Wanted Runner Utk Bekalan Telur Ayam Kampung Ori

CG Sponsors




aurafx

Active+ Member
Joined
Mar 20, 2009
Messages
2,672
Reaction score
55
Points
30
Disini saya ingin memberi peluang pada anda semua kepada yang berminat untuk berniaga bersama saya.
Perniagaan yang saya ingin galakkan anda ialah PENTERNAKAN AYAM KAMPUNG TULIN
Ramai bela ayam kampung boleh kata setiap rumah ada bela ayam kampung. Masalahnya cuma sekadar untuk makan sendiri. Apa kata sambil bela cari duit tambahan.

MASALAH PASARAN
Saya telah mendapat pasaran terbaik untuk TELUR AYAM terutama telor ayam kampung.

Kepada anda yang berminat dan telah mempunyai ternakan ayam kampung atau yang baru nak mula boleh hubungi saya.

SAYA MENCARI TELOR AYAM KAMPUNG SELURUH MALAYSIA
SEHARI SAYA PERLUKAN SEKURANG KURANGNYA

3,000 HINGGA 10,000 BIJI SEHARI
HARGA TELOR
Harga boleh dirunding terus dengan saya bergantung pada jumlah penghantaran. Tidak kurang dari RM 0.50 /biji
PERCAYA KAH ANDA ITULAH KENYATAANNYA

PENGHANTARAN
Penghantaran terus kepada pihak kami.
Penghantaran seminggu sekali jika anda boleh menghantar 15,000 biji seminggu kos transport ditanggung pihak kami (bergantung pada perundingan)
BAYARAN
Bayaran secara tunai, setelah barang sampai, tolak kerosakan telor.

PERHATIAN
Setiap pengurusan saya akan lawat kawasan anda dahulu.
Pastikan ternakan anda ada pantauan dari jabatan haiwan.
Surat kelulusan dari jabatan haiwan.

PASARAN AYAM KAMPUNG
Pasaran ayam kampung tiada masalah buat masa ini. Pada peringkat awal saya ambil telor dahulu.Selepas cukup untuk bekalan telor ayam kampung, barulah bermula pasaran daging ayam pula.

email : [email protected]

014-9100623
 
Last edited:
Sponsored Post

aurafx

Active+ Member
Joined
Mar 20, 2009
Messages
2,672
Reaction score
55
Points
30
sape minat nak jadi runner utk supply telur ayam kampung leh cepat2 bgtau...bulan 5 ni nak launch
 

aes

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2008
Messages
9,557
Reaction score
19
Points
65
masalahnya nak crk ayam kampung pun ssh inikan nak crk telur.

ada advertise kat BJ kan?
 

aurafx

Active+ Member
Joined
Mar 20, 2009
Messages
2,672
Reaction score
55
Points
30
masalahnya nak crk ayam kampung pun ssh inikan nak crk telur.

ada advertise kat BJ kan?
merata-rata aku advertise... tinggal nak advertise kat harian metro ngan kosmo
 

aes

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2008
Messages
9,557
Reaction score
19
Points
65
merata-rata aku advertise... tinggal nak advertise kat harian metro ngan kosmo
ada tak baka ayam kampung yg blh produce telur je....:)
mana lagi demand PUYUH - AYAM KAMPUNG
 

xzoss

Active Member
Joined
Aug 28, 2008
Messages
1,218
Reaction score
35
Points
30
Ayam kg dok belambak kat kg aku nu... Klo aku bawak ke KL ni dok bela kat belakang rumah... bila tahun dia nak bertelur ek? Aku rasa kena bawa 2 ekor dulu (sepasang jantan betina)... Confirm depa boring punya kan... bila dah boring tu... mesti ayam2 tu produktif punyalah.. pergh brilliant nya idea aku...:D
 

aes

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2008
Messages
9,557
Reaction score
19
Points
65
Ayam kg dok belambak kat kg aku nu... Klo aku bawak ke KL ni dok bela kat belakang rumah... bila tahun dia nak bertelur ek? Aku rasa kena bawa 2 ekor dulu (sepasang jantan betina)... Confirm depa boring punya kan... bila dah boring tu... mesti ayam2 tu produktif punyalah.. pergh brilliant nya idea aku...:D
brilliant.....good idea.
 

gengjawa

CG Top Poster Club, XM Official, Introducing Broke
Platinum Member
Joined
Dec 22, 2006
Messages
33,087
Reaction score
200
Points
123
idea yg bijak nie
 

aurafx

Active+ Member
Joined
Mar 20, 2009
Messages
2,672
Reaction score
55
Points
30
nisbah..10 ekor betina...1 jantan.... nanti aku postkan cara2 nak hasilkan telur dengan banyak....semua dah ada dalam plan... team aku bakal nak wujudkan penternakan kelompok.... nak gegar satu malaya
 
Sponsored Post
Top
Log in Register