Saman Parking Majlis Bandaraya

Recommended Brokers


iamloco

Super Active Member
Joined
Dec 16, 2008
Messages
9,785
Reaction score
97
Points
70
Salam semua..baru2 ni aku kena saman parking RM30 oleh Majlis Bandaraya Melaka..

Nak tnya, kalau tak bayar saman ni ape jd? kne blacklist ngn jpj ke?
 
Sponsored Post

babyblacky

CG Top Poster Club
Joined
Feb 24, 2011
Messages
20,127
Reaction score
211
Points
123
xkene blacklist ngn jpj..buang jer tepi longkang...aku slalu kene, pastu aku koyak depan2 kat mamat yg kuar saman tu :D
 

iwanawi

Active Member
Joined
Aug 24, 2010
Messages
1,136
Reaction score
7
Points
25
tak kot TT..aku dah kena 2 kali saman parking MP batu pahat dgn 1 DBKL...dah 3 tahun lebih..stakat ni takda pun blacklist..renew roadtax kete pn ok je...
 

highrulez

Fun Poster
Joined
Nov 16, 2008
Messages
352
Reaction score
1
Points
15
tak payah bayar...relax jer..aku saman majlis bersepah...hehe
 

DcoE

Active Member
Joined
Sep 6, 2010
Messages
1,083
Reaction score
0
Points
20
tak elok itu hasil negeri untuk anda juga :D bayar la kalau ada lebih $ nanti tapi yg pasti tak kena senarai hitam pun.
 

iamloco

Super Active Member
Joined
Dec 16, 2008
Messages
9,785
Reaction score
97
Points
70
ingat nak byr, tapi bkn sngaja pun hari tu, tak tau plak area tu kena pakai kupon.. bleh byr kat kaunter MBMB je ke? jenuh nak gi bandar melaka balik nih
 

selipar2010

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Aug 24, 2010
Messages
18,867
Reaction score
1
Points
115
try tgk kt maybank2u bleh ke tak nk byr :D
 

DcoE

Active Member
Joined
Sep 6, 2010
Messages
1,083
Reaction score
0
Points
20
bayar pakai pos pun boleh la buat money order.kes aku dulu kena kat kuala terengganu kena saman sebab letak kenderaan dkt pakir simpanan.aku tanya penguatkuasa tu macam mana nak bayar saya bukan orang sini,dia ckp pakai pos pun boleh,selain tu cara lain aku tanya dia lagi.dia suruh aku terus ke pejabat bandaran la,aku terus pergi dan bayar saman dan terkejut sebab caj di kenakan cuma RM5:))dan awek kaunter tu ckp sebab saman pun belum keyin dlm sistem mereka.
tapi kat tempat sendiri aku lengahkan sehingga surat merah:)) aku tahu mmg tak kurang punya RM30 tetap:(
 

kambenhitam

Fun Poster
Joined
Jun 17, 2010
Messages
873
Reaction score
5
Points
15
Dah bayar ke tt...aku pun baru kena ni...aku dh la kat utara
 
Sponsored Post
Top
Log in Register