kata Malaysia termasuk dlm Excluded List mereka. termasuk la Nigeria,Indonesia,Nicaragua,Romania,Russia dan Vietnam atas alasan pihak kastam negara2 ini tidak reliable.

jadik, kalo korang ade lain2 idea tempat/cara mana lg nk dptkan buku ni bleh la share skali yer.

terima kasih byk2. :)cgrock
 
Last edited:
Sponsored Post

azanney

CG Top Poster Club
Joined
Oct 18, 2008
Messages
48,937
Reaction score
351
Points
131
salam sume,

sj nk tau kalau2 ade member CG yg penah beli buku dr website ni.

sbb planning nk beli satu buku pasal RSI. buku ni td siang aku g round Borders, MPH, Kinokuniya, Popular sume tadet buku ni. sangat la sengal. terpakse la nk kene beli online jugak la kot.

kalau sape2 pnh beli dr website yg aku tulis kt atas tu, sile la share pengalaman anda pasal servis mereka.

asalnye nk beli direct dr website publisher buku tu tp dkt Shipping Information website diorang ade kata Malaysia termasuk dlm Excluded List mereka. termasuk la Nigeria,Indonesia,Nicaragua,Romania,Russia dan Vietnam atas alasan pihak kastam negara2 ini tidak reliable.

jadik, kalo korang ade lain2 idea tempat/cara mana lg nk dptkan buku ni bleh la share skali yer.

terima kasih byk2. :)cgrock
bro,lu try cari kat kinokuniya:D
 

azanney

CG Top Poster Club
Joined
Oct 18, 2008
Messages
48,937
Reaction score
351
Points
131
gua pernah gak tengok buku2 forex kat kinokuniya..agak banyak la..:-?
tapi kalau buku tu takda beli jela online..mesti lu ni banyak duit kan??
babypips.com dah khatam ke bro??:)cgrock
 

anne_81

Fun Poster
Joined
Jan 23, 2007
Messages
535
Reaction score
14
Points
15
erm, u stay mana? try MPH Mid Valley..
the last time Anne pegi situ, byk jgak buku2 forex, technical analysis, etc..written by such authors as Boris Schlossberg, Kathy Lien, Gerald Appel..(MACD creator)..
Price pun ok, dalam range rm100-rm300..:)
 

34☺*

Fun Poster
Joined
Dec 3, 2008
Messages
653
Reaction score
37
Points
20
salam sume,

sj nk tau kalau2 ade member CG yg penah beli buku dr website ni.

sbb planning nk beli satu buku pasal RSI. buku ni td siang aku g round Borders, MPH, Kinokuniya, Popular sume tadet buku ni. sangat la sengal. terpakse la nk kene beli online jugak la kot.

kalau sape2 pnh beli dr website yg aku tulis kt atas tu, sile la share pengalaman anda pasal servis mereka.

asalnye nk beli direct dr website publisher buku tu

book details

tp dkt Shipping Information website diorang ade kata Malaysia termasuk dlm Excluded List mereka. termasuk la Nigeria,Indonesia,Nicaragua,Romania,Russia dan Vietnam atas alasan pihak kastam negara2 ini tidak reliable.

jadik, kalo korang ade lain2 idea tempat/cara mana lg nk dptkan buku ni bleh la share skali yer.

terima kasih byk2. :)cgrock
Judul apa yg ko nak beli tu ? Cuba bgtau sikit, mana2 lah tau menber cg dah ada, boleh share free :)):(scam:(scam:)paid
 

azanney

CG Top Poster Club
Joined
Oct 18, 2008
Messages
48,937
Reaction score
351
Points
131
34☺*;3128253 said:
Judul apa yg ko nak beli tu ? Cuba bgtau sikit, mana2 lah tau menber cg dah ada, boleh share free :)):(scam:(scam:)paid
salam 34smileasterisk...:D
 

34☺*

Fun Poster
Joined
Dec 3, 2008
Messages
653
Reaction score
37
Points
20
salam 34smileasterisk...:D
:eek::eek:

W'salam.

Ko ok ? sihat ? :eek:

Aku cari jgklah buku ni -----> 34smileasterisk

aku kata ni buku FOREX ke ? Lepas aku teliti betul2, id aku rupanyea :(scam :(scam:eek::)paid
 
Last edited:

azanney

CG Top Poster Club
Joined
Oct 18, 2008
Messages
48,937
Reaction score
351
Points
131
34☺*;3128575 said:
:eek::eek:

W'salam.

Ko ok ? sihat ? :eek:

Aku cari jgklah buku ni -----> 34smileasterisk

aku kata ni buku FOREX ke ? Lepas aku teliti betul2, id aku rupanyea :(scam :(scam:eek::)paid
sihat...:D
apa punya id daa..:-?
harun betul...:)):))
 

mojojo

Fun Poster
Joined
Jun 5, 2007
Messages
179
Reaction score
9
Points
15
gua pernah gak tengok buku2 forex kat kinokuniya..agak banyak la..:-?
tapi kalau buku tu takda beli jela online..mesti lu ni banyak duit kan??
babypips.com dah khatam ke bro??:)cgrock
haha... ade ke plak byk duit.

bukan ape cuma aku ni minat dgn RSI.

first skali aku minat RSI ni bila baca article John Hayden - Trend Determination

dia cite psal RSI zone dan ade kelainan skit daripada yg common kita jumpa dlm mana2 website yg selalu cita psal OB dgn OS RSI.

start dr situ aku suka ngn RSI ni. jadi aku cuba la cari psal John Hayden ni kot2 ade lg article2 dia psal RSI.

last2 baru aku tau rupa2nya John Hayden ni ialah anak murid Andrew Cardwell yaitu expert RSI yg memula cipta cmne nk guna RSI dgn teknik yg lain drpd penggunaan biasa.

pstu aku try cari psal Andrew Cardwell ni kalau2 dia ade tulis buku psal RSI. malang tidak berbau, Andrew Cardwell ni mmg x tulis buku. dia mmg x share ilmu dia psal RSI utk dibukukan. dia hanya buat course sahaja. agak terkilan jugek.. huhu..

setakat ni yg aku tau buku2 yg specific cite psal RSI sahaja hanya ade 2/3 buah. tp buku2 tu content dia x berapa menarik kalau ikut review2 la. lg pun tahun buku2 ni dipublish dh lama. kewujudan buku2 ni xdpt dipastikan.

jd skg ni kebetulan keluar buku yg aku cite dkt first post tu. kalo bleh tanak terlepas buku tu la. msti mau beli. :)cgrock

aah.. psal babypips tu general saja. dh lama abis. aku fokus dkt RSI sbb benda ni penting utk trade aku. kira mcm backbone la lebih kurang.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register