Samsung Lancar TV 8K QLED - Sokongan WiFi 6, Cip MediaTek

CG Sponsors
Xploit Machine

Legendary Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
17,729
Reaction score
3,220
Points
236
Sebagai pengeluar pelbagai jenis panel skrin, Samsung tidak dinafikan adalah antara yang terbaik. Samsung banyak membekalkan panel mereka kepada pengeluar lain, tidak kira televisyen mahupun telefon pintar. Antara televisyen Samsung yang premium, adalah televisyen yang menyokong resolusi 8K.

Terkini, Samsung bekerjasama dengan MediaTek untuk hadir dengan televisyen pintar baharu yang menyokong rangkaian WiFi 6. Melalui kemampuan ini, ia mempunyai kadar transmisi yang tinggi dan mampu menstrim kandungan 8K tanpa masalah. Model televisyen Samsung yang menggunakan cip MediaTek ini adalah Samsung 8K QLED Y20 (Q950 atau Q900). Bukan itu sahaja, dengan kemampuan 8K dan WiFi 6 ini juga, penggunaan Internet pada televisyen ini akan lebih lancar dan akan menjanjikan pengalaman penggunaan yang lebih hebat.

MediaTek turut akan mengembangkan penggunaan cip WiFi 6 mereka kepada penghala, modem, barangan elektrik lain, produk-produk berkait dengan permainan, peranti mudah alih dan juga peranti berhubung.

 
Top
Log in Register