safe mode

CG Sponsors




nokaki

Active Member
Joined
May 26, 2008
Messages
2,159
Reaction score
2
Points
25
windows xleh buka trus gelap
sy cabut bateri on semula
skrin gelap ada pilihan:
safe mode
startup normally
-sy klik normally tp prkara sma brulang
- bila klik safe mode & tutup normal prkara
sma brulang
mcm mana nk settle?
mta tolong btul2
laptop rakan sy ne :((
 
Sponsored Post

fadel

Active+ Member
Joined
Mar 19, 2007
Messages
3,016
Reaction score
60
Points
35
....salam ak fikir..mmber mu kena upkn jentera nye,... tak cukup power:D...or maybe .. ram ..da nak kingkong...jgn maree sadara..gurau aje...cube nngok kat task manager brape byk yg running tuh.. kalau 45+ keatas huhu mmg ....bley ade problem..cam gini kot?...

....menda ni kekadang disebabkan 3rd party application yg mmberko dah install dalam pc...jadi ingat kan..dea la semula apa yg dah install dulu...ape 2x!..kita tungGu otai jwb k!:D
 

nokaki

Active Member
Joined
May 26, 2008
Messages
2,159
Reaction score
2
Points
25
benda2 aku off mcm biasa je
bila aku cuba on smula
dpt on bila smpai windows trus gelap
& kluar:
safe mode
klik normal & pilihan lain
smua aku dh coba
tp repeated benda yg sama :((
 

nokaki

Active Member
Joined
May 26, 2008
Messages
2,159
Reaction score
2
Points
25
benda2 aku off mcm biasa je
bila aku cuba on smula
dpt on bila smpai windows trus gelap
& kluar:
safe mode
klik normal & pilihan lain
smua aku dh coba
tp repeated benda yg sama :((
ada kmgkinan tak motherboard brmaslh
kalo kena ne, mati aku byr :eek:
ada solution tak
otai2 hrp dpt membantu
tq :D
 

DDos

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,110
Reaction score
690
Points
166
ada kmgkinan tak motherboard brmaslh
kalo kena ne, mati aku byr :eek:
ada solution tak
otai2 hrp dpt membantu
tq :D
rasanya buka masalah mobo ni, mungkin conflict grafik card atau ada sware yg ko install sebelum ni mengacau perjalanan windos, sebab dari yg ko cite safe mode leh masuk cuma normal je tak bleh

cuba ko masuk safe mode dah buang mana2 program yg ko terinstall atau autoinstall dari internet ke biasanya. tinggalkan saja sware yg betul2 nak guna, yg rasa2 tak guan tu buang saja, lepas tu restart semula normal mode.

gud luck
 

akuler

Fun Poster
Joined
Nov 13, 2006
Messages
638
Reaction score
13
Points
15
dulu2 aku penah kene camni. ader 2 driver tuk display.
 

zulco

Active+ Member
Joined
Jun 7, 2008
Messages
3,243
Reaction score
33
Points
40
rasanya buka masalah mobo ni, mungkin conflict grafik card atau ada sware yg ko install sebelum ni mengacau perjalanan windos, sebab dari yg ko cite safe mode leh masuk cuma normal je tak bleh

cuba ko masuk safe mode dah buang mana2 program yg ko terinstall atau autoinstall dari internet ke biasanya. tinggalkan saja sware yg betul2 nak guna, yg rasa2 tak guan tu buang saja, lepas tu restart semula normal mode.

gud luck
setahu aku lah... bila kita masuk safe mode dah x boleh nak uninstall softwarekan... melainkan guna ccleaner utk remove program/application...
 

akecema

CG Top Poster Club
Joined
Jan 26, 2007
Messages
20,475
Reaction score
1,749
Points
206
biasenye ader prob pada OS atau hardware
try repair OS dulu..
pastu kalo prob sama gak dah tentu hardware
 

kakeyro

Fun Poster
Joined
Aug 21, 2008
Messages
341
Reaction score
0
Points
10
bro,

aku rasa RAM ko ada problem.try check ram dulu.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register