Sah!mulai 1 mei 2013, had pembiayaan peribadi semua bank di malaysia dihadkan

CG Sponsors




seganu

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Oct 16, 2009
Messages
1,705
Reaction score
77
Points
30
Salam,

Tengahari saja gi Bank Rakyat and Public Bank, nak gi dapatkan slip settlement, pahtu, saja2 lah tanya Branch Manager Public Bank and Bank Rakyat(kedua2nya member aku) pasal ura2 pinjaman peribadi dihadkan ke 10 tahun sahaja. Pahtu, depa cakap, tawaran loan 20 tahun hanya sehingga akhir bulan ni dan 1 Mei 2013, Bank Negara dah kuatkuasakan circular dimana peminjam hanya boleh buat loan setakat 10 tahun sahaja gara2 ramai org muda dilanda muflis~X(~X(~X(~X(...so..aku nasihatkan, kepada yang nak buat loan tu, cepat2 settlekan urusan angkat loan...so.skrg tengah usha2 bank2 yang offer loan yang bagus..dengar2 agrobank..faedah best juga...tapi..sehingga akhir bulan ni jer la...huhuhuhuu:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

sekadar share
 
Sponsored Post

seganu

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Oct 16, 2009
Messages
1,705
Reaction score
77
Points
30
kawan2 boleh share kot ada info terkini?
 

zerovirus

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 25, 2009
Messages
182,141
Reaction score
79
Points
1,020
10 tahun ? untuk pinjaman umah tak leh ke ?
 

GreenDay

Super Active Member
Joined
Feb 3, 2008
Messages
5,085
Reaction score
18
Points
75
Ni Mesti Belah2 Pantai Timur Ni...
Tq For Info... :)
 

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
41,259
Reaction score
1,126
Points
201
adoi.. camno nih.. aku dah la x kawen lagi... uuwarrgghhhh.....
 

highway

Active+ Member
Joined
Oct 17, 2009
Messages
4,417
Reaction score
293
Points
46
kawan aku keje bank rakyat...dia ckp rumour je ni....nak tingkatkan sales
 

seganu

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Oct 16, 2009
Messages
1,705
Reaction score
77
Points
30
10 tahun ? untuk pinjaman umah tak leh ke ?
Untuk personal loan jer bro..untuk loan rumah..rasanya..tak termasuk dalam circular...yang tu..kalau depa kacau gak...confirm aku tukar line...!huhu:)cgrock:)cgrock
 

mzak

Legendary Member
Joined
Nov 3, 2009
Messages
15,880
Reaction score
152
Points
128
Utk beberapa bank da rasmi,

utk beberapa bank lagi belum rasmi...

kata nya dalam tempoh kajian, sebab itu beberapa bank akan mula mei ini & yang lain blm lagi...
 

seganu

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Oct 16, 2009
Messages
1,705
Reaction score
77
Points
30
kawan aku keje bank rakyat...dia ckp rumour je ni....nak tingkatkan sales
Huhuhuhuhu...ntahlah bro..susah nak ckp..sebab..ada rasionalnya gak..aku pun dok cari gak circularnya..tak jumpa pown..but..member aku tu..yang public bank and bank rakyat,,,dengan penuh confident ckp..depa dah terima circular ni...apapun, baik kita berhati2 pasal ni..huhuhuhu..sebab plan nak buat loan..mungkin kena buat cepat2lah
 
Sponsored Post
Top
Log in Register