BTC USD 52,127.1 Gold USD 1,783.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Viral Saga ‘pekak’ selamba redah banjir

hiduprakyat

Super Active Member
Messages
6,087
Joined
Dec 6, 2010
Messages
6,087
Reaction score
435
Points
91
Saga ‘pekak’ selamba redah banjir

PETALING JAYA – Satu klip video berdurasi 27 saat tular di media sosial memaparkan sebuah kereta lama atau ‘legend’ meredah arus banjir dengan selamat begitu sahaja.

Klip video itu dikongsi di laman Facebook menunjukkan keadaan sebuah kereta jenis Proton Saga edisi pertama mengharungi air banjir sejauh kira-kira 20 meter dengan air setinggi bonet kereta tersebut.

Walaubagaimanapun masa dan lokasi kejadian tidak dapat dipastikan.

Rata-rata orang ramai kagum melihat kehebatan kereta itu yang mampu melakukan aksi sedemikian.

“Itulah kereta ‘legend’ payah nak dapat kereta macam itu sekarang ini, kereta sekarang ini banyak yang manja sangat, kena lubang sikit dah meragam.

“Kereta-kereta lama masuk dalam banjir paras tingkap pun selamber je,” kata Nazri Hashim

“Terbaik kereta Malaysia, boleh transform (bertukar) jadi bot,” jelas Nizami Sousuke

Namun menurut, Tee Jay, kerosakan mungkin akan berlaku selang beberapa minggu selepas kejadian tersebut.

“Ye, tidak perlu risau kereta tidak lepas redah banjir, confirm (pasti) lepas.

“Cuma dalam seminggu dua nanti garu kepala la bila akibatnya muncul,” – K! ONLINE
 
Sponsored Post

TT

CG Super Hardcore Club
Messages
161,809
Top Poster #5
Joined
Jan 13, 2009
Messages
161,809
Reaction score
22,056
Points
1,671
Kereta lama la steady redah banjir
 

eizzbizz

Super Active Member
Messages
9,586
Joined
Sep 2, 2009
Messages
9,586
Reaction score
959
Points
126
kenapa lah uploader tu pi tarok TEXT dekat tgh² video... dah block view kereta tu
 

kopirait

CG Top Poster Club
Messages
39,093
Joined
Apr 18, 2010
Messages
39,093
Reaction score
2,955
Points
206
text tu patut letak penuh satu video.
 

g-man

Super Active Member
Messages
6,084
Joined
Jan 16, 2011
Messages
6,084
Reaction score
977
Points
121
Perghh...engine 4g91 legend
 

yussv

Active+ Member
Messages
4,232
Paid Membership
Top Poster #4
Joined
Oct 18, 2008
Messages
4,232
Reaction score
657
Points
81
kenapa lah uploader tu pi tarok TEXT dekat tgh² video... dah block view kereta tu
Tu la psal.. haha.. letak la bwh ke..atas ke.. kt tgh2 tu jgk dia pegi letak.. 😂
 

Hou-Ou

Fun Poster
Messages
854
Joined
Jun 13, 2021
Messages
854
Reaction score
319
Points
41
hebat

cuma jangan ambil risiko ni lagilah..bahaya

kereta boleh hanyut.

( kereta akan tak jejak tanah, hanyut ...bahaya! )
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Messages
52,463
Paid Membership
Joined
Apr 27, 2015
Messages
52,463
Reaction score
1,783
Points
596
Dasyat proton nie lejen
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register