BTC USD 62,317.4 Gold USD 1,806.20
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help Saman PDRM vs Roadtax Kereta

fito.mazz

Fun Poster
Joined
Sep 17, 2010
Messages
257
Reaction score
3
Points
15
Salam bro2 & sista2..

aku yang kerdil ni nak tanya tentang saman kereta ni..
aku ada satu saman atas kereta yang aku tengah pakai sekarang ni..dan juga 2 saman atas kereta yang orang lain pakai (kereta orang ni atas nama aku)...aku nak setelkan saman kereta aku ni sementara ada diskaun 50% ni....soalan aku...kalau aku just setelkan saman kereta aku ni kan..nanti bila aku nak renew roadtax kereta aku ni,adakah aku masih lagi dalam senarai blacklist tak boleh nak renew roadtax kereta aku????(sekiranya orang yang pakai kereta atas nama aku ni masih lagi tak setelkan 2 saman tuh)..or adakah aku boleh renew roadtax kereta aku tuh tanpa ada masalah???

mohon sesapa yang tahu pasal ni tolong aku yerr..
 
Sponsored Post

zali8057

Fun Poster
Joined
Feb 6, 2010
Messages
690
Reaction score
5
Points
15
aku rasa kau kena bayr semuanyer..
polis bukan kira sapa yang pakai kereta tu..
janji saman atas kereta kau,, pls bayar :)paid :-?
 

qba437

CG Top Poster Club
Joined
Oct 20, 2008
Messages
32,537
Reaction score
92
Points
120
aku rasa kau kena bayr semuanyer..
polis bukan kira sapa yang pakai kereta tu..
janji saman atas kereta kau,, pls bayar :)paid :-?

betul laa..dorang saman atas kereta..bukan atas pembawa kereta..
 

mrkon

Active+ Member
Joined
May 21, 2010
Messages
2,525
Reaction score
16
Points
25
kena selesai semua bro sebab atas nama bro kan kenderaan tu jika tidak masih boleh perbaharui cukai jalang tapi 6 bln sahaja...
 

fito.mazz

Fun Poster
Joined
Sep 17, 2010
Messages
257
Reaction score
3
Points
15
nampak gayanya..aku mmg kene paksa org bayar jugak 2 saman tuh..aduhhhh...

ok bro sekalian...thanks for ur information..
 

fito.mazz

Fun Poster
Joined
Sep 17, 2010
Messages
257
Reaction score
3
Points
15
kena selesai semua bro sebab atas nama bro kan kenderaan tu jika tidak masih boleh perbaharui cukai jalang tapi 6 bln sahaja...

tuh la pasal..road tax bebaru ni mmg aku leh setelkan utk 6 bulan aje..sknag ada diskaun utk 2 minggu ni dari 1 hb..ni y aku nak setelkan saman ekor aku ni satu..tapi bile check, ada lagi 2 saman ekor..tuh y aku duk pk2 ni..saman aku mmg aku leh bayar...saman org lain takkan aku nak bayar jugak kot..huhu..kalu aku just bayar saman kete aku aje...then kalu xder masalah..tak yah la aku kaco hidup org ni...tapi nampak gayanya..aku kene kaco jugak la org ni..#:-S
 

fito.mazz

Fun Poster
Joined
Sep 17, 2010
Messages
257
Reaction score
3
Points
15
aku rasa kau kena bayr semuanyer..
polis bukan kira sapa yang pakai kereta tu..
janji saman atas kereta kau,, pls bayar :)paid :-?

haha..baekkk...saman kete aku so aku akan bayar...hehehehe..
 

pentium5

Active+ Member
Joined
Sep 16, 2008
Messages
4,891
Reaction score
87
Points
30
aku rasa ko kena byr atas keta yg ko pakai jer.
keta yg 1 lg tuh org yg pakai tu lah yg kena tanggung
sape suruh dia pakai atas name ko
 

akecema

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
23,596
Reaction score
2,929
Points
206
aku rasa ko kena byr atas keta yg ko pakai jer.
keta yg 1 lg tuh org yg pakai tu lah yg kena tanggung
sape suruh dia pakai atas name ko

aku pun rase mcm ni
ko settlekan saman kreta yg ko nak hidupkn road tax je
:)paid
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register