BTC USD 60,696.1 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

(Q & A) samsung galaxy mini bermasa'alah.

kalau

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
salam sejahtera memembers CariGold, mods, admins dan guests yg aku hormati semua.

untok tak membuang masa, aku beli samsung mini aku tu ada lah udah setaun.

untok pengetahuan semua, bateri hempon aku tu memang ada tua dah. tak semantap

dolu aka cepat nak drain. tapi itu bukan masalah besar.

hempon tu sekarang ada masalah untok detect charging masa cas pakai traveller charger

mahu pun pakai kabel usb cucok kat pc. ada masa dia dapat detect ie charging, tapi kalo

dah 100% charged, cabut tali cas, ikon 100% kat tepi atas sebelah kiri atau ikon bateri

maseh menunjokkan ya dia tu tgh di cas. satu cara alternatif untok aku cas bateri adalah

dgn menggunakan desktop charger (cabut bateri dan cas pakai charger yg made in china

tu). dan masa mau on (bateri dah full charge) aku tepaksa tiap2 kali reboot system (aku

tertau caner nak reboot pasal aku tekan semua butang yg ada. last2 aku tau mana satu

butang aku kena tekan).

aku saspek sopwer hempon aku ada masalah pasal hempon tu maseh utoh dah tak

berkecai sepertimana dgn hempon2 aku yg lain.

jadi aku meminta kerjasama dan idea memembers untok pinpoint apa penyakit

hempon aku tu dan apa saja idea untok mengubat nya.

untok pengetahuan semua jugak aku ni noob pasal hempon. terutama sekali tentang
sopwer dia. harap memembers dapat membantu.
 
Sponsored Post

kalau

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
haisehmen.....tarak yg tau ka?
 

mbf584

Fun Poster
Joined
Jun 18, 2010
Messages
891
Reaction score
1
Points
15
cuba bro try format atau update firmware dulu. klu x jln gak kemungkinan masalah hardware tu. boleh claim warranty klu ade lg ler.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register