BTC USD 61,102.5 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

sape ada pengalaman dengan skim PROSPER PUNB?

exuan

Fun Poster
Joined
Mar 12, 2011
Messages
519
Reaction score
5
Points
15
Aku pnah nk apply dulu untuk bukak dobi..officer tu ckp baik lupekan hasrat sbb ade certain bidang diorg xkn luluskn dh..bisnes dobi salah satu..
Tp bro try je la tanye diorg cmne..tu kisah 2 tahun lps.. :)

alamak... sbb apa ek?? margin rendah ke??:D:D:D
 
Sponsored Post

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,049
Reaction score
2,964
Points
201
ada sesiapa lagi yang lulus..boleh lah share tips2 dan RP yang bagus2...
 

bangding

Freshie
Joined
Nov 20, 2013
Messages
28
Reaction score
0
Points
3
Usahawan Kampung Bertaraf Nasional
""""""""""""""""""""""""""""""""""

* Pertama kali berjumpa, beliau bertanya bagaimana untuk kembangkan lagi bisnes, kerana ketika itu produk beliau masih belum lagi memiliki sijil Halal dan perniagaan kiosk beliau masih lagi tertumpu kepada perniagaan kecil2an dan hanya di kawasan sekitar beliau sahaja.

* Saya terangkan bahawa utk pergi lebih jauh, Rancangan Perniagaan (RP) dan Company Profile (CP) adalah 2 perkara penting yang perlu ada pd sesebuah syarikat.

* RP & CP ni gunanya utk menerangkan pd bakal pelabur (Bank utk memberi bantuan kewangan, manakala Agensi Kerajaan pula utk bantuan yg lebih besar, yg bakal menyebabkan syarikat lebih maju & sedia memasuki pasaran yg lebih besar) tentang keupayaan dan tahap semasa sesebuah syarikat.

* Setelah diterangkan, beliau bersetuju utk :-

1. Membuat RP & CP mengikut cara yg saya berikan.
2. Menerima Coaching berterusan drpd saya.

* Dlm tempoh 7 bulan sahaja, ini pencapaian syarikat beliau :-

1. Permohonan pinjaman kewangan drpd Bank 100% diluluskan dlm tempoh 3 bulan sahaja (modal yg diperlukan mengikut RP adalah sekitar RM200k).
2. 30% modal bantuan drpd agensi kerajaan utk membesarkan lagi perniagaan dlm tempoh 4 bulan sahaja drpd tarikh serahan RP.
3. Mengembangkan perniagaan kpd bentuk franchise & kini telah memiliki 20 kiosk berdaftar sbg franchise produk beliau.
4. Peluang Business Matching utk mengembangkan perniagaan ke peringkat dlm & luar negara.
5. Ditawarkan geran, bantuan dan khidmat nasihat serta sokongan agensi-agensi yang terlibat sebulan slps RP & CP diserahkan.
6. Ditawarkan tapak perniagaan secara percuma ketika HalalFest, MAHA 2014 (yg sdg berlangsung kini) serta lain-lain lagi.
7. Perasmian Kiosk beliau oleh YB Dato' Sri Ismail Sabri bin Yaakob 5 bulan slps serahan RP.
8. Produk diberi perhatian oleh agensi kerajaan terlibat berada di pintu masuk utama MAHA 2014 dan diterangkan secara exclusive kpd YAB Dato' Sri Mohd Najib bin Tun Abdul Razak.

Serta byk lagi pencapaian beliau.
Semuanya bertitik tolak drpd RP & CP yg dihasilkan mengikut formula yg saya berikan.

Seperti yg beliau katakan :-

1. Tiap2 hari dpt berita gembira.
2. Nikmat Tuhan mana lagi yg hendak didustakan.
3. Terima kasih kpd org yg mencetuskan idea dan kaedah ini kpd beliau.

Jadi, saya ingin share kpd anda RP, CP serta kaedah & cara bagaimana ingin melebarkan perniagaan anda spt client saya ini.

Berminat?

Tinggalkan nombor telefon atau email anda di sini utk maklumat lanjut.

PERHATIAN.
**********

* Jgn bazirkan duit anda dgn seminar & persijilan yg belum pasti menjamin perkembangan bisnes anda.
* Perniagaan takkan berkembang dgn seminar dan sijil semata2.
* Bisnes perlukan bimbingan & sokongan utk berkembang.
* Jadi, mulakan langkah anda sekarang.
 

SayaBudakBaruBelajar

Active Member
Joined
May 4, 2011
Messages
1,981
Reaction score
23
Points
25
Aku pnah nk apply dulu untuk bukak dobi..officer tu ckp baik lupekan hasrat sbb ade certain bidang diorg xkn luluskn dh..bisnes dobi salah satu..
Tp bro try je la tanye diorg cmne..tu kisah 2 tahun lps.. :)

Oooo ye ke?Dulu sepupu aku penah wat ngan PUNB bukak dobi.. Dr Clean..Loan 270K
 

syaei95

Freshie
Joined
May 5, 2020
Messages
1
Reaction score
0
Points
3
Sy pun plan nk join PUNB utk fund modal tambahan bisnes workshop yg baru di buka.

Byk lagi yg perlu coz nak masuk MOF, PIAM & spanco.
boleh saya tahu tak kalau kita nak buat pinjaman untuk permulaan bisnes boleh join PUNB ke sbb saya call pegawai PUNB kata kita dah run bisnes selama 1 tahun 6 bulan baru boleh apply..jadi untuk orang yang baru nk buka bisnes tidak boleh apply..boleh share x macam mana nak buat pinjaman untuk buka bisnes
 

Rizz one

Active+ Member
Joined
Jul 7, 2008
Messages
3,931
Reaction score
42
Points
30
boleh saya tahu tak kalau kita nak buat pinjaman untuk permulaan bisnes boleh join PUNB ke sbb saya call pegawai PUNB kata kita dah run bisnes selama 1 tahun 6 bulan baru boleh apply..jadi untuk orang yang baru nk buka bisnes tidak boleh apply..boleh share x macam mana nak buat pinjaman untuk buka bisnes


 

AMHFZ

Super Active Member
Joined
Mar 6, 2012
Messages
5,214
Reaction score
239
Points
73


untuk yang baru nak bermula berniaga ada tk option yg ada?

contoh mcm kes den ni

1) SSM dah 4 tahun
2) Ada current account atas nama syarikat.
3) Aktif sekitar 2016 - 2018
4) 2019 - 2020 tkda transaksi (stop niaga)
5) SSM + CA masih aktif hingga kini.
6) Skrng kerja makan gaji ( ada payslip)

ada pilihan loan yg boleh apply tak? ingat nak niaga balik dan perlukan modal.

terima kasih
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register