BTC USD 37,850.5 Gold USD 1,792.10
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Sajat dakwa Arab Saudi bagi dia buat umrah sebagai wanita - Harith Iskander

hiduprakyat

Super Active Member
Messages
6,579
Joined
Dec 6, 2010
Messages
6,579
Reaction score
467
Points
91
sajat-harith-gambar.jpg

Nut Sajat (kanan) ketika menjawab pertanyaan Harith Iskander (kiri)

Sajat dakwa Arab Saudi bagi dia buat umrah sebagai wanita

PETALING JAYA – Usahawan kontroversi, Muhammad Sajjad Kamaruzzaman atau Nur Sajat mendakwa kerajaan Arab Saudi membenarkannya mengerjakan umrah seperti seorang wanita.

Nur Sajat memberitahu, dia tidak pernah didiskriminasi di Tanah Suci Mekah semasa menunaikan ibadah umrah

“Sampai sahaja saya di sana, memang di pasport tertera menyatakan saya sebagai seorang lelaki tetapi saya lampirkan bersama surat yang menyatakan saya sudah tukar jantina.

“Kemudian saya diminta untuk memakai hijab dan pergi ke bahagian wanita bagi menunaikan umrah,” katanya dalam prorgam ‘What’s Going On Malaysia?’ yang dihoskan pelawak tanah air, Harith Iskander secara ‘Live’ di Facebooknya sebentar tadi

Jelasnya, proses ibadah tersebut juga berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah yang timbul.

“Perjalanan saya dalam mengerjakan umrah sangat dipermudahkan, yelah kita ke sana untuk mendekatkan diri kepada Tuhan.

“Alhamdulillah saya dapat melakukan sebanyak dua kali ibadah umrah sepanjang tempoh saya berada di sana,” ujarnya.

Katanya, dia amat bersyukur di atas kemudahan dalam mengerjakan ibadah itu di samping dapat mencium batu Hajarul Aswad. – K! ONLINE
 
Sponsored Post

pelitaminyak

Super Active Member
gem
Messages
6,379
Joined
Aug 13, 2008
Messages
6,379
Reaction score
1,757
Points
151
sajat-harith-gambar.jpg

Nut Sajat (kanan) ketika menjawab pertanyaan Harith Iskander (kiri)

Sajat dakwa Arab Saudi bagi dia buat umrah sebagai wanita

PETALING JAYA – Usahawan kontroversi, Muhammad Sajjad Kamaruzzaman atau Nur Sajat mendakwa kerajaan Arab Saudi membenarkannya mengerjakan umrah seperti seorang wanita.

Nur Sajat memberitahu, dia tidak pernah didiskriminasi di Tanah Suci Mekah semasa menunaikan ibadah umrah

“Sampai sahaja saya di sana, memang di pasport tertera menyatakan saya sebagai seorang lelaki tetapi saya lampirkan bersama surat yang menyatakan saya sudah tukar jantina.

“Kemudian saya diminta untuk memakai hijab dan pergi ke bahagian wanita bagi menunaikan umrah,” katanya dalam prorgam ‘What’s Going On Malaysia?’ yang dihoskan pelawak tanah air, Harith Iskander secara ‘Live’ di Facebooknya sebentar tadi

Jelasnya, proses ibadah tersebut juga berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah yang timbul.

“Perjalanan saya dalam mengerjakan umrah sangat dipermudahkan, yelah kita ke sana untuk mendekatkan diri kepada Tuhan.

“Alhamdulillah saya dapat melakukan sebanyak dua kali ibadah umrah sepanjang tempoh saya berada di sana,” ujarnya.

Katanya, dia amat bersyukur di atas kemudahan dalam mengerjakan ibadah itu di samping dapat mencium batu Hajarul Aswad. – K! ONLINE
Percaya bulat2 dia ni..........
 

odin_kaa

Active Member
Messages
1,684
Joined
Dec 29, 2012
Messages
1,684
Reaction score
308
Points
51
bila melayu celup berbicara, lutut lagi laju dari otak
 

odin_kaa

Active Member
Messages
1,684
Joined
Dec 29, 2012
Messages
1,684
Reaction score
308
Points
51
Anggap je le dia tgh buat lawak

maaf tuan tapi memang melayu celup ni layak pun dibahan, dah dia bukan ada paksi pada kebenaran pun. Oh lupa pulak ... Western mindset memang perception first, facts later
 

apoeki

Super Active Member
gem
Messages
7,856
Joined
Aug 7, 2012
Messages
7,856
Reaction score
860
Points
121
x lama lagi si harith ni kena saman la ngn sepupu sajat
 

TT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgem
Messages
163,460
Joined
Jan 13, 2009
Messages
163,460
Reaction score
22,262
Points
1,831
Awards
1
Sajat pun dia mesti pilih yg lebih side ke dia nak accept live pun. Yg keliberalan.

Berani amik interview rtm la 🤭
 

lau_kau

Legendary Member
gem
Messages
18,257
Top Poster #5
Joined
Aug 2, 2007
Messages
18,257
Reaction score
3,166
Points
261
Awards
1
Caya2 apa pun bang yat hebat....bang jat mangsa ja hahaha.....awat yg bang jat lari kluaq Saudi aritu bila dh kantoi, tunggu la sana
 

Penbiru

CG Top Poster Club
gem
Messages
24,686
Joined
Jan 12, 2008
Messages
24,686
Reaction score
4,118
Points
261
Awards
1
Sajat pun dia mesti pilih yg lebih side ke dia nak accept live pun. Yg keliberalan.

Berani amik interview rtm la 🤭
kan......Kalau Awani pun mungkin ke side Sajat juga....kalau ikut pemikiran hos dia...hahaha
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register