Salib datang dengan cahaya dalam mimpi..

CG Sponsors




ikanlemas19

Active Member
Joined
Jun 4, 2008
Messages
1,620
Reaction score
0
Points
20
Ada mber tanya,dia bermimpi salib datang berpusing2 dgn cahaya terang ke arah dia..adakah mimpi dia?? dia org islam..so ada pandangan rakan2 CG..:">
 
Sponsored Post

Dreamboxjb

Legendary Member
Joined
Apr 30, 2011
Messages
11,712
Reaction score
51
Points
135
Ada mber tanya,dia bermimpi salib datang berpusing2 dgn cahaya terang ke arah dia..adakah mimpi dia?? dia org islam..so ada pandangan rakan2 CG..:">
bagus dia beristighfar...
allah swt mau uji dia...
biasa macam tu tu
 

arzaraza

Super Active Member
Joined
Sep 22, 2010
Messages
5,762
Reaction score
28
Points
70
mimpi hanya mainan tidur.


ataupun dia ada hati nak jadi kristian, serta reka cerita
mcm tu. boleh jadi la.
 

Kassim Hensem

Active+ Member
Joined
Jan 15, 2011
Messages
3,531
Reaction score
257
Points
51
hebat ni... dh macam member aku...

Member aku nih nak solat jer... Allaahu akbar... SALIB cahaya putih muncul depan dia.

Kengkadang mcm dapat premonition agama Islam itu palsu... agama Kristian yang benar. Kengkadang dalam mimpi orang pimpin dia masuk Kristian.


Berubat x settle. Lama-lama akidah dia pun goyang. Memang goyang habis sampai cakap Islam tu x betul. Yang betul tu kristian.

Sampai jumpa sorang Ustaz ni... Ustaz ni x ubatkan dia tapi ajar dia solat tasbih dengan certain kaedah yang bersanad.

Dia ikut lah sebagai last resort.

Malam tuh... as usual cahaya tu keluar... salib kaler perak silver gemerlapan... tetiba solat tasbih tuh jadi berat... berat gila nak buat sampai dia kata muka dia naik herot air liur sampai nak meleleh... tapi entahlah hati dia suruh dia teruskan gak.. makin lama makin terang salib tuh pastuh tetiba dengar bunyi menjerit menyeringai... salib tu lesap macam terbakar... tetiba ada bunyi hangus kuat gaban. Dia sambung solat macam biasa. Selesai salam dia usya depan dia tengok ada kesan hangus abu atas sejadah tapi x banyak.. boleh kuis2 dengan tangan.



Sampai sekarang dia dah x kena usik.. in fact akidah dia makin kuat... antara sahabat aku yang cukup power zikir dia sekarang. X mampu nak follow.


Mungkin TT boleh sarankan sahabat tu solat tasbih jugak. Member aku tuh lama gak hadapi masalah ni. Alhamdulillah settle dengan izin Allah. Solat tasbih ni satu ibadat yang bagus dan cukup berkesan sebagai ubat mujarrob dgn izin Allah. Cubalah.
 

metaaura

Super Active Member
Joined
Feb 25, 2007
Messages
6,737
Reaction score
3
Points
65
hebat ni... dh macam member aku...

Member aku nih nak solat jer... Allaahu akbar... SALIB cahaya putih muncul depan dia.

Kengkadang mcm dapat premonition agama Islam itu palsu... agama Kristian yang benar. Kengkadang dalam mimpi orang pimpin dia masuk Kristian.


Berubat x settle. Lama-lama akidah dia pun goyang. Memang goyang habis sampai cakap Islam tu x betul. Yang betul tu kristian.

Sampai jumpa sorang Ustaz ni... Ustaz ni x ubatkan dia tapi ajar dia solat tasbih dengan certain kaedah yang bersanad.

Dia ikut lah sebagai last resort.

Malam tuh... as usual cahaya tu keluar... salib kaler perak silver gemerlapan... tetiba solat tasbih tuh jadi berat... berat gila nak buat sampai dia kata muka dia naik herot air liur sampai nak meleleh... tapi entahlah hati dia suruh dia teruskan gak.. makin lama makin terang salib tuh pastuh tetiba dengar bunyi menjerit menyeringai... salib tu lesap macam terbakar... tetiba ada bunyi hangus kuat gaban. Dia sambung solat macam biasa. Selesai salam dia usya depan dia tengok ada kesan hangus abu atas sejadah tapi x banyak.. boleh kuis2 dengan tangan.



Sampai sekarang dia dah x kena usik.. in fact akidah dia makin kuat... antara sahabat aku yang cukup power zikir dia sekarang. X mampu nak follow.


Mungkin TT boleh sarankan sahabat tu solat tasbih jugak. Member aku tuh lama gak hadapi masalah ni. Alhamdulillah settle dengan izin Allah. Solat tasbih ni satu ibadat yang bagus dan cukup berkesan sebagai ubat mujarrob dgn izin Allah. Cubalah.
Allahuakbarm, berminat nak dpt sanad solat tasbih.. :)
 

irsaffy

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2007
Messages
42,957
Reaction score
268
Points
131
Gangguan syaitan takpun jin kafir..
 

cyberqash

Fun Poster
Joined
May 3, 2006
Messages
326
Reaction score
3
Points
15
sebelum tido amalkan laa baca surah2, syaitan dalam tido pun dia masuk....

Diriwayatkan dari Aisyah:

Setiap kali Rasulullah Saw hendak tidur (malam hari) Nabi Saw menangkupkan kedua tangannya dan meniupnya setelah membaca Surah Al Ikhlas, Al Falaq dan Al Nas, lalu mengusapkannya ke seluruh bahagian tubuhnya, dimulai dari kepala, wajah, dan bahagian depan tubuhnya. Nabi Saw melakukannya tiga kali

(Shahih Bukhari)
 

Kassim Hensem

Active+ Member
Joined
Jan 15, 2011
Messages
3,531
Reaction score
257
Points
51
Allahuakbarm, berminat nak dpt sanad solat tasbih.. :)
x payah sanad-sanad... ikut jer apa Nabi Muhammad SAW ajar... karang ramai pertikai cakap Nabi Muhammad SAW x ajar suruh bersanad-sanad ni susah pula... :p

Tapi yang member den tuh dia ambik amalan solat tasbih tu dari ustaz tu di Sabak Bernam. Datang niat nak berubat sekali Ustaz tu x nak ubat daa... ustaz tu tengok dia terus suruh buat solat tasbih macam yang diajar.

Memang sahabat den.. bukan cerita atas orang. Mudahan bermanfaatlah kisah ini.
 

awiena

Active+ Member
Joined
Aug 3, 2012
Messages
4,864
Reaction score
155
Points
33
Ada mber tanya,dia bermimpi salib datang berpusing2 dgn cahaya terang ke arah dia..adakah mimpi dia?? dia org islam..so ada pandangan rakan2 CG..:">
gangguan syaitan..suruh dia berubat ..ntah ntah saka apa ntah ada kat badan
 

effies

Active+ Member
Joined
May 14, 2009
Messages
2,740
Reaction score
34
Points
30
syaitan la tu yg mau ganggu...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register