rumah lelong ada penghuni degil tak nak keluar

Recommended Brokers


Poll : CariGold new board 2019

  • Fonts terlampau besar, boleh kecilkan sedikit

    Votes: 13 24.1%
  • Warna terlampau terang

    Votes: 4 7.4%
  • Sidebar besar agak mengganggu

    Votes: 24 44.4%
  • Sangat berminat dengan theme baru ini

    Votes: 16 29.6%
  • Serius, tak minat langsung

    Votes: 14 25.9%

aiman27

Active+ Member
Joined
May 14, 2010
Messages
4,546
Reaction score
728
Points
0
ikhtibar kpd yg lain sblm bid rajin2 la g tgk rumah.. sembang dgn jiran ker utk tau hal lbh mendalam.
 
Sponsored Post

rayz

Legendary Member
Joined
Jun 5, 2007
Messages
12,818
Reaction score
695
Points
113
Worst case mmg kena pakai lawyer.. Kena tunggu keputusan mahkamah. Bila dah dapat, nanti ade org court akan bagi notis utk kosongkan rumah. Kalo degil jugak nanti akan keluar waran tangkap masuk jel.

Saya ada baca pasal ni dgn runner lelong yg sy follow tu.. Masa dekat 2 tahun jugak lah nak settle.. Kos tu xtau.. Bergantung pada kes sbb kena tanya lawyer anggarannye..

Owner lama drug addict.. Xnak keluar rumah. Potong api air pun still dia selamba je sambung sendiri je..

Report polis tu just utk cover diri owner baru je.. Polis xbole buat apa2 pun..

Last2 pakai court order jugak.. Mmg tu last resort.
Aku beli umah penyewa enggan keluar sbb claim dgn penjual umah duit renovate dapoq

dh menang kes lawyer penjual menang kes sbb penyewa xbyr sewa

masalahnya court order tak keluar22

mcmmana jd mcm ni

mcmana nk bg court order keluar. apa proses lg.
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
8,454
Reaction score
1,718
Points
163
alang2 dah ada thread ni, nk tanya kat mana boleh dapat rumah lelong...rasa nak beli la satu...rumah apartment...landed house pun ok...

tunggu selangorku tak dapat2....rumah pr1ma pulak mahal... :D
nk beli rumah biasa, deposit pulak takda...itu problem..aiyo...

kalau ada jualan rumah tanpa DEPOSIT ke, ok jgk...bulan2 boleh je bayar
 
Last edited:

emoney

Super Active Member
Joined
Feb 13, 2007
Messages
8,575
Reaction score
86
Points
0
Location
~OneXox..deKaT dihAti Mu...~
Pernah jugak 2 x hampir nak masuk bid rumah yg ada penghuni nih.
Yang penting kita pergi tgk rumah tu dulu tgk kondisi mcmana.

Tgk iklan oleh bank/ejen bagai nak rak....
pi lokasi tgk Tn rumah/penyewa rileks jer dok dlm rumah tuh..mcm tak ada apa pun...tak der satu pun kertas iklan lelong yg tertamapal kat pagar/dinding/tingkap bagai..
kalau mcm nih.. memang species kebal pun org... jgn ler cari penyakit utk sakit kepala.:)):)cgrock
 

avatar82

Junior Member
Joined
Feb 24, 2019
Messages
58
Reaction score
0
Points
0
Pernah jugak 2 x hampir nak masuk bid rumah yg ada penghuni nih.
Yang penting kita pergi tgk rumah tu dulu tgk kondisi mcmana.

Tgk iklan oleh bank/ejen bagai nak rak....
pi lokasi tgk Tn rumah/penyewa rileks jer dok dlm rumah tuh..mcm tak ada apa pun...tak der satu pun kertas iklan lelong yg tertamapal kat pagar/dinding/tingkap bagai..
kalau mcm nih.. memang species kebal pun org... jgn ler cari penyakit utk sakit kepala.:)):)cgrock
ada - cuma dah kena cabut la ngan sapa yg tinggal kat situ.
 

avatar82

Junior Member
Joined
Feb 24, 2019
Messages
58
Reaction score
0
Points
0
alang2 dah ada thread ni, nk tanya kat mana boleh dapat rumah lelong...rasa nak beli la satu...rumah apartment...landed house pun ok...

tunggu selangorku tak dapat2....rumah pr1ma pulak mahal... :D
nk beli rumah biasa, deposit pulak takda...itu problem..aiyo...

kalau ada jualan rumah tanpa DEPOSIT ke, ok jgk...bulan2 boleh je bayar

www.auctionlist.com.my

deposit 10% kena ada juga bai. 5% tambahan untuk legal fee. stanby cash.

bahaya ler 10% deposit bleh burn jika loan x lepas. banyak benda nak kena cek jugak. :)paid
 
Last edited:

arizo razzo

Active Member
Joined
Nov 23, 2011
Messages
2,473
Reaction score
66
Points
48
alang2 dah ada thread ni, nk tanya kat mana boleh dapat rumah lelong...rasa nak beli la satu...rumah apartment...landed house pun ok...

tunggu selangorku tak dapat2....rumah pr1ma pulak mahal... :D
nk beli rumah biasa, deposit pulak takda...itu problem..aiyo...

kalau ada jualan rumah tanpa DEPOSIT ke, ok jgk...bulan2 boleh je bayar
rumah baru skarang mana ada deposit lagi, duit booking je RM1000.
 

avatar82

Junior Member
Joined
Feb 24, 2019
Messages
58
Reaction score
0
Points
0
rumah baru skarang mana ada deposit lagi, duit booking je RM1000.

rumah baru mudah...legal fee pon free. mahal sket sb ikut harga pasaran.

klu terkena pemaju lari @ muflis, jahanam. loan dah proceed.~X:)(scam
 

gmxemail

Fun Poster
Joined
May 29, 2018
Messages
474
Reaction score
29
Points
0
klu terkena pemaju lari @ muflis, jahanam. loan dah proceed.~X:)(scam
Dengan situasi macam ni, memang kita dah tak boleh buat apa2 ke? Batal kan loan pun tak boleh? Lagi2 katakan rumah pun tak siap/ tak dapat.
 

rayz

Legendary Member
Joined
Jun 5, 2007
Messages
12,818
Reaction score
695
Points
113
alang2 dah ada thread ni, nk tanya kat mana boleh dapat rumah lelong...rasa nak beli la satu...rumah apartment...landed house pun ok...

tunggu selangorku tak dapat2....rumah pr1ma pulak mahal... :D
nk beli rumah biasa, deposit pulak takda...itu problem..aiyo...

kalau ada jualan rumah tanpa DEPOSIT ke, ok jgk...bulan2 boleh je bayar
ssh nak masuk bro

dh ada puak2 ni yg keja depa beli umah lelong jer dn jual balik

kita nk masuk kena lawan puak2 ni depa satu kumpulan

nk kena byr ke depa pulak.

celaka betoi
 
Sponsored Post
Top
Log in Register