BTC USD 19,290.9 Gold USD 1,809.11
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Movie Saani Kaayidham (2022) (TAMIL) (AMAZON)

RuthlessFairy

CG Top Poster Club
gem
Messages
28,766
Paid Membership
Joined
May 15, 2009
Messages
28,766
Reaction score
461
Points
136
1652441761964.jpeg


🚨🚨Minor Spoiler 🚨 🚨
Tajuk Filem : Saani Kaayidham (2022)
Dir: Arun Matheswaran

Antara filem balas dendam terbaik setakat tahun 2022. Filem dia camni, Bayangkan anda adalah seorang wanita, dibelasah diperk🅾️sa tanpa belas sewaktu dalam perjalanan pulang dari kerja, tak cukup dgn tu, bila dah sedar, dapat tahu suami dan anak kau dibakar hidup2.

Kau rasa???!

Memang menyirap weh. Filem ni adalah satu kapal selam yang membawa kita menyelami perasaan dan emosi watak utama, akak Ponni (Keerthy Suresh) dari awal sehingga habis. Cerita dia agak straight forward tanpa plot twist yg memeningkan. 2jam 16minit akan rasa sekejap dan ending memuaskan bila dendam kesumat akak Ponni terbalas namun ada natijah yang beliau akan hadap selepas tu. Kena tengok kalau nak tahu.

Filem ini agak ganas dan gory. Banyak darah weh. So memang tak sesuai dijadikan tontonan seisi keluarga. Tapi kalu keluarga anda brutal, why not!? 😆 Saya amat recommend filem ni. Kalau anda peminat filem balas dendam, saspen, thriller, ganas, ini adalah filem untuk anda. Don’t worry filem ni takde joget2, nyanyi2 kat lereng bukit bagai. Haha. Mmg best. Rating saya:

Personal rating: 8.5/10

Imdb rating: 7.7/10

Sumber review= facebook


Sekian.
1652441815396.jpeg


1652441854627.jpeg
 
Sponsored Post

reezn

Mutiple ID - Jedi
Messages
4,943
Joined
May 1, 2022
Messages
4,943
Reaction score
397
Points
41
genre camni best. cumanya mau dekat 3 jam
 

RuthlessFairy

CG Top Poster Club
gem
Messages
28,766
Paid Membership
Joined
May 15, 2009
Messages
28,766
Reaction score
461
Points
136
genre camni best. cumanya mau dekat 3 jam
ala..kalau dah cerita best, 5 jam pun sanggup. haha


masa dalam pantang, PKP
aku tgk Bahuli tak bergerak2 sambil pangku baby tgh tido.
best betul cerita tu.
 

reezn

Mutiple ID - Jedi
Messages
4,943
Joined
May 1, 2022
Messages
4,943
Reaction score
397
Points
41
ala..kalau dah cerita best, 5 jam pun sanggup. haha


masa dalam pantang, PKP
aku tgk Bahuli tak bergerak2 sambil pangku baby tgh tido.
best betul cerita tu.

Baahubali. aku google Bahuli keluar lain. hahaha
Baahubali part 1 dan part 2?
sambil pangku baby. dasat. hehehe.
 

RuthlessFairy

CG Top Poster Club
gem
Messages
28,766
Paid Membership
Joined
May 15, 2009
Messages
28,766
Reaction score
461
Points
136
Baahubali. aku google Bahuli keluar lain. hahaha
Baahubali part 1 dan part 2?
sambil pangku baby. dasat. hehehe.
part 2 je ,masa tu. sbb dah tgk part 1

yang parrt 2tu kan dia cerita semula. dan terbongkar siapa pengkhianat

hahah aku salah eja pulak si baahubali

nnt aku bukak thread baahubali
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register