sapa2 tau masalah laptop aku nie tolong~~

CG Sponsors




fxfreakstar

Active+ Member
Joined
Feb 11, 2009
Messages
4,042
Reaction score
104
Points
33
:(( aku nye laptop cpt panas kat bahgian muncung charger tu la...aku ingat charger problem, so aku beli charger baru...masalah sama ttp jd..aku rase masalah kat dalam laptop, bahgian masuk charger tu...
sapa2 tau plz bgtau aku bape harge repair..or maklumat2 perlu aku tau :-?
 
Sponsored Post

REMEDY KARUNG GUNI

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 11, 2008
Messages
33,477
Reaction score
410
Points
136
:(( aku nye laptop cpt panas kat bahgian muncung charger tu la...aku ingat charger problem, so aku beli charger baru...masalah sama ttp jd..aku rase masalah kat dalam laptop, bahgian masuk charger tu...
sapa2 tau plz bgtau aku bape harge repair..or maklumat2 perlu aku tau :-?
kos repair rm250
 

petro

Fun Poster
Joined
Mar 13, 2008
Messages
546
Reaction score
29
Points
20
kos repair range RM200-300.power module/jack dah hampir nak rosak.baik cepat repair sebelum overcurrent kena ke part lain pada board.
 

kENJi

Fun Poster
Joined
Nov 22, 2009
Messages
318
Reaction score
9
Points
15
Back pain that affect the nerves of the spine,syogra, causing pain in the buttocks and legs through the knee, are less frequent. termal masaj yataklari The pain can begin immediately after the effort or injury or you can start after a few hours. A very low back pain is related to the age termal masaj yatagi . If you suffer back pain during more than two weeks, consult a doctor for yesim tasi yataklariconsideration and to ensure yesim tasi yatagi that the pain does not cause a health problem exceptional.
:(scam :(scam :(scam
 

mougenbach

Freshie
Joined
Jan 1, 2010
Messages
49
Reaction score
0
Points
6
Selalu pasang adepter sekali ngan battery eh?


Effect dia lah kan...aku tanya orang yang pakar..~!!satu bila notebook tue kita dah lama pakai dia mula meragam...sebab2 meragam salah satu dia adepter...kedua battery...battery lagi mahal dari adepter...adepter kat luar price dia RM100,battery original Dalam 200-300~!!

sebab2 Battery dan adepter Rosak...overcurrent <<--- ini isilah paling tepat...

cara2 nak selesaikan dia...Cabut battery apa bila dah penuh...sekian terima kasih..~!!kalo tidak melayang lagi duit anda :D
 

ko'bek

Active Member
Joined
Dec 6, 2009
Messages
1,365
Reaction score
64
Points
30
btl..kalau anto kat dealer..melbatkan mthboard pasti kos..smpai 1k keatas ..tp repair kat lowyat..rm 200 je,..
 

mougenbach

Freshie
Joined
Jan 1, 2010
Messages
49
Reaction score
0
Points
6
Charge Utk Hp Company...


TroubleShooting utk NoteBook Bukak Dan pasang Dan Selidik apa Yang Rosak price dia : RM200


Utk Pixel Checking :Rm 100


Utk Overcloaking Checking : Rm100


LCD screen Siap tukar Dan Pasang : RM900


Lain2 Den lupo...


Price Kat Low Yat Plaza~!!


TroubleShooting : RM20-30

Utk Pixel Test : RM10-15

OverCloaking Test : RM20-30

LCD siap Tukar dan Pasang : RM 450 - RM500


Ini Price yang aku dapat...Bleh Pie Tgk Dekat Kat Lowyat Plaza...~!!
 
Sponsored Post
Top
Log in Register