salam semua.. saya ada soalan mengenai forex tentang demo account

Latest Posts

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.16697
USD / JPY
104.621
GBP / USD
1.29278
USD / CHF
0.91595
USD / CAD
1.33224
EUR / JPY
122.090
AUD / USD
0.70284

CG Sponsors




akukurt

Legendary Member
Joined
Feb 9, 2010
Messages
10,592
Reaction score
60
Points
120
salam semua,

saya baru berjinak2 dengan demo account forex.

saya ada sedikit persoalan yang amat newbie. di harap para otai2 boleh menjawab persoalan saya.



dalam gambar tu saya ada letak nombor.. saya tak mengetahui apakah maksud, fungsi dan kegunaan itu semua.. harap kalian tidak keberatan untuk menjawab..

1.Balance
2.Equity
3.Margin
4.Free Margin
5.Margin Level
6.Stop Loss
7.Take Profit.

itu saja yang saya ingin mengetahui buat masa ini... dan mungkin banyak lagi pada masa hadapan..


terima kasih semua.. :)cgrock
 
Last edited:
Sponsored Post

atlantis

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 3, 2008
Messages
35,221
Reaction score
767
Points
161
guna demo akaun ni utk di petik2 sesuka hati.

ko petik2 la dia sesuka hati.
perlahan2 ko akan tau sendiri apa menda menatang2 tu sumer.
 

akukurt

Legendary Member
Joined
Feb 9, 2010
Messages
10,592
Reaction score
60
Points
120
guna demo akaun ni utk di petik2 sesuka hati.

ko petik2 la dia sesuka hati.
perlahan2 ko akan tau sendiri apa menda menatang2 tu sumer.
:eek::eek:

herm, tak sedap jugak nak petik2 kalau tak tau menatang ape yang di petik...

:)cgrock
 

jiwo kacau

Legendary Member
Joined
Jun 16, 2008
Messages
10,308
Reaction score
258
Points
131
petik sampei lobam...lingkup apply lg wet maya...pastu petik lg sampei dgn sendiri nyo hang fhm....bondo2 mcm dgn sendiri nyo leh tawu dgn syarat ghajin2 lh petik :eek::eek::eek::)cgrock:)paid
 

gOdFeLLa

Senior Member, InstaForex Official, Introducing Br
Platinum Member
Joined
Jan 4, 2007
Messages
9,441
Reaction score
401
Points
81
salam semua,

saya baru berjinak2 dengan demo account forex.

saya ada sedikit persoalan yang amat newbie. di harap para otai2 boleh menjawab persoalan saya.



dalam gambar tu saya ada letak nombor.. saya tak mengetahui apakah maksud, fungsi dan kegunaan itu semua.. harap kalian tidak keberatan untuk menjawab..

1.Balance
2.Equity
3.Margin
4.Free Margin
5.Margin Level
6.Stop Loss
7.Take Profit.

itu saja yang saya ingin mengetahui buat masa ini... dan mungkin banyak lagi pada masa hadapan..


terima kasih semua.. :)cgrock
bukak metatrader, pergi dekat Help... dan pilih Help Topics
Semua ada kat dalam tu....
 

Jackhalid

Super Active Member
Platinum Member
Joined
May 24, 2008
Messages
6,461
Reaction score
1,028
Points
151
salam semua,

saya baru berjinak2 dengan demo account forex.

saya ada sedikit persoalan yang amat newbie. di harap para otai2 boleh menjawab persoalan saya.



dalam gambar tu saya ada letak nombor.. saya tak mengetahui apakah maksud, fungsi dan kegunaan itu semua.. harap kalian tidak keberatan untuk menjawab..

1.Balance = balance akaun ko, tak termasuk rugi/untung position yg ko tengah open
2.Equity = balance akaun ko + [email protected] yg masih floating
3.Margin = brapa modal ko dah pakai utk open position tu. kalo 1 position $25, margin ko akan jadi $50 kalo ko bukak 2 position
4.Free Margin = berapa banyak lagi modal ko bleh guna utk open position seterusnya
5.Margin Level = Free Margin Bahagi Margin (berapa peratus modal ko yg masih boleh digunakan utk open position)
6.Stop Loss = target loss. price utk stop loss. kalo kena, maknanya position close dgn RUGI
7.Take Profit = target profit. price utk berapa ko bajet dia akan pergi. kalo kena, maknanya position akan close dgn UNTUNG

itu saja yang saya ingin mengetahui buat masa ini... dan mungkin banyak lagi pada masa hadapan..


terima kasih semua.. :)cgrock
1.Balance = balance akaun ko, tak termasuk rugi/untung position yg ko tengah open
2.Equity = balance akaun ko + [email protected] yg masih floating
3.Margin = brapa modal ko dah pakai utk open position tu. kalo 1 position $25, margin ko akan jadi $50 kalo ko bukak 2 position
4.Free Margin = berapa banyak lagi modal ko bleh guna utk open position seterusnya
5.Margin Level = Free Margin Bahagi Margin (berapa peratus modal ko yg masih boleh digunakan utk open position)
6.Stop Loss = target loss. price utk stop loss. kalo kena, maknanya position close dgn RUGI
7.Take Profit = target profit. price utk berapa ko bajet dia akan pergi. kalo kena, maknanya position akan close dgn UNTUNG


teruskan berusaha menimba ilmu dgn forex. forex itu amat luas. take your time. market tak akan tutup. TQ :)cgrock
 

akukurt

Legendary Member
Joined
Feb 9, 2010
Messages
10,592
Reaction score
60
Points
120
1.Balance = balance akaun ko, tak termasuk rugi/untung position yg ko tengah open
2.Equity = balance akaun ko + [email protected] yg masih floating
3.Margin = brapa modal ko dah pakai utk open position tu. kalo 1 position $25, margin ko akan jadi $50 kalo ko bukak 2 position
4.Free Margin = berapa banyak lagi modal ko bleh guna utk open position seterusnya
5.Margin Level = Free Margin Bahagi Margin (berapa peratus modal ko yg masih boleh digunakan utk open position)
6.Stop Loss = target loss. price utk stop loss. kalo kena, maknanya position close dgn RUGI
7.Take Profit = target profit. price utk berapa ko bajet dia akan pergi. kalo kena, maknanya position akan close dgn UNTUNG


teruskan berusaha menimba ilmu dgn forex. forex itu amat luas. take your time. market tak akan tutup. TQ :)cgrock
ini dia jawapan yang saya mahukan..terima kasih bro Jackhalid.. baru saya paham sekarang..

kalau saya tak guna SL dan TP, saya letak 0.00 dan close secara manual pon boleh kan bro??


terima kasih sekali lagi
 
Sponsored Post
Top
Log in Register