Sampai Bila Warga Acheh (Tsunami ) terus brada di MAlaysia?

CG Sponsors




roBUST

Banned
Joined
Oct 13, 2008
Messages
12,406
Reaction score
136
Points
123
just sekadar pertanyaan :

bkn nk buruk or hina mana2 bangsa..cuma nk tahu

sbb area subang,Klang etc,warga Acheh masih ada ats dasar suaka politik (x silap aku) sbb tsunami

skrg,Acheh dah rebuild semula..so kenapa x d hantar kembali warga nya

bkn x suka..cume nk tahu perjanjian tu stakat mana

kalo dah antar suma,ok lah..myb sy yg x updated :)
 
Sponsored Post

BlackPepper

Active+ Member
Joined
Oct 26, 2009
Messages
4,906
Reaction score
50
Points
30
just sekadar pertanyaan :

bkn nk buruk or hina mana2 bangsa..cuma nk tahu

sbb area subang,Klang etc,warga Acheh masih ada ats dasar suaka politik (x silap aku) sbb tsunami

skrg,Acheh dah rebuild semula..so kenapa x d hantar kembali warga nya

bkn x suka..cume nk tahu perjanjian tu stakat mana

kalo dah antar suma,ok lah..myb sy yg x updated :)
belum ada yg bertindak kot...:-?:-?
 

Kehidupan

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jan 11, 2008
Messages
25,111
Reaction score
217
Points
123
Kerajaan Malaysiakan yang terbaik di dunia....

berperi kemanusiaan gitu....

 

clorox_bersih

Legendary Member
Joined
Jul 2, 2008
Messages
18,906
Reaction score
43
Points
120
nanti kalau dah anta,
susah polis2 korup nak pow diorang ni lagi:)):))
 

tudung87

Legendary Member
Joined
May 30, 2008
Messages
12,870
Reaction score
69
Points
120
just sekadar pertanyaan :

bkn nk buruk or hina mana2 bangsa..cuma nk tahu

sbb area subang,Klang etc,warga Acheh masih ada ats dasar suaka politik (x silap aku) sbb tsunami

skrg,Acheh dah rebuild semula..so kenapa x d hantar kembali warga nya

bkn x suka..cume nk tahu perjanjian tu stakat mana

kalo dah antar suma,ok lah..myb sy yg x updated :)
betul2.. nanti macam2 diorg mintak...

sejarah malaysia dh menunjukkannyeeee....

kemasukan bangsa asing yg kemudian menjadi rakyat malaysia..

nanti nak masuk bahasa indonesia dlm silibus lg, nak anak dpt biasiswa lagik, nak dpt tanah lagi, nak ada sekolah khas utk anak2 indonesia lagik.. nak bhs indonesia kat papan tanda jalan lagikkk.. yela, kang ramai pelancong indon kat malaysia ni.. mane paham bahasa melayu....:D:D

ramai gle org indon ni... bape juta dahhh... skang p0n org ind0n dh pandai demand... cm x lama lagikk jeeee..
 
Last edited:

roBUST

Banned
Joined
Oct 13, 2008
Messages
12,406
Reaction score
136
Points
123
betul2.. nanti macam2 diorg mintak...

sejarah malaysia dh menunjukkannyeeee....

kemasukan bangsa asing yg kemudian menjadi rakyat malaysia..

nanti nak masuk bahasa indonesia dlm silibus lg, nak anak dpt biasiswa lagik, nak dpt tanah lagi, nak ada sekolah khas utk anak2 indonesia lagik.. nak bhs indonesia kat papan tanda jalan lagikkk.. yela, kang ramai pelancong indon kat malaysia ni.. mane paham bahasa melayu....:D:D

ramai gle org indon ni... bape juta dahhh... skang p0n org ind0n dh pandai demand... cm x lama lagikk jeeee..
anak2 yg lahir kt sini ape status nya?dpt kewarganegaraan x?

kalo cmni..x lama nanti..jadi malaysia raya la kalo x bentuk..just ma 2cent
 

FaRid^sp

Super Active Member
Joined
Mar 8, 2009
Messages
5,745
Reaction score
13
Points
65
korang try gi survey kat warung2 makanan area chow kit.. warga indon dah pegang market situ.. income puluhan ribu sebulan.. aku tak tau la camne depa boleh dpt permit..
 

tudung87

Legendary Member
Joined
May 30, 2008
Messages
12,870
Reaction score
69
Points
120
korang try gi survey kat warung2 makanan area chow kit.. warga indon dah pegang market situ.. income puluhan ribu sebulan.. aku tak tau la camne depa boleh dpt permit..
org melayu xnak amik market.. org indon sebat jela.. hulur duit trus dapatttt..

kuat betul network diorg... dahla nak ngayang malaysia knon.. ceitttt..
 

roBUST

Banned
Joined
Oct 13, 2008
Messages
12,406
Reaction score
136
Points
123
org melayu xnak amik market.. org indon sebat jela.. hulur duit trus dapatttt..

kuat betul network diorg... dahla nak ngayang malaysia knon.. ceitttt..
yerke org melayu tanak enter market?ke d perkotak katik kn?

sbb selalu nya cmtu..nk wat tu tale..wat ni tale..bile dah stabil..org seblah plak busuk..
 

iwak

Super Active Member
Joined
Mar 21, 2008
Messages
7,594
Reaction score
37
Points
80
ada msalah ke klo trus duk sni.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register