BTC USD 24,568.8 Gold USD 1,801.89
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Sakit Kepala Ketika Berpuasa? Ini Punca Dan Cara Mengatasinya

dloanman

CG Top Poster Club
gem
Messages
32,783
Joined
Apr 15, 2012
Messages
32,783
Reaction score
2,625
Points
266
Awards
1
aku flat terus hari first tahun ni, 15 minit da mcm 15 jam smlm tggu.
berpusing kepala, nak termuntah pun ada. Buka puasa je terus telan pil migrain haha.
Pastu tidur tau2 dah pkl 4 lebih, nasib banyak masa lagi.

Worst sikit la tahun ni sbb kebiasaan sbln atau smggu seblm puasa aku da buang gula siap2.
so kalau sakit kepala boleh bedal ubat tp tahun ni mmg skip kebiasaan tu

Samo jang, azan jo den minum air suam trus telan actifast. Pastu mkn kurma n air teh hijau panas. Nasi 1 senduk dgn lauk n sayur.

Tapi blk terawih den bedal nasi 2 pggn sbb lapar sgt ekekeke 😁
 
Sponsored Post

anbusan

Super Active Member
Messages
8,818
Joined
Jan 22, 2006
Messages
8,818
Reaction score
410
Points
91
Samo jang, azan jo den minum air suam trus telan actifast. Pastu mkn kurma n air teh hijau panas. Nasi 1 senduk dgn lauk n sayur.

Tapi blk terawih den bedal nasi 2 pggn sbb lapar sgt ekekeke 😁

ok la smpt terawih kat masjid, aku klu sakit kepala biasa gagah lagi la kot nak gerak2 lepas buka. Tadi pun nasib 4 lebih terjaga sempat terawih dgn yg lain2
klu migrain mmg lepak terus tak larat nak buat apa. Migrain kalau kene nak baring pun makin sakit kepala.
 

dloanman

CG Top Poster Club
gem
Messages
32,783
Joined
Apr 15, 2012
Messages
32,783
Reaction score
2,625
Points
266
Awards
1
ok la smpt terawih kat masjid, aku klu sakit kepala biasa gagah lagi la kot nak gerak2 lepas buka. Tadi pun nasib 4 lebih terjaga sempat terawih dgn yg lain2
klu migrain mmg lepak terus tak larat nak buat apa. Migrain kalau kene nak baring pun makin sakit kepala.

sabolah jang, den doakan ekau dapek poso dgn tenang hari ni tnpa sakit kepalo.....aminnn
 

mariamaria

Freshie
Messages
19
Joined
Mar 3, 2022
Messages
19
Reaction score
2
Points
8
skit kepala tu mmg biase sbb kita kn kurg minum air. jdi waktu malam tu klu bleh mmg kena minum air bnyk.. yg penting tilam tu mesti kena selesa. dgn skit bdn skli bleh hilang :D
 

surialp

Freshie
Messages
18
Joined
Aug 15, 2019
Messages
18
Reaction score
1
Points
8
skit kepala tu mmg biase sbb kita kn kurg minum air. jdi waktu malam tu klu bleh mmg kena minum air bnyk.. yg penting tilam tu mesti kena selesa. dgn skit bdn skli bleh hilang :D
tu lah belom lagi kalo kena mgrain weh mencucuk cucuk! skrg plak cuaca panas so mmg kne minom bnyk air.. dh teruk sgt amik panadol.. kdg effect smpai ke mlm. nk tido pun x relek..
 

sifahda99

Internet Keyword Marketing Mercenaries
Messages
22
Joined
Dec 7, 2020
Messages
22
Reaction score
2
Points
8
tu lah belom lagi kalo kena mgrain weh mencucuk cucuk! skrg plak cuaca panas so mmg kne minom bnyk air.. dh teruk sgt amik panadol.. kdg effect smpai ke mlm. nk tido pun x relek..
Stuju! Klu kita ni skit kepala, nak baring2 plak tilam keras tak selesa... Mmg moody jadi nyer laa. Nsib tilam aq ni baru tukar, tip top quality dia uolls
 

surialp

Freshie
Messages
18
Joined
Aug 15, 2019
Messages
18
Reaction score
1
Points
8
Stuju! Klu kita ni skit kepala, nak baring2 plak tilam keras tak selesa... Mmg moody jadi nyer laa. Nsib tilam aq ni baru tukar, tip top quality dia uolls
paling x best bila dh sakit kepala effect smpai ke badan smua sbb x ckup tido. ingt nk kene cari bntal baru bagi sapot kepala.. yg ni tilam apa? best ke?
 

mariamaria

Freshie
Messages
19
Joined
Mar 3, 2022
Messages
19
Reaction score
2
Points
8
tu lah belom lagi kalo kena mgrain weh mencucuk cucuk! skrg plak cuaca panas so mmg kne minom bnyk air.. dh teruk sgt amik panadol.. kdg effect smpai ke mlm. nk tido pun x relek..
Padahal kita dh minum air banyk pun still jadi yg sme jgk. Ada sbb dri cuaca jugakk.. Mungkin ada baik nye laa waktu malam tu at least bantal kena cari yg sesuai. Klu bajet lebih, beli je tilam baru kikiki
 

surialp

Freshie
Messages
18
Joined
Aug 15, 2019
Messages
18
Reaction score
1
Points
8
Padahal kita dh minum air banyk pun still jadi yg sme jgk. Ada sbb dri cuaca jugakk.. Mungkin ada baik nye laa waktu malam tu at least bantal kena cari yg sesuai. Klu bajet lebih, beli je tilam baru kikiki
btol, air kena minum bnyk skrg ni bahaya tkut kene heat stroke plak.. tilam kene cari yg ada cooling effect. xkan nk brgantung dgn ac je melambong bill
 

reezn

Mutiple ID - Jedi / soybean
Messages
4,943
Joined
May 1, 2022
Messages
4,943
Reaction score
398
Points
41
biasa ingatkan nasi jer time sahur. asik terkencing pun ya juga
 
Sponsored Post

Top
Log in Register