BTC USD 33,978.4 Gold USD 1,783.70
Time now: Jun 1, 12:00 AM

News Telco Sah! Celcom, DiGi Bakal Bergabung

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Top Poster #4
Joined
Nov 23, 2012
Messages
28,607
Reaction score
3,997
Points
236
Rasmi - Celcom & Digi Bergabung

Hari ini Telenor dan Axiata mengesahkan penggabungan operasi syarikat telekomunikasi mereka di Malaysia iaitu Digi dan Celcom. Syarikat baharu yang diberi nama Celcom Digi Berhad akan dibentuk dengan transaksi akan dilakukan pada suku kedua 2021 selepas menjalani proses ketekunan wajar (due diligence).

Telenor dan Axiata masing-masing akan memegang 33.1% saham dalam Celcom Digi Berhad. Syarikat baharu ini akan dipengerusikan oleh Dato’ Izzaddin Idris sementara Jorgen C. Arentz Rostrup menjadi timbalan pengerusi. Jawatan CEO pula akan dipegang oleh Idhan Nawawi sementara jawatan naib-CEO pula dipegang oleh Albern Murty.

Walaupun telah bergabung, kedua-dua syarikat akan mengekalkan operasi seperti sedia ada sebagai dua jenama berbeza. Pengurangan jumlah kakitangan juga tidak akan dilakukan tetapi menurut laporan ugly racist toilet, Celcom Digi Berhad tidak menolak skim VSS akan ditawarkan kepada kakitangan kedua-dua syarikat.

Dengan terbentuknya Celcom Digi Berhad, ia akan menjadi penyedia perkhidmatan telekomunikasi terbesar Malaysia.

Screenshot-3874.jpg

Sumber asal Sumber asal https://www.telenor.com/media/press...ced-discussions-to-merge-malaysian-operations
 
Sponsored Post

fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,791
Reaction score
411
Points
141
Rasmi - Celcom & Digi Bergabung

Hari ini Telenor dan Axiata mengesahkan penggabungan operasi syarikat telekomunikasi mereka di Malaysia iaitu Digi dan Celcom. Syarikat baharu yang diberi nama Celcom Digi Berhad akan dibentuk dengan transaksi akan dilakukan pada suku kedua 2021 selepas menjalani proses ketekunan wajar (due diligence).

Telenor dan Axiata masing-masing akan memegang 33.1% saham dalam Celcom Digi Berhad. Syarikat baharu ini akan dipengerusikan oleh Dato’ Izzaddin Idris sementara Jorgen C. Arentz Rostrup menjadi timbalan pengerusi. Jawatan CEO pula akan dipegang oleh Idhan Nawawi sementara jawatan naib-CEO pula dipegang oleh Albern Murty.

Walaupun telah bergabung, kedua-dua syarikat akan mengekalkan operasi seperti sedia ada sebagai dua jenama berbeza. Pengurangan jumlah kakitangan juga tidak akan dilakukan tetapi menurut laporan ugly racist toilet, Celcom Digi Berhad tidak menolak skim VSS akan ditawarkan kepada kakitangan kedua-dua syarikat.

Dengan terbentuknya Celcom Digi Berhad, ia akan menjadi penyedia perkhidmatan telekomunikasi terbesar Malaysia.

Screenshot-3874.jpg

Sumber asal Sumber asal https://www.telenor.com/media/press...ced-discussions-to-merge-malaysian-operations

kejap je ni..
nnt munkin ramai yg lari sbb overcrowded..
Umobile mmg line teruk..Maxis akan jadi pilihan..
 

human5good

Freshie
Joined
Jun 20, 2011
Messages
34
Reaction score
0
Points
6
So kebanyakkan tu guna Digi ke Celcom :ROFLMAO: ataupun utk skrg sama jer Digi dgn Celcom
Lagi baru ni i dengar kerajaan akan bag fon percuma lalui telco, betul ke ni?
 

lmkeat

Freshie
Joined
Mar 4, 2013
Messages
19
Reaction score
0
Points
3
So kebanyakkan tu guna Digi ke Celcom :ROFLMAO: ataupun utk skrg sama jer Digi dgn Celcom
Lagi baru ni i dengar kerajaan akan bag fon percuma lalui telco, betul ke ni?
Betul ya, tu Jaringan Prihatin yg kerajaan akn bagi subsidi utk fon dgn data sekali
telco apa yg u pakai?
 

samuelinyap

Freshie
Joined
Jun 24, 2013
Messages
13
Reaction score
0
Points
3
So kebanyakkan tu guna Digi ke Celcom :ROFLMAO: ataupun utk skrg sama jer Digi dgn Celcom
Lagi baru ni i dengar kerajaan akan bag fon percuma lalui telco, betul ke ni?
I pakai Celcom dah 10 tahun lbh tapi gambugan ni sama jer - "kedua-dua syarikat akan mengekalkan operasi seperti sedia ada sebagai dua jenama berbeza." mungkin line akn baik sikit :LOL:
 

lmkeat

Freshie
Joined
Mar 4, 2013
Messages
19
Reaction score
0
Points
3
I pakai Celcom dah 10 tahun lbh tapi gambugan ni sama jer - "kedua-dua syarikat akan mengekalkan operasi seperti sedia ada sebagai dua jenama berbeza." mungkin line akn baik sikit :LOL:
Ya betul, I pun pakai Celcom dah 5-6 tahun, so far ok jer line baik
U juga blh daftar utk Jaringan Prihatin tu utk data lbh murah
 

human5good

Freshie
Joined
Jun 20, 2011
Messages
34
Reaction score
0
Points
6
Betul ya, tu Jaringan Prihatin yg kerajaan akn bagi subsidi utk fon dgn data sekali
telco apa yg u pakai?
I pakai Celcom, I ingat tu bagi fon percuma jer, sekali dgn data tu lagi baik la
tapi nak tanya sikit macam mana nak daftar
 

human5good

Freshie
Joined
Jun 20, 2011
Messages
34
Reaction score
0
Points
6
I pakai Celcom dah 10 tahun lbh tapi gambugan ni sama jer - "kedua-dua syarikat akan mengekalkan operasi seperti sedia ada sebagai dua jenama berbeza." mungkin line akn baik sikit :LOL:
I pakai 7 tahun dah, line tu memang baik so la tak nak tukar dah
Kalau Jaringan Prihatin ni Celcom terbaik la
 

lau_kau

Legendary Member
Joined
Aug 2, 2007
Messages
11,890
Reaction score
1,639
Points
201
Makin teruk Digi nie data pun telan mcm air daa
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register