RZ Corporation Sdn Bhd (464438-H) (931127) - synbiz.net @ dchl.com.my

Recommended Brokers


arjunawan

Fun Poster
Joined
Feb 26, 2009
Messages
872
Reaction score
26
Points
20
Aii... tak tahu lah...yang tang head hunting tu lah yang tak syiok sebenarnya. Diaorg tak ajar pun pasal bisnes ke... mcm mana nak marketing barang ke.... kira knowledge lah kan... kalau head hunting semata-mata tanpa ada long term life education melalui syarikat MLM ni, tak best aaa....
 
Sponsored Post

fifa8978

Junior Member
Joined
Oct 8, 2011
Messages
89
Reaction score
3
Points
11
Aii... tak tahu lah...yang tang head hunting tu lah yang tak syiok sebenarnya. Diaorg tak ajar pun pasal bisnes ke... mcm mana nak marketing barang ke.... kira knowledge lah kan... kalau head hunting semata-mata tanpa ada long term life education melalui syarikat MLM ni, tak best aaa....
kalo tak silap aku, 2 level terbawah tu jual product lg, cuma bila naik ke count tu yg terang2 nampak head hunting.

kalo yg rasa lonely, nak teman bbual boleh gi join diorang lepak.. support diorang kuat woo..best buat berbual:eek:
 

maranello_84

Active Member
Joined
Jan 6, 2009
Messages
2,342
Reaction score
4
Points
25
ade lg ke yg jd mangsa dchl ni..parah btul..mmbr aku ramai dok ikat perut sbb biz ni..
 

enzioriz

Fun Poster
Joined
Jan 12, 2012
Messages
130
Reaction score
0
Points
10
Aku pulak, jumaat malam lepas baru kena close ngan budak2 dchl ni.

Cerita dia...aku nak jumpa member sekolah dlu yg dah 3 tahun tak jumpa. Ingatnya nak rapatkan balik silaturahim, so dia ambik aku kt bangi. Bawak pegi kl, mati-mati aku ingat dia nak bawak gi kedai makan best. Last-last dia stop depan satu bangunan tinggi kat area klcc.

Pastu baru la dia start cakap, "aku ni sebenarnya ada buat bisnes part time, so skarang ni aku nak bawak ko gi dengar pasal bisnes tu".

Takde la rasa nak marah ke ape, cuma rasa tertipu jela sebab dia tak cakap awal2. Kalo dia ckp pu. Aku boleh je ikut jugak.

Tapi betul la yg orang dok ckp kt sini, mlm ni base on head hunting. Masa aku gi situ, ramainya yg join tu geng2 MA or keje hospital.

Masing2 target nak jadi marquis. mane taknya, geng2 marquis ni dok tayang kete mewah.

So,bila on the way balik tu, aku cakap kt member aku, "aku nak larang ko join pun, ko dah buat loan 30k dah, so ko usaha la betul2 supaya dapat bayar utang tu".

Last2 makan kt kedai mamak jer..ahahaha.

Tapi memang tak nafi, kalo betul2 usaha ngan bisnes tu, boleh berjaya pun. Harap2 la member aku tu tak cepat putus asa. Sebab head hunting ni bukan senang, tambah pulak dia punya fee nk jd count tu kena ada modal besar.

Hmmm...
den pun bln lepas kena close ngan budak2 Dchl ni kat Menara HLA KL..

kwn den ni beberape kali ajak sblm ni ke kl, tapi den ade hai..skali smpai kl..tertipu jugak sebab dia tak cakap awal²

mase masuk dlm tmpt diorg tu...den peratikan semua nye 0rg melayu..yg pelik nye tiada s0rg pun 0rg cine dan india...

den pun dgr aje bile diorg bukak plan..tp x join pun..kalu x silap..under DCHL ni yg Friends Club @ Star Club @ Family Club tu...kan ke dah kene arrested semua tu

kwn den tu dah join bln pertama dah dpt 6k..ade 2 akaun...ciap tunjuk lg penyata bank..rezeki dia
 

copy left

CG Top Poster Club
Joined
Jun 25, 2008
Messages
26,084
Reaction score
291
Points
131
den pun bln lepas kena close ngan budak2 Dchl ni kat Menara HLA KL..

kwn den ni beberape kali ajak sblm ni ke kl, tapi den ade hai..skali smpai kl..tertipu jugak sebab dia tak cakap awal²

mase masuk dlm tmpt diorg tu...den peratikan semua nye 0rg melayu..yg pelik nye tiada s0rg pun 0rg cine dan india...

den pun dgr aje bile diorg bukak plan..tp x join pun..kalu x silap..under DCHL ni yg Friends Club @ Star Club @ Family Club tu...kan ke dah kene arrested semua tu

kwn den tu dah join bln pertama dah dpt 6k..ade 2 akaun...ciap tunjuk lg penyata bank..rezeki dia
modal besar kot nak join benda ni,pastu kalo nak carik prospek bukan senang kena cari yg byk duit,tamak dan budus,kalo jenis x berkawan dengan org2 mcm tu payah la nak carik prospek.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register